Normal_rss_entry-294807

3FM heeft zich laten inspireren door John Lennon en Yoko Ono. Vrijdag gaan dj's Frank van der Lende en Eva Koreman een uitzending maken vanuit een hotelkamer in het Hilton. Het wordt "een speciale demonstratie vanuit bed voor de liefde en tegen de avondklokrellen en het negatieve coronanieuws", aldus 3FM.

"We kregen tijdens ons radioprogramma heel veel berichtjes van luisteraars: we kunnen die negatieve berichten over rellen en geweld niet meer horen. Toen riep Frank ‘Make love, not war’ en het idee voor een demonstratie vanuit bed was geboren", aldus Eva. De dj's roepen iedereen dan ook op om van straat af te gaan en het bed in te duiken.

Via een Zoom-verbinding kunnen de kijkers en luisteraars, die voor de gelegenheid "demonstranten voor liefde" worden genoemd, vanuit huis in verbinding staan met het bed van Frank en Eva. "Yoko Ono en John Lennon lagen in 1969 in dit bed in het Hilton Hotel tegen oorlog en voor liefde. Hun protest is in deze tijd weer helemaal actueel. Daarom organiseren wij aanstaande vrijdag een liefdevol protest vanuit het bekendste bed van de wereld", zegt Frank.

Tijdens de uitzending op vrijdag van 16.00 tot 19.00 uur komen verschillende gasten langs. Douwe Bob speelt live vanuit zijn eigen bed een toepasselijk nummer en neuropsycholoog Eric Scherder geeft een mini-college over geluk. Kijkers en luisteraars kunnen hun demonstratie op social media met #vanuitbed delen.

Door: ANP