Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Weerbericht begin zomervakantie: opleving van temperatuur

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 3 min
location_on [xx]km
Weerbericht begin zomervakantie: opleving van temperatuur
Deze week start de zomervakantie in het zuiden van het land, maar zomers weer is nog niet veel te zien. Ook de komende dagen zal het fris en wisselvallig blijven, maar dit weekend volgt een weersverbetering. De kans op neerslag daalt en de temperatuur zal weer stijgen. Volgende week kan het zelfs weer zomers warm worden. Langdurig stabiel zomerweer lijkt er echter niet in te zitten, meldt Weeronline.

Vooral de temperaturen zijn deze dagen aan de lage kant. De gemiddelde temperatuur ligt tussen 19 en 24 graden. Deze woensdag zal het kwik echter niet hoger dan tot 16 graden stijgen.

Positievere vooruitzichten

Dit weekend stijgt de temperatuur in het land in ieder geval tot het gemiddelde, maar écht warm zal het nog niet worden. Met een maximale temperatuur van 18 graden aan de Waddenkust tot zo’n 21 graden in het zuiden. Wolken en zon wisselen elkaar af, wat overigens wel uitstekend kampeerweer is. Wel kan er zo nu en dan een bui over het land trekken.

Volgende week

Waar het deze week nog niet geweldig weer is, zijn de voorspellingen voor volgende week een stuk aangenamer. Zo lijkt het erop alsof de temperatuur in het land vanaf dan zal stijgen, tot zo’n 25 graden vanaf halverwege volgende week. Neerslag lijkt niet heel waarschijnlijk, maar kan niet worden uitgesloten, aldus Weeronline. De kans op neerslag is het grootst op dinsdag en woensdag, maar er zal vooral een blauwe hemel zijn. Uitstekend moment om iets in de buitenlucht te ondernemen!

Duur van het goede weer

Hoe lang het zomerweer aanblijft, daar kan Weeronline niet al te positief over schrijven. De verwachting is dat de zomerse temperaturen na volgende week weer afzwakken naar de normale waarden. Maar met een temperatuur tussen 19 en 24 graden hoeven we nog niet te klagen. Al helemaal als er een zonnetje bij schijnt. 

23 juli '24 (10:17)

Oproep voor extra openbare toiletten langs de Noord-Hollandse kust

Slechts een paar gemeentes in de provincie Noord-Holland hebben plannen om extra openbare toiletten te plaatsen. Ga je een dagje naar het strand, let er dan op dat je mogelijk geen wc’s tegen zult komen. Een domper voor de Toiletalliantie. Zij zagen graag dat er op meer plekken toiletten worden geplaatst. Zij doen dan ook een oproep aan gemeentes, meldt NH Nieuws.

23 juli '24 ( 8:35)

Natte zomer is ook goed nieuws: weinig meldingen van blauwalg

Het aanhoudende natte weer van de afgelopen tijd heeft ook een positieve kant: er zijn dit jaar maar weinig waarschuwingen voor blauwalg in zwemwateren.

22 juli '24 (14:43)

Bedreigde vogel broedt weer in Nederland op de Hoge Veluwe

Afgelopen voorjaar heeft er een hop gebroed in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De vogel verdween rond 1950 als broedvogel uit ons land en staat daarom op de zogeheten rode lijst van bedreigde soorten weergegeven als 'verdwenen in Nederland'. Het Park brengt het nieuws bewust nu pas naar buiten zodat het broedproces niet verstoord kon worden.

22 juli '24 ( 9:30)

Weerbericht: week begint koel, in het weekend mogelijk zomers warm

Het zomerse weer van afgelopen dagen verdwijnt begin deze week even naar de achtergrond. Weerbureau Weeronline verwacht een koel en hier en daar ook nat begin van de werkweek. Vanaf donderdag loopt de temperatuur weer op, met mogelijk lokaal zomerse waarden in het weekend.

22 juli '24 ( 9:05)

Eerste walviskalfje van dit jaar vernoemd naar Loretta Schrijver

Het eerste walviskalfje dat dit jaar in de Nederlandse wateren is gezien, is vernoemd naar presentatrice Loretta Schrijver. Het zeezoogdiertje is dit weekend in de Oosterschelde gespot door onderzoekers van Stichting Rugvin, een organisatie die zich richt op het monitoren en onderzoeken van walvisachtigen in de Noordzee en Oosterschelde.

22 juli '24 ( 8:58)

Actie 125-jarig Staatsbosbeheer: geboorteboom voor geboortekaart

Staatsbosbeheer viert zondag zijn 125e verjaardag. De natuurbeheerder stelt daarom zogenoemde geboortebomen beschikbaar voor gezinnen die op 21 juli of daarna een baby krijgen. De eerste 125 mensen die een geboortekaartje van hun baby naar Staatsbosbeheer sturen, ontvangen een tegoedbon.

19 juli '24 (12:59)

Begrip voor inkorten route Vierdaagse, wandelaars balen wel

Begrijpelijk, maar jammer. Zo zien veel wandelaars aan de Vierdaagse de maatregel die de organisatie donderdag nam vanwege de hitte. De routes op de laatste wandeldag zijn ingekort, alle afstanden zijn vrijdag 10 kilometer korter. De temperatuur kan vrijdag in Nijmegen oplopen tot 30 graden.

19 juli '24 (12:40)

Recreatiegebied Den Treek deels afgesloten vanwege incident met wolf

In korte tijd zijn er meerdere incidenten geweest met een wolf in de gemeente Leusden. Mogelijk omdat de wolven welpen hebben. In ieder geval concludeert de provincie Utrecht dat het gaat om ‘zeer beschermend gedrag’. Daarom besluit Utrecht dat een deel van het recreatiegebied op Landgoed Den Treek af te sluiten voor recreanten en bezoekers. Dat geldt tot in ieder geval 15 augustus.

19 juli '24 ( 9:16)

Unieke verkorte route van 20 kilometer op laatste dag Vierdaagse

Op de vierde en laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse lopen de meeste wandelaars 10 kilometer korter dan ze eigenlijk van plan waren. Omdat het heel warm wordt, heeft de organisatie de routes ingekort. De wandelaars van de 50 kilometer lopen dus 40 kilometer, de wandelaars van de 40 kilometer doen 30 en de wandelaars die eigenlijk 30 kilometer zouden lopen, hoeven nu 'maar' 20 kilometer af te leggen. Dat is een unicum: nooit eerder in de geschiedenis van de Nijmeegse Vierdaagse was er een route van 20 kilometer.

19 juli '24 ( 8:59)

KNMI geeft zaterdagavond code geel af in midden en zuidoosten om onweersbuien

Het KNMI heeft voor Noord-Brabant, Utrecht, Limburg en Gelderland code geel afgegeven vanwege plaatselijk stevige onweersbuien zaterdagavond. Bij die buien zijn windstoten, wateroverlast en hagel mogelijk.