Belvilla vakantiehuizen

De trend om deze zomervakantie te vieren in eigen land zet door, zo stelt Belvilla. Het verhuurplatform voor vakantiehuizen ziet de boekingen voor de zomermaanden in eigen land verder stijgen naar 65 procent ten opzichte van vorige maand. Dit meldt Belvilla.

De stijging geldt niet alleen voor Nederland op. Ook in andere landen in Europa neemt het aantal boekingen toe voor de zomervakantie in eigen land.
 

Forse stijging bij Belvilla

 
De vakantiehuizen van Belvilla in Nederland worden nog steeds veel geboekt voor de zomerperiode. Zag Belvilla afgelopen maand al een wekelijkse stijging van 40 procent in het aantal boekingen, ziet de verhuurwebsite intussen het aantal boekingen in de laatste week stijgen naar 65 procent. En dat is fors. De verwachting is dat deze stijging verder doorzet. Waar Nederland deze zomer vakantie viert? De regio’s Gelderland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Zeeland en Limburg zijn volgens de boekingscijfers de top 5 Nederlandse bestemmingen.   
 

Trend zichtbaar in heel Europa

 
Hanita van der Meer, verantwoordelijk voor de PR bij Belvilla: “Niet alleen in Nederland zien we deze uitzonderlijke stijging. Ook in andere Europese landen worden volop huizen in eigen land geboekt voor de zomerperiode. Een goed voorbeeld hiervan is Denemarken, het land dat als eerste haar grenzen sloot in Europa, maar waar reizen binnen de eigen landsgrenzen wel toegestaan was. Week op week zien wij daar de boekingen voor vakantiehuizen daar stijgen met maar liefst 75 procent. Ook Spanje en Italië laten heel voorzichtig een plus zien”. In Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland is een stijging zichtbaar van ruim 50 procent. België kende een piek in boekingen in april, maar lijkt nu eerst de nieuwe maatregelen af te wachten. 
 

Vooruitblik Belvilla

 
Belvilla voorspelt dat, als een tweede golf uitblijft na versoepeling van de maatregelen, de vraag naar vakantiehuizen en vakantieparken in eigen land nog sterker zal toenemen. Mochten de grenzen opengaan, dan verwacht Belvilla dat mensen deze zomer niet heel ver zullen gaan en in eerste instantie kiezen voor een vakantie in een van de buurlanden. Veiligheid en gezondheid staan voorop, zo laat het platform weten: alle maatregelen van de overheid worden in acht genomen en de vakantiehuizen worden extra goed schoongemaakt.
 
Door: Nationale Recreatiegids