Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Amsterdam krijgt eerste TRIBE-hotel van Nederland

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Hotelgroep Accor heeft samen met WIN Hotels een franchiseovereenkomst getekend voor de komst van het allereerste TRIBE-hotel naar Nederland. Het komt te staan in Amsterdam-Noord en zal naar verwachting in de zomer van 2021 haar deuren openen. Vlakbij, en rond dezelfde tijd, zullen Accor en WIN Hotels eveneens een nieuw Mercure hotel openen. Dit meldt Accor Benelux. 
De hotels zullen worden gevestigd in twee torens van het nieuw te ontwikkelen gebied ‘Gare du Nord’ in Amsterdam-Noord, naast metrostation Noord (het eind-/startpunt van de Noord/Zuidlijn). Het is voor het eerst dat TRIBE – een geheel nieuw merk van de Accor-hotelgroep – neerstrijkt op Nederlandse bodem. Het viersterrenhotel krijgt 192 kamers en suites, en een restaurant. Het nieuw te openen viersterrenhotel van Mercure gaat 110 kamers tellen en zal ook over een restaurant beschikken. 
 

Nieuw merk: TRIBE

 
Voor het eerst opent er een TRIBE-hotel in Nederland, Amsterdam. TRIBE is een  nieuw en snelgroeiend merk van Accor in het middensegment. Het merk wil reizigers verrassen en inspireren met een origineel, gevarieerd en zorgvuldig samengesteld aanbod dat meer gericht is op stijl dan op prijs, waardoor het een leider is in de betaalbare luxesector van designhotels. Het eerste TRIBE-hotel opende haar deuren in Perth, Australië. De nieuwe formule van Accor zal de komende jaren wereldwijd uitgerold worden. Naast Amsterdam staan er openingen gepland in onder andere Warschau, Londen, Glasgow, Orleans, Melbourne, Boekarest, New York, Tallinn, Phnom Penh, Hong Kong en Bali. Het streven is om binnen vijf jaar tijd wereldwijd 150 TRIBE hotels aan het portfolio van Accor toe te voegen.
 

TRIBE en Mercure onderdeel project ‘Gare du Nord’

 
Het project ‘Gare du Nord’ waar zowel het nieuwe Mercure hotel als het TRIBE-hotel zich gaan vestigen wordt ontwikkelt door AM en Blauwhoed. Het project bestaat uit twee torens en maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling rondom het beginpunt van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam-Noord. Naast de twee hotels worden er ook 361 woonappartementen verdeeld over de twee torens gerealiseerd. Het project heeft een unieke ligging direct aan metrostation Noord van de recent geopende Noord/Zuidlijn. Die reizigers in een paar minuten tijd naar het centrum van de stad brengt. Beide hotels richten zich zowel op zakelijke als de recreatieve gasten én op de buurt.
 
Door: Nationale Recreatiegids
 
01 mei '24 (11:57)

Opening vakantiepark Nordic Nature in Erica vertraagd

In Erica komteen groot bungalowpark genaamd Nordic Nature te staan. Die zou in eerste instantie volgend jaar open gaan, maar door vertraging wordt dat een jaartje later, in 2026. Volgens projectleider Björn Mulder van Covast Real Estate komt dit door het uitlopen van onderzoek en procedures. Op het park komen in totaal 400 bungalows te staan op een grond van 100 hectare. Kosten: 200 miljoen euro. Wel biedt het zo’n 200 banen, meldt ZO34.

29 april '24 ( 9:02)

Agressieve hotelgast slaat en bijt agenten in Goes

Een 42-jarige man uit Kloetinge is aangehouden na het mishandelen van een paar agenten in Goes. De man meldde zich vrijdagmiddag bij een hotel aan de Grote Markt in Goes en zei dat hij er een kamer had geboekt. Hij kon zich echter niet legitimeren en werd gevraagd te vertrekken.

26 april '24 (12:05)

Dertien nieuwe camperplaatsen geopend in Nederland

De afgelopen twee maanden zijn de voorbereidingen voor het nieuwe camperseizoen volop van start gegaan. Daarbij zijn er ook een aantal nieuwe camperplaatsen in ons land geopend. Een daarvan is Hoeve Mauritsoord in Dinteloord, Noord-Brabant. In een rustige omgeving sta je daar in een weiland van een voormalige boerderij, vlakbij de natuur, meldt NKC.

26 april '24 ( 8:44)

ABN AMRO: campings worden steeds populairder in meivakantie

Mensen brengen de meivakantie steeds vaker door op een Nederlandse camping, meldt ABN AMRO. Het aantal overnachtingen tijdens de meivakantie is in 2023 gestegen naar ruim 6000, dat is 80 procent meer dan vier jaar eerder. De bank verwacht dit jaar een verdubbeling vergeleken met 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.

25 april '24 (13:29)

Voorstel om omstreden vakantiepark tussen kassen te bouwen goed ontvangen

In natuur- en recreatiegebied Vlietland zouden 222 recreatiewoningen worden gebouwd, maar daar is lang en hard tegen gedemonstreerd. De natuur zou hierdoor beschadigd raken. Maar omdat het plan in 1985 al is goedgekeurd door de Raad van State, kan de gemeente Leidschendam-Voorburg hier weinig tegen doen. Wel heeft het idee van de ChristenUnie om de vakantiehuizen in het glastuinbouwgebied te bouwen veel politieke steun gekregen. Ook de tegenstanders zien dit plan wel zitten. Dit meldt Omroep West. 

24 april '24 (13:59)

Is Peter Gillis straks écht niet meer de baas op vakantieparken?

Er ontstond onduidelijkheid onder de oppositiepartij SP in de gemeente Arnhem. Daar rijst de vraag of Peter Gillis daadwerkelijk opstapt als baas van de Oostappen Vakantieparken. Vorige maand gaf hij aan dit te doen. Maar nu blijkt dat de nieuwe exploitant, Vakantieparken B.V., op hetzelfde adres staat ingeschreven als Oostappen Vakantieparken. Dat roept vragen op, meldt de Gelderlander.

24 april '24 (11:30)

Gemoederen op Camping De Marshoeve in Loenen lopen hoog op nu ultimatum afloopt

Bewoners van Camping de Marshoeve in Loenen hebben een stressvolle week achter de rug. De gemeente Apeldoorn wil op deze plek een nieuwe woonwijk bouwen, wat betekent dat de mensen op de camping moeten wijken. Het door de gemeente gestelde ultimatum loopt tot deze week. Maar niet iedereen is van plan om te vertrekken, meldt de Stentor.

23 april '24 (10:28)

Vakantiepark Peter Gillis verkocht seizoensreserveringen, terwijl het park sluit

Ondanks dat er een nieuwe uitbater is gevonden voor de Nederlandse Oostappen-vakantieparken, voorheen uitgebaat door tv-bekendheid Peter Gillis, is de rust nog niet wedergekeerd. Vorig jaar werden onder andere de horecavergunning van het park Prinsenmeer ingetrokken, waardoor het verboden werd om hier te recreeeren of te verblijven. Toch blijkt dat de ondernemer voor duizenden euro’s aan seizoensreserveringen heeft verkocht. Dat meldt Radar.

22 april '24 ( 9:03)

Oranjecamping op paardenrenbaan in Hamburg tijdens EK van de baan

De autoriteiten in Hamburg willen niet dat de paardenrenbaan in de Duitse stad tijdens het komende EK voetbal een camping wordt voor Nederlandse supporters. Ze vinden het niet veilig, laat het stadsdeel Mitte zaterdag weten aan de regionale omroep NDR.

19 april '24 (11:43)

Campers mogen vanaf november niet meer op Klein Amerika staan

Mensen die met hun camper willen overnachten op parkeerterrein Klein Amerika in Gouda hebben daar alleen dit kampeerseizoen nog tijd voor. Vanaf 1 november is het namelijk niet meer toegestaan. Zo wordt de baan vrijgemaakt voor Gouwenaars die in de binnenstad willen parken. Niet iedereen is daar echter blij mee, meldt AD.