Normal_cura_ao

Op Curaçao is dinsdag opnieuw een recordaantal coronabesmettingen geregistreerd. Het gaat om 124 nieuwe gevallen. Er zijn nu in totaal 1305 personen op het eiland besmet. Tussen maandagavond en dinsdagmiddag overleden in totaal drie personen, allemaal boven de 70 jaar oud. Het totaalaantal doden op Curaçao ligt nu op zeven. Vijftien mensen met het Covid-19 virus liggen in het ziekenhuis, waarvan twee op de intensive care. Het vorige record werd vorige week donderdag bereikt en bedroeg toen 119 gevallen.

Op het eiland van zo'n 160.000 inwoners zijn inmiddels meer dan 22.500 mensen getest. Het Epidemiologische team dat zich bezighoudt met de coronabesmettingen heeft meer personeel gekregen, omdat het door het toegenomen aantal testen steeds langer duurde voordat mensen hun uitslag kregen.

Sinds 1 september gelden op het eiland strengere maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen. Mensen mogen alleen nog thuis alcohol nuttigen. Tot in ieder geval 21 december geldt een avondklok van 9 uur 's avonds tot half vijf 's ochtends.

Door: ANP