Als allereerste hotel in Nederland heeft Inntel Hotels Rotterdam Centre nieuwe meubels die gemaakt zijn van de oude meubels. Op het moment dat Inntel Hotels de kamers wilde gaan restylen verscheen er een bericht op LinkedIn van Unilin Panels. De interesse was gewekt, want hun circulaire aanpak leek goed te passen bij Inntel Hotels. Inntel Hotels ging met het bedrijf in gesprek en een nieuwe succesvolle samenwerking was geboren. Dit meldt Inntel Hotels.
Tijdens de restyling van Inntel Hotels Rotterdam Centre zijn de oude meubels zorgvuldig gesorteerd.
Unilin Panels heeft deze vervolgens verwerkt tot nieuwe meubels naar ontwerp van binnenhuisarchitect Feran Thomassen. De circulaire aanpak van Unilin past goed bij Inntel Hotels. De Nederlandse hotelgroep heeft duurzaamheid op veel fronten doorgevoerd. Zo worden de kamers verwarmd of gekoeld door een warmteterugwinning systeem, staan er milieuvriendelijke verzorgingsproducten op de kamers en liggen er zonnepanelen op het dak van het nieuwe
Inntel Hotels Utrecht Centre.
Een tikkeltje anders
Inntel Hotels Rotterdam Centre is het eerste hotel in Nederland waarvan het oude meubilair rechtstreeks hergebruikt werd en verwerkt tot nieuw plaatmateriaal. “De Inntel Hotels-hotels zijn vaak net dat tikkeltje anders, iets unieker dan andere hotels. Daar hebben Feran Thomassen en Unilin Panels zeker toe bijgedragen in Rotterdam” aldus Joram Buitenhuis, projectmanager bij Inntel Hotels. “Momenteel werken wij aan nieuwe hotels in Den Haag en Amsterdam. Ook daar bekijken wij een samenwerking met Unilin Panels, zodat Inntel Hotels alsmaar meer ‘surprisingly sustainable’ wordt.”
Inntel Hotels Rotterdam Centre
Het viersterrenhotel
Inntel Hotels Rotterdam Centre beschikt over 265 kamers, negen panoramazalen,
Bar & Brasserie Water en
Wellness Club H2O met het enige hotelzwembad van Rotterdam. De locatie van het hotel – aan de rivier, in de grootste havenstad van Europa – inspireerde het thema van het hotel: 'water'. De nautische inspiratie voor de kunstwerken in alle kamers is ontleend aan de scheepstelegraaf: deze ronde meter werd vroeger gebruikt als communicatiemiddel van de kapitein naar de machinekamer. Door de hendel te verplaatsen werd de gewenste snelheid en richting doorgegeven.
Door: Nationale Recreatiegids