Normal_zandvoort__strand__zee__badplaats__toeristen__blauwe_lucht__wolkjes__flat__duinen__watertoren_zandvoort

Volgens Booking.com, een website waar accommodaties en vakanties geboekt kunnen worden, zijn Zandvoort, Middelburg, Utrecht, Maastricht en Den Haag de meest gastvrije plaatsen van Nederland. Dit meldt PR Newswire.

Gisteren reikte de website voor de zevende keer de Guest Review Awards uit. Hierbij ging het niet om een gering aantal: wereldwijd kregen 759.845 accommodaties, in 229 landen en gebieden, een Award uitgereikt. In Nederland gaat het om een aantal van 7.129 accommodaties, die van gasten en gemiddelde score krijgen van 8.6.

Wat betreft gastvrijheid doen met name de provinciehoofdsteden het goed; in de top vijf staan er vier: Middelburg, Utrecht, Maastricht en Den Haag. De lijst wordt aangevoerd door de Noord-Hollandse badplaats Zandvoort. Volgens Booking.com is gastvrijheid belangrijk voor 62 procent van de Nederlandse reizigers; die zeggen namelijk dat een vriendelijke, interessante lokale bevolking een van de voornaamste criteria is bij het kiezen van hun volgende bestemming. De top vijf accommodatietypes die het hoogst scoren op gebied van gastvrijheid in Nederland zijn respectievelijk B&B, hotel, appartement, chalet en vakantiehuis. Hieruit komt volgens Booking.com vooral naar voren hoezeer reizigers unieke verblijfservaringen waarderen.

Verder maakte de boekingswebsite bekend dat onder de Nederlandse ondervraagden 38 procent aangaf dat ze in 2019 liever in een vakantiewoning (huis of appartement) verblijven dan in een hotel. Daarnaast zei dertien procent te overwegen om het komende jaar hun eigen woning op een accommodatiesite te registreren, en zou 34 procent in 2019 graag willen verblijven in een accommodatietype dat ze nog niet eerder hebben geboekt.

Door: redactie Nationale Recreatiegids