Nationale Recreatiegids

NRG Pride Amsterdam

Datum 25 juli 2020 - 03 augustus 2020
Tijd 02:00 uur - 01:59 uur
Titel Pride Amsterdam
Regio Noord-Holland
Plaats Amsterdam
Adres Binnenstad van Amsterdam
Type Evenement
Kosten Gratis
Website https://pride.amsterdam/
Samenvatting
De Pride Amsterdam is een feestelijk evenement met een homocultureel karakter. Het wordt sinds 1996 jaarlijks gedurende het eerste weekend van augustus gehouden in de binnenstad van Amsterdam. 
 

Canal Parade

 
Hoogtepunt van de Amsterdam Gay Pride is de Canal Parade, een bonte stoet van boten die op de eerste zaterdag van augustus door de grachten vaart. Oorspronkelijk ging de tocht vanaf het Westerdok via de Prinsengracht, Amstel, Zwanenburgwal en Oudeschans naar het Oosterdok. Sinds 2017 varen de boten in omgekeerde richting, namelijk van het Oosterdok, via de Nieuwe Herengracht, de Amstel en de Prinsengracht naar het Westerdok. Dit jaar vindt de Canal Parade plaats op zaterdag 1 augustus, van 12.30 tot 18.00 uur 
 

Beste Publieksevenement van Nederland

 
Jaarlijks komen enige honderdduizenden bezoekers op dit evenement af en is daardoor een van de drukst bezochte publieksevenementen van Nederland. In de Verenigde Staten werd de Amsterdam Gay Pride in 2008 uitgeroepen tot de beste Gay Pride-viering van Europa en in 2018 werd de Amsterdamse Pride verkozen tot Beste Publieksevenement van Nederland. 

NRG Logo

Normal_pride_amsterdam__agenda_nrg_