American Hotel wordt Hard Rock Hotel - beeld via persbericht Eden Hotels

In Amsterdam wordt in april de eerste Hard Rock Hotel-vestiging van Nederland genomen. De van oorsprong Amerikaanse hotelketen neemt dan heel toepasselijk zijn intrek in het American Hotel Amsterdam aan het Leidseplein, dat momenteel grondig wordt verbouwd, en daarna verder zal gaan onder de nieuwe naam. Dit meldt Zakenreis.nl en Hospitality Management.

Het beroemde hotelgebouw aan het Leidseplein is en blijft eigendom van Eden Hotels. Het management zal wel een overstap maken, en straks in dienst zijn van Hard Rock International, dat sinds 2007 weer in handen is van de Seminole: een inheems Amerikaans volk dat zijn thuis heeft in Florida en Oklahoma, en dat opereert als een bedrijf.
 

Een nieuw hotel in een oud jasje

 
Het huidige hotelgebouw, geheel opgetrokken in Art Nouveau-stijl, dateert uit 1902. In 1929 en 1954 werd het American Hotel uitgebreid. Het gebouw, waar ook het beroemde Café Americain in huist, is een icoon in Amsterdam. Dat zal niet veranderen wanneer het Hard Rock Hotel Amsterdam American, zoals het voluit gaat heten, er zijn intrek neemt. Van binnen zal er wel aardig wat veranderen. De 173 kamers en suites waren in 2019 al onder handen genomen, nu zijn ook de lobby, receptie, vergaderzalen, fitness ruimte en hotelbar aan de beurt. Café Americain blijft onaangetast. 
 

Hard Rock International

 
Filialen van Hard Rock International zijn in 75 landen te vinden, verspreid over 259 locaties. Het betreft niet alleen hotels, maar ook casino's en de beroemde Hard Rock Cafes. Van die laatste is al wel een vestiging in Amsterdam; het won in 2016 zelfs nog de Hard Rock Cafe of the Year Award. Bij alle Hard Rock-vestigingen staat muziek centraal, en worden er veel objecten getoond die verwant zijn aan grote namen uit de muziekindustrie. Ook in het nieuwe hotel in Amsterdam zal straks een zorgvuldig gecureerde collectie aan muziekmemorabilia te zien zijn.
 
Gedurende de verbouwing blijven hotel en café gewoon geopend. Meer informatie over de komst van Hard Rock naar het Leidseplein is te vinden via de website van American Hotel Amsterdam.
 
Door: Nationale Recreatiegids