Verwarde Groningse zwerver breekt in bij vakantiehuisje Terschelling

Een dakloze meneer met twee honden heeft eind vorig jaar ingebroken in een vakantiehuisje en daar vijf dagen en nachten verbleven. Hiervoor werd hij maandag berecht in Leeuwarden nadat de eigenaren de man hadden aangeklaagd. Dit meldt RTV Noord. 

Honden

De dakloze man zwerft al tijden rond omdat hij gehecht is aan zijn honden. Opvangcentra willen hem daarom niet accepteren. Op de plaats delict van de inbraak zijn vele bierblikjes gevonden en alles wijst erop dat hij lijdt onder een alcoholverslaving.

Smartengeld

De man die de dakloze voor de rechter sleepte eiste naast een vergoeding voor de schade smartengeld. De rechter heeft echter besloten dit niet toe te wijzen omdat er geen directe sprake was van lichamelijk of psychisch letsel. De man zocht gewoonweg een onderkomen in een zeer harde wereld.

Celstraf 

Toch wordt hij wel bestraft voor de inbrak. De rechter eiste twee maanden cel en een compensatie van 391,44 euro. Tot dusver is het onbekend waar de dakloze zich bevindt. Een eerder celstraf van 6 weken moet ook nog worden uitgezeten.

Door: Nationale Recreatiegids