Binnentip van de Dag

Nog éven en dan kan er weer volop buitenshuis gerecreëerd worden. Tot het zover is komen we iedere werkdag met een Binnentip van de Dag, om ook het laatste staartje quarantainetijd zo aangenaam mogelijk te maken. Vandaag: de online escape game van SOS Kinderdorpen, voor het hele gezin.

Vandaag, op Wereldfamiliedag, heeft SOS Kinderdorpen een online escape game gelanceerd: SOS escape game. Tijdens deze online game moeten deelnemers allerlei puzzels en breinkrakers oplossen, waarbij ze gaandeweg ook kennis maken met het werk van de organisatie. SOS Kinderdorpen ambassadeurs Kim-Lian van der Meij en Ron Blaauw spelen beiden een belangrijke rol in het spel. 
 

Hier draait de SOS escape game om

 
In de SOS escape game moeten deelnemers zo snel mogelijk raadsels oplossen om SOS ambassadeur Kim-Lian te helpen bij het achterhalen van een recept dat ze ooit van een SOS moeder uit een kinderdorp heeft gekregen. Door de opdrachten te doen komen de deelnemers achter het recept. Het is de bedoeling dat families de puzzels en andere opdrachten zo snel mogelijk oplossen. Tijdens het spel zien ze een klok lopen. SOS Kinderdorpen verloot onder alle deelnemers tevens een aantal leuke prijzen.
 

Welkome afleiding

 
Met de SOS escape game biedt SOS Kinderdorpen de organisatie Nederlandse families een leuke en uitdagende activiteit om binnenshuis te doen. Zeer welkom, zo toont onderzoek van de internationale kinderontwikkelingsorganisatie aan. De helft van de Nederlandse kinderen van 6 tot en met 15 jaar blijkt zich vaker te vervelen doordat ze meer thuis zitten als gevolg van de coronacrisis. Ook ruim een vijfde (22 procent) van de ouders met kinderen van 6 tot en met 15 jaar blijkt zich nu vaker te vervelen. 
 

Wereldfamiliedag

 
“Op Wereldfamiliedag vragen wij aandacht voor het onmiskenbare belang van familie”, aldus SOS Kinderdorpen-directeur Arian Buurman. “Wij vinden dat kinderen, waar ook ter wereld, horen op te groeien in een veilig en liefdevolle familie. Dat is namelijk het fundament dat een kind nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Door de huidige crisis worden families op elkaar teruggeworpen. We zitten allemaal samen thuis en moeten werken, leren, spelen en zien te ontspannen onder één dak. SOS Kinderdorpen draagt graag een steentje bij om het thuis extra leuk te maken. Vandaar deze spannende game, gebaseerd op de bij jong en oud populaire escape rooms. Zo kunnen kinderen en ouders even hun zinnen verzetten.”
 
Door: Nationale Recreatiegids