Normal_franse_buldog__hond__beton

In de grootste dierenspeciaalzaak van de Benelux, Avonturia in Den Haag, wordt op zondag 31 maart voor het eerst Franse Buldoggendag georganiseerd. Bezitters van een bouledogue kunnen het gedrag van hun viervoeter laten analyseren en terecht bij een speciale tapasbar voor honden. Dit meldt Avonturia. 

Op de Franse Buldoggendag zijn er onder andere een fotowedstrijd, een open spreekuur voor medische vragen en kunnen de honden van alles proeven bij de tapasbar. Ook kunnen baasjes het gedrag van hun buldog laten analyseren door zoöloog Laura-Anne Viselé, en kunnen ze meer leren over het verschil tussen een spelende en een agressieve hond. Daarnaast kan er advies worden ingewonnen op het gebied van voeding en tuigjes, zijn er veel aanbiedingen en kunnen mensen kans maken op prijzen.
 

Steeds meer beleving

 
De Buldoggendag sluit aan bij de wens van Avonturia meer in te zetten op beleving. De dierenspeciaalzaak begon in 1976 als een kleine vogelkwekerij, en is inmiddels gegroeid naar een wereld vol dierenbeleving van achtduizend vierkante meter. Momenteel zijn er veel activiteiten in het kader van de Voorjaarsvakantie, en is er op woensdag 13 maart de mogelijkheid voor baasjes om zich gratis vast te laten leggen met hun huisdier door een professionele fotograaf. En voor hondenliefhebbers staat er nog meer bijzonders op stapel: in het weekend van 25 en 26 mei wordt Dogpop georganiseerd. De voorbereidingen voor dit evenement zijn nog in volle gang.
 
Door: Nationale Recreatiegids