Normal_vakantiepark__stacaravans__via_rijksoverheid_

Van de 1500 vakantieparken in Nederland staan er 700 in Gelderland. De helft van deze 700 vakantieparken deugt niet. Parkhouders hebben moeite om hun hoofd boven water te houden en wijken daarom uit naar illegale praktijken om een faillissement af te wenden. Dat zegt Arjan Stokreef van het Ariadne project, zo meldt De Gelderlander.

'Ariadne' is de projectnaam voor de samenwerking die de politie, het openbaar ministerie, de gemeenten en de provincie Gelderland zijn aangegaan om vakantieparken te controleren. Project Ariadne begon in januari van dit jaar. Sindsdien zijn er 85 vakantieparken bezocht. Bij geen enkel bezocht vakantiepark waren de inkomsten in de haak. "Er zijn ondernemers die hun geld op een eerlijke wijze verdienen, maar het percentage rotte appels is in deze sector heel groot", vertelt Stokreef. Om de criminaliteit op vakantieparken tegen te gaan is het Ariadne project in het leven geroepen.

Voor de meeste vakantieparken in Gelderland is het zo goed als onmogelijk om alleen op vakantiegangers te kunnen blijven draaien. Een Arnhems vakantiepark van de Oostappen Groep heeft zo'n 150 permanente bewoners. Het gaat om arbeidsmigranten en mensen die wegens achterstallige huur hun huis uit zijn gezet. Gisteren vond er in dit park een grote, onaangekondigde inval plaats. Hierbij werden 96 mensen aangetroffen die niet stonden ingeschreven bij de gemeente. Er werden twee auto's in beslag genomen en vier openstaande boetes geïnd. Ook is er één bewoner aangehouden.

Door: Nationale Recreatiegids