Beste hotels van Rotterdam

Nederland wordt steeds populairder bij internationale vakantiegangers. Niet alleen Amsterdam wordt vaker aangedaan; ook andere steden zien meer toeristen verschijnen. Rotterdam is één van die steden, en zeker nu het Eurovisie Songfestival hier plaatsvindt staat de havenstad ineens volop in de belangstelling. Reden genoeg voor het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes om een artikel te wijden aan een aantal van de beste hotels in Rotterdam. 

Mainport

 
Zelf beschrijft Mainport zich als “het meest luxe en moderne hotel van Rotterdam”. Ook Forbes is erg te spreken over de luxe van het vijfsterrenhotel, dat in een hoog gebouw aan de oevers van de Maas is gevestigd. Met meer dan 200 kamers en suites, twee restaurants, een zwembad, een spa en een sportgelegenheid heeft Mainport alles wat je van een luxehotel kan verwachten. Forbes wijst de potentiële bezoeker wel op het feit dat Mainport een “streng anti-kledingbeleid” hanteert in de spa. Dat past natuurlijk perfect in het Amerikaanse plaatje van de ruimdenkende Nederlander.
 
 

Hotel New York

 
Het Hotel New York kent een rijke geschiedenis, aangezien het gevestigd is in het voormalige directiegebouw van de Holland-Amerika Lijn, die tussen Rotterdam en Seattle liep. Het viersterrenhotel opende in 1993 en heeft 72 kamers, waarvan twee in de torentjes van het gebouw. Forbes spreekt met lof over het “liefdevol gerestaureerde houtwerk” en noemt het restaurant een “juweeltje”.
 
 

nhow Rotterdam

 
Forbes lijkt vooral onder de indruk te zijn van het nhow (met kleine letters) vanwege diens adres: het hotel is gevestigd in De Rotterdam, een gebouw, bestaande uit drie grote torens, dat ontworpen is door architect Rem Koolhaas. Het nhow bevindt zich in het onderste helft van de oostertoren en binnenin is de stijl van Koolhaas ook overal te proeven. Bezoekers kunnen genieten van heerlijk eten in de beroemde gastrobar en prachtige vergezichten over de Rotterdamse skyline vanaf het dakterras.
 
 

Suite Hotel Pincoffs

 
Dit luxe boutiquehotel heeft vier sterren en is gevestigd in een rijksmonument waar ooit een douanekantoor in zat. Gelegen tussen de Erasmusbrug en de Koninginnebrug heeft dit hotel de perfecte locatie, aldus Forbes: right in the middle of it all. Hotel Pincoffs staat bekend om de warme, persoonlijke sfeer en combineert naar eigen zeggen comfort met een milieubewuste bedrijfsvoering op eigenzinnige wijze. Ook niet vervelend: in sommige suites vind je een jacuzzi.
 
 

Room Mate Bruno

 
Hoewel Forbes enigszins verward is over de oorsprong van de naam van luxehotel Room Mate Bruno (“het klinkt als een trouwe hond, misschien een labrador”), is het erg te spreken over de inhoud. Dit viersterrenhotel is gevestigd in een oud pakhuis van de Verenigde Oost-Indische Compagnie en combineert in het ontwerp traditionele en innoverende elementen. Volgens Forbes zou het heel goed de “coolste” plek van de stad kunnen zijn. 
 
 

CitizenM

 
Wederom bestaat er enige verwarring over de naam van het hotel, maar Forbes is zeer positief over de lobby-as-your-living-room-inrichting van het CitizenM: in plaats van een statische lobby is de ruimte ingericht als een soort grote woonkamer, met overal loungebanken. Ook de 24-uursbar van het viersterrenhotel valt goed in de smaak bij de Amerikanen. Het CitizenM is modern en luxe zonder poespas: “Handdoeken in de vorm van een zwaan of chocolaatjes op je kussen komen er bij ons echt niet in.”
 
 

Inntel Hotels Rotterdam Centre

 
Dit hotel is gevestigd in een gebouw van zestien verdiepingen aan de voet van de Erasmusbrug, en heeft een uitmuntende buur: Mainport. Het Rotterdam Centre telt 263 kamers, waarvan bijna de helft luxe-kamers zijn. Forbes noemt de bar, de spa en het restaurant als hoogtepuntjes. Het hotel houdt zich bezig met verduurzaming en gebruikt in het restaurant veel lokale producten.
 
Door: Nationale Recreatiegids