Weinig Nederlanders zijn op de hoogte van buitenlandse reisbeperkingen

Uit een onderzoek van I&O Research bleek dat maar weinig Nederlanders op de hoogte zijn van buitenlandse coronamaatregelen. Dit jaar gaan weer veel mensen op reis naar Italië, Frankrijk, Duitsland of Spanje. Toch gelden in deze landen nog een aantal coronabeperkingen. Dit meldt het AD.

Corona verdwenen?

Corona is in de hoofden van veel Nederlanders al verdwenen. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat nog maar 9 procent van de Nederlanders het onverantwoord vindt om naar het buitenland op vakantie te gaan. In tegenstelling tot 2021 gaf men aan dat rond de 58% van de ondervraagden liever in Nederland op vakantie ging omwille van de coronabesmettingen. Drie op de vier Nederlanders zijn dit jaar van plan om op vakantie te gaan. Zo’n veertig procent kiest hiervoor de auto.

Niet iedereen op de hoogte 

Toch gelden er in het buitenland nog steeds regels tegen de verspreiding van het coronavirus. Neem Portugal, waar toeristen een verplicht vaccinatie-, herstel- of testbewijs moeten laten zien. In Frankrijk gelden vergelijkbare voorschriften. Van de ondervraagden geeft ongeveer de helft aan dat ze op de hoogte zijn van de coronaberperkingen in het buitenland. In het geval van Portugal en Frankrijk is deze groep nog een stuk kleiner.

Door: Nationale Recreatiegids