Normal_fitness__hometrainer__bewegen

Het zijn niet alleen ligging, comfort en prijs die ertoe doen wanneer mensen een hotel kiezen, ook de aanwezigheid van sportfaciliteiten speelt een belangrijke rol. Voor een op de drie zakelijke reizigers is de aanwezigheid van fitnessmogelijkheden zelfs doorslaggevend bij de keuze voor een hotel. Dit meldt Entree Magazine. 

Ook 18 procent van de toeristen laat zijn keuze afhangen van de mogelijkheid tot sporten in een hotel. Dit blijkt uit een onderzoek dat databedrijf DAN DNA uitvoerde in opdracht van AccorHotels, dat in Nederland onder andere bekend is van de formules Ibis, Mercure en Novotel. Voor het onderzoek werd aan 2.572 reizigers uit de Benelux gevraagd wat voor hen belangrijk is bij de keuze voor een hotel.
 

Vooral de zakelijke reiziger sport

 
Zakelijke reizigers zijn de fanatiekste sporters: 72 procent beoefent minimaal één sport, zo bleek uit het onderzoek, tegenover 63 procent van de vrijetijdsreizigers. Laatstgenoemde groep is ook minder geneigd om extra te betalen voor een hotel met sportfaciliteiten: 15 procent van hen is bereid 5 tot 15 euro extra te betalen voor de aanwezigheid van fitnessmogelijkheden. Onder zakelijke reizigers is dat 26 procent
 

Loopband is favoriet

 
Voor alle hotelgasten geldt dat de loopband het populairst is, gevolgd door de crosstrainer en het heffen van gewichten. Ook wordt er veel gesport op de hotelkamer, zo bleek uit het onderzoek: 21 procent stretcht, 20 procent doet push-ups en 18 procent sit-ups.
 
Door: Nationale Recreatiegids