Hotel ziekenhuis corona

De Gelderse hotelier Lammert de Vries, de hotelbaas van Groot Warnsborn in Arnhem en van De Wereld in Wageningen, heeft aangegeven zijn accommodaties om te willen vormen tot ziekenhuizen, mocht dat nodig zijn. Dit meldt de Gelderlander.

De hotels zijn inmiddels al gesloten door De Vries; openhouden had geen zin meer aangezien alle boekingen al geannuleerd zijn in verband met het coronavirus. Het gaat hierbij om 55 kamers: 40 in Groot Warnsborn, en 15 in De Wereld
 

Hotelbedden voor ziekenhuispatiënten

 
“Nu is het misschien nog niet nodig, maar als de nood aan de man komt, kan ik die hotelbedden ook ter beschikking stellen voor ziekenhuispatiënten”, zegt De Vries tegenover de Gelderlander. Artsen en ziekenhuizen uit de regio hebben al positief gereageerd  op de mogelijkheid. Overigens is er momenteel nog geen sprake van een tekort aan ziekenhuisbedden in de regio Arnhem / Wageningen.  
 

Spannende tijden

 
Hotels zijn door het kabinet nog niet gesommeerd te sluiten, al mogen eet- en drinkgelegenheden er niet meer open zijn. Voor De Vries zijn het spannende tijden. Hij vraagt zich af of de hotels straks nog bestaan: “We zitten allemaal met de handen in het haar.”
 
Door: Nationale Recreatiegids