Grotelse Heide (Bakel, Noord-Brabant) - foto: Peter Bankers

Camping Grotelse Heide in het Brabantse Bakel wordt in rap tempo omgevormd van gezinscamping naar een landgoed waar 125 luxe recreatiewoningen in boerderijstijl zullen verrijzen. De vaste gasten zijn er niet blij mee, maar volgens de nieuwe eigenaar van de camping zijn het “fantastische ontwikkelingen”. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

In het artikel van het Eindhovens Dagblad worden geen doekjes gewonden om  het huidige aanzicht van Grotelse Heide: “Op sommige plekken lijkt het alsof er zojuist een tornado heeft huisgehouden.” De nieuwe eigenaar van de camping, de EVG Group, is voortvarend aan de slag gegaan met het leegmaken van het zeven hectare grote terrein bij het buurtschap Grotel, tussen Helmond en Gemert. Dat valt bij de laatste 25 bezitters van een vaste standplaats op de camping niet goed. 
 

Minder camping voor hetzelfde geld

 
Zij staan tussen april en oktober op de camping, en mogen het jaar weliswaar afmaken, maar een korting op het vaste jaarbedrag van 1.500 euro krijgen ze niet. Dat valt voor veel gasten moeilijk te rijmen met het feit dat het voorzieningenniveau slinkende is: het sanitairblok is deels afgebroken, het buitenzwembad al helemaal. Toch komen weinig mensen echt in het verweer, omdat ze bang zijn dan vroegtijdig het terrein te moeten verlaten.  
 

Al in 2014 nieuw bestemmingsplan

 
De plannen voor de Grotelse Heide zijn overigens niet helemaal uit de lucht komen vallen. In 2014 werd het nieuwe bestemmingsplan voor die locatie al vastgesteld, waarin was opgenoemn dat er maximaal 165 luxe chalets mochten worden gebouwd. De EVG Group, sinds enkele weken de eigenaar van de camping, gaat binnen de grenzen van dit bestemmingsplan nu aan de slag met de transformatie van de verblijfslocatie. Het landgoed met de 125 luxe vakantiewoningen zal straks Parc Bagoloso – naar de middeleeuwse naam van Bakel – gaan heten.
 

"Fantastische ontwikkelingen"

 
Meer wordt er inhoudelijk nog niet naar buiten gebracht over de plannen door vastgoedondernemer Fransjan van den Elzen, hoofd van de EVG Group. Wel laat hij tegenover het Eindhovens Dagblad, via WhatsApp, weten dat zijn onderneming echt bezig is “met fantastische ontwikkelingen”,  maar dat waar er veranderingen gaande zijn “er partijen minder tevreden zijn”. Wanneer de transformatie helemaal rond moet zijn is nog niet bekend.
 
Door: Nationale Recreatiegids