Normal_rss_entry-314066

De reisbranche gaat goedkopere coronatesten aanbieden aan reizigers. Maar eigenlijk zouden de zogeheten PCR-testen gratis moeten zijn, meent branchevereniging ANVR. "Deze maatregel wordt uiteindelijk opgelegd vanuit de overheid", aldus ANVR-voorzitter Frank Oostdam.

Omdat het nog niet zover is, is de ANVR een samenwerking aangegaan met coronatest2travel.nl, een aanbieder van PCR-testen. Daar kunnen klanten van reisorganisaties tegen volgens de ANVR veel lagere kosten getest worden. Ook andere reizigers kunnen echter van de goedkope testen gebruikmaken. Daarmee wil de reissector er alles aan doen om veilig reizen weer mogelijk te maken.

De zomer kan verder een succes worden voor de reisbranche als er meer bestemmingen een geel of groen reisadvies krijgen. Dat zal gebeuren als de generieke adviezen voor een heel land worden losgelaten. Zo kunnen ook sommige verre bestemmingen buiten Europa weer worden bezocht. "Het maakt namelijk niet uit waar je naar toe gaat, maar hoe je je gedraagt. En dat geldt voor jong en oud", stelt de ANVR.

Door: ANP