Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Waar kun je vintage tafellampen vinden?

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Ben jij ook met je inrichting bezig, maar vind je het lastig om mooie items te vinden zoals een vintage tafellamp? Lees dan zeker verder. 

De laatste jaren zijn veel mensen met hun interieur aan de slag gegaan. Logisch, door corona moest de recreatie met name in en om huis plaats vinden. Om je huis echt gezellig te maken, heb je unieke items nodig. Je kent het wel, je komt in een café of restaurant en je bent direct onder de indruk van het interieur. Je voelt je er fijn, je raakt niet uitgekeken en je checkt stiekem even het merk van wat items. Maar waar vind je deze meubels? En met name, waar kun je mooie verlichting kopen?

De basis voor een design interieur

Hoe doet zo’n interieurontwerper dat; zo’n design interieur maken. Er zijn een aantal richtlijnen die zij volgen. Allereerst kiezen ze specifiek voor een bepaalde stijl, periode of ontwerper. Hoe mooi een item ook is, als het niet in het totaalplaatje past, komt het er niet in. Ze zorgen ervoor dat de kleuren overeenkomen en dat er een contrast ontstaat. Denk aan een donkere inrichting met lichte meubels of een lichte inrichting met donkere meubels. Vervolgens maken ze een basis van meubels die goed bij elkaar passen en kiezen ze een item dat eruit springt. Dat kan een design meubels zijn, zoals een opvallende stoel, bank, of bijvoorbeeld een lamp.

Kies voor een tafellamp

Een tafellamp zet je neer, bijvoorbeeld op een sidetable. Door deze prominente plek, is het een eyecatcher in het interieur. Ook als de lamp uit staat. Met een vintage design tafellamp kopen, haal je iets unieks in huis. Een lamp die je niet snel ergens anders vindt en die jouw interieur net zo interessant kan maken als de inrichting van jouw favoriete horecagelegenheid. Je vindt deze design tafellampen bij Whoppah, een marktplaats voor tweedehands design meubels, accessoires en kunst. 

Durf voor een uitgesproken design tafellamp te kiezen

Een designmeubel kopen is anders dan een normaal meubelstuk aanschaffen. Je mag best voor iets gewaagders gaan dan je normaal zou doen. Designmeubels kopen doe je niet met je hersenen maar met je hart. Kies iets waar je hart sneller van gaat kloppen. Dan weet je dat je goed zit. Er is daarbij zoveel meer te ontdekken dan alleen de iconen die je misschien wel kent. En valt je oog toch op zo’n icoon? Bedenk dan dat je vaak maar eens in je leven zo’n design lamp koopt om er vervolgens je leven lang van te genieten.

08 mei '24 (11:53)

Boek Jan Smit of Henk Dissel voor een onvergetelijk feest

Jan Smit en Henk Dissel zijn bekende Nederlandse artiesten die een feestje kunnen maken van elke gelegenheid. Als je op zoek bent naar manieren om je feest tot een succes te maken, kun je overwegen om Jan Smit boeken of Henk Dissel boeken als artiesten. In dit artikel bespreken we waarom het boeken van deze artiesten voor je feest een geweldig idee is en hoe je het meeste uit hun optredens kunt halen.

08 mei '24 (11:49)

Unieke en inspirerende vergaderruimtes in Utrecht

Bij het kiezen van een unieke vergaderlocatie in Utrecht is het belangrijk om een plek te vinden die creativiteit en innovatie bevordert. Utrecht herbergt een aantal van de meest inspirerende vergaderruimtes die deze eigenschappen perfect combineren. In dit blog bekijken we drie van deze bijzondere plekken: het Paushuize, de Geertekerk en Huize Molenaar. Deze locaties bieden unieke ervaringen die een vergadering naar een hoger niveau tillen.

06 mei '24 ( 8:43)

Voordelen van het huren van een stretchtent voor jouw bruiloft

Het huren van een stretchtent voor je bruiloft is een beslissing die zowel praktische als stijlvolle voordelen biedt. Deze tenten zijn perfect voor elk type bruiloft, van intieme bijeenkomsten tot grote feesten. Ze passen moeiteloos in verschillende omgevingen. In deze blog bespreken we waarom een stretchtent huren een slimme keuze is voor jouw speciale dag.

26 april '24 ( 9:17)

Plezier en vermaak ondanks slecht weer – de 5 beste activiteiten in Nederland

Slecht weer kan verveling veroorzaken, vooral in het weekend en op feestdagen. Toch zijn plezier en vermaak ook bij slecht weer heel goed mogelijk. Het is gewoon een kwestie van de beste activiteiten vinden om de regen buiten de deur te houden. Hier zijn de 3 beste activiteiten in Nederland die het plezier erin houden.

24 april '24 (10:59)

Ontdek de schoonheid van Natuurgebied de Rottemeren

Stap uit de dagelijkse drukte en dompel jezelf onder in de pracht van natuurgebied de Rottemeren. Gelegen op een steenworp afstand van Recreatiepark de Koornmolen, biedt dit prachtige gebied een uitnodigende uitvlucht voor liefhebbers van natuur en avontuur.

05 april '24 (13:55)

Herontdek de vakantieparken in Nederland

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen weekendje weg of een langere vakantie met familie of vrienden, de vakantieparken in Nederland bieden voor ieder wat wils. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van het perfecte vakantiepark en wat maakt de Nederlandse parken zo bijzonder? Lees verder voor handige tips en ontdek de uitstekende kwaliteit van vakantieparken in Nederland.

02 april '24 (14:53)

Mythologie in moderne recreatie: De tijdloze aantrekkingskracht van Olympus

Mythologie heeft van oudsher een cruciale rol gespeeld in onze cultuur en entertainment, en verhalen over goden, helden en mythische wezens hebben door de eeuwen heen mensen altijd gefascineerd. Deze eeuwenoude verhalen blijven een bron van inspiratie voor moderne vrijetijdsbestedingen, waaronder videogames, attractieparken en avontuurlijke activiteiten. In dit artikel duiken we in de manier waarop de rijke verhalen van de Griekse mythologie, met in het bijzonder de verwijzingen naar de Olympus, hedendaagse recreatie blijven beïnvloeden en verrijken.

27 maart '24 ( 8:56)

Goede tips voor het veilig aansteken van de BBQ

Zomerweer en BBQ, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heerlijk in de tuin met vrienden, familie of collega's genieten van het weer en ondertussen lekker eten en kletsen. Zie jij er ook zo naar uit? In dit artikel geven we enkele tips voor het veilig aansteken van de BBQ.

25 maart '24 ( 8:00)

Deze drie technische tips maken je leven makkelijker

Technologie staat voor alles, maar je moet het wel omarmen. Nu is de ene technische innovatie de andere niet, maar er zijn vele die je leven een stuk kunnen vergemakkelijken. Van een slimme meter tot smartwatches, in sommige gevallen kunnen we ons bijna niet meer voorstellen hoe het leven zonder was. Nu is niet elke tip even bruikbaar, maar hier een verzameling van zaken die ervoor gaan zorgen dat jij net iets meer tijd in een dag hebt. Lees snel verder welke zaken dat zijn. 

20 maart '24 (11:41)

Personeelsplanning in de flexibele recreatiesector: hoe pak je dat aan?

In de wereld van recreatie en vrije tijd is het beheren van een personeelsplanning en werktijden een belangrijk aspect om al je plannen soepel te laten verlopen. Of het nu gaat om attractieparken, campings, vakantieoorden of evenementen: het plannen van je personeel is vaak een flinke uitdaging.