Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn een aantal leuke activiteiten om te vieren dat je geslaagd bent

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 11 min
location_on [xx]km
Dit zijn een aantal leuke activiteiten om te vieren dat je geslaagd bent
Het verlossende telefoontje is net geweest en de langste zomervakantie van je leven begint! Allereerst van harte gefeliciteerd en veel plezier tijdens deze lange vakantie. Zoek je nog wat leuke activiteiten om te ondernemen? Wij hebben er een aantal voor jou op een rijtje gezet ter inspiratie!

De zomervakantie is begonnen! En niet alleen dat, dit jaar is die ook nog eens extra lang. Hoewel het heerlijk is om eventjes helemaal niets te hoeven doen voor school, moet je je niet lopen te vervelen. Gelukkig zijn er enorm veel activiteiten die je kunt doen. Weet je niet precies was? Geen zorgen! Hier zijn een aantal tips voor leuke of spannende activiteiten die je kunt doen om lekker van al die vrije tijd te genieten.

Begin met een creatieve hobby

Je bent altijd al wel geïnteresseerd geweest in schilderen (of iets anders creatiefs), maar hebt nooit de stap gemaakt om er écht aan te beginnen. Maar omdat je nu toch zeeën  van tijd hebt, waarom begin je er niet gewoon mee? Om een start te maken zijn er allerlei interessante workshops om te volgen. Daar leer je bijvoorbeeld technieken voor acryl schilderen. Al snel zul je merken hoe ontspannend en bevredigend het is om iets met je eigen handen te maken! Be like Bob (Ross).

Museumbezoek

Trakteer jezelf na een drukke studeerperiode op een fijn dagje uit. Je kunt dit doen met je ouders of met vrienden. Ga bijvoorbeeld een dagje naar het museum, om bijvoorbeeld de kunsttour Snakken naar Boijmansin Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam of een tentoonstelling in het Rijksmuseum in Amsterdam te bekijken. Daar kun je de werken van wereldberoemde schilders zoals Rembrandt van Rijn en Vincent van Gogh aanschouwen. Misschien is het wel inspiratie om zelf wat op het doek te zetten! Of een heel ander museum: het Upside Down Museum in Amsterdam. Als je nog een plek zoekt om leuke foto’s te maken voor jouw social media pagina, dan is dit museum zeker een bezoekje waard!

De natuur in

De overgang tussen lente en zomer is een prachtige periode om de natuur in Nederland te ontdekken. Loop een deel van het Pieterpad of kies een leuke wandelroute van Natuurmonumenten of Wandelnet. Een idee om de creatieve kronkels op te warmen: ga naar een blotevoetenpad. Leuk om met je vriendje of vriendinnetje te wandelen! Ook organiseren beide allerlei activiteiten in de natuur. Zo zul je je deze zomer nooit vervelen.

Bestijg jij liever je stalen ros? Dan heeft het Fietsnetwerk een groot aanbod van prachtige fietsroutes voor je.

Escaperoom

Een niet al te voor de hand liggend idee, maar wel eentje waar je enorm veel plezier mee kunt beleven. Als jullie wat avontuurlijker zijn is een bezoekje aan een escape room een leuk idee. In een escaperoom word je opgesloten en moet je proberen om zo snel mogelijk te ontsnappen. Dat doe je door puzzels op te lossen of cryptische vragen te beantwoorden. Er zijn enorm veel in Nederland en via deze link zie je welke escaperooms er bij jou in de buurt zijn.

Bioscoopbezoek

Op het moment zijn er allerlei leuke en spannende films in de bioscoop. Je kunt het perfect combineren met een dagje shoppen of een andere activiteit. Wat is er leuker dan de dag afsluiten met een goede film? Onze aanraders: Furiosa: a Mad Max Saga en Back to Black. Wil je van een iets rustigere film genieten, dan is de nieuwe Garfield of Kung Fu Panda ook een uitstekende keuze!

Lees een boek

Als je niet al bent geïnspireerd door TikTok om een boek te lezen, dan doen wij dat! Een boek lezen begint weer populairder te worden. Misschien komt dat wel door het aanbod van leuke boeken die je kunt lezen. Zoals Op het einde gaan ze allebei dood van Adam Silvera. Ook de boekenreeks After, wanneer je graag een spannend boek wilt lezen staat op ons lijstje. Daarmee ben je tot de examenuitslag of zelfs de hele zomer zoet!

Zomerbaantje

Ze liggen voor het oprapen, je kunt er een mooi zakcentje mee verdienen én bent lekker bezig. Een zomerbaantje is niet alleen leuk, het levert je ook nog eens wat op en het hoort bij zelfstandig worden. Eén en één is twee!

Woon je dicht bij de kust? Misschien is er dan wel iets te vinden bij een strandpaviljoen. Kijk of je ergens een krantenwijk kunt lopen, of zoekt de supermarkt nog een extra hulpkracht. 

Zoals je ziet is er van alles te doen in deze periode. Heb jij zelf nog andere leuke uitjes of ideeën voor een activiteit? Laat het ons dan weten in de reacties!

24 juli '24 (10:07)

Na oktober geen natuurkampen van IVN meer bij Woldhuis in Apeldoorn

IVN Natuureducatie verzorgt bij het Woldhuis in Apeldoorn natuurkampen voor duizenden schoolkinderen. Daar komt echter een einde aan. Het blijkt dat deze niet meer te financieren zijn en dus stopt de natuurorganisatie met het organiseren van de activiteiten rondom het Woldhuis. De kampweken worden nog tot 31 oktober georganiseerd, maar daarna is het gedaan, meldt IVN Natuureducatie.

24 juli '24 ( 9:44)

Drenthe dit weekend in het teken van de Fiets4Daagse

Stap jij liever op je stalen ros en zoek je een alternatief voor de Wandelvierdaagse? Dan kun je het komende weekend naar Drenthe voor de Drentse Fiets4Daagse. De ‘fietsprovincie’ van het land organiseert elk jaar een vierdaags fietsevenement, waarmee je door de provincie fietst. Met routes van 40, 60 en 80 kilometer is er voor zowel de recreatieve fietser als de doorgewinterde wielrenner een route die past. 

23 juli '24 (10:17)

Oproep voor extra openbare toiletten langs de Noord-Hollandse kust

Slechts een paar gemeentes in de provincie Noord-Holland hebben plannen om extra openbare toiletten te plaatsen. Ga je een dagje naar het strand, let er dan op dat je mogelijk geen wc’s tegen zult komen. Een domper voor de Toiletalliantie. Zij zagen graag dat er op meer plekken toiletten worden geplaatst. Zij doen dan ook een oproep aan gemeentes, meldt NH Nieuws.

23 juli '24 ( 8:35)

Natte zomer is ook goed nieuws: weinig meldingen van blauwalg

Het aanhoudende natte weer van de afgelopen tijd heeft ook een positieve kant: er zijn dit jaar maar weinig waarschuwingen voor blauwalg in zwemwateren.

22 juli '24 (14:43)

Bedreigde vogel broedt weer in Nederland op de Hoge Veluwe

Afgelopen voorjaar heeft er een hop gebroed in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De vogel verdween rond 1950 als broedvogel uit ons land en staat daarom op de zogeheten rode lijst van bedreigde soorten weergegeven als 'verdwenen in Nederland'. Het Park brengt het nieuws bewust nu pas naar buiten zodat het broedproces niet verstoord kon worden.

22 juli '24 ( 9:30)

Weerbericht: week begint koel, in het weekend mogelijk zomers warm

Het zomerse weer van afgelopen dagen verdwijnt begin deze week even naar de achtergrond. Weerbureau Weeronline verwacht een koel en hier en daar ook nat begin van de werkweek. Vanaf donderdag loopt de temperatuur weer op, met mogelijk lokaal zomerse waarden in het weekend.

22 juli '24 ( 9:05)

Eerste walviskalfje van dit jaar vernoemd naar Loretta Schrijver

Het eerste walviskalfje dat dit jaar in de Nederlandse wateren is gezien, is vernoemd naar presentatrice Loretta Schrijver. Het zeezoogdiertje is dit weekend in de Oosterschelde gespot door onderzoekers van Stichting Rugvin, een organisatie die zich richt op het monitoren en onderzoeken van walvisachtigen in de Noordzee en Oosterschelde.

22 juli '24 ( 8:58)

Actie 125-jarig Staatsbosbeheer: geboorteboom voor geboortekaart

Staatsbosbeheer viert zondag zijn 125e verjaardag. De natuurbeheerder stelt daarom zogenoemde geboortebomen beschikbaar voor gezinnen die op 21 juli of daarna een baby krijgen. De eerste 125 mensen die een geboortekaartje van hun baby naar Staatsbosbeheer sturen, ontvangen een tegoedbon.

19 juli '24 (12:59)

Begrip voor inkorten route Vierdaagse, wandelaars balen wel

Begrijpelijk, maar jammer. Zo zien veel wandelaars aan de Vierdaagse de maatregel die de organisatie donderdag nam vanwege de hitte. De routes op de laatste wandeldag zijn ingekort, alle afstanden zijn vrijdag 10 kilometer korter. De temperatuur kan vrijdag in Nijmegen oplopen tot 30 graden.

19 juli '24 (12:40)

Recreatiegebied Den Treek deels afgesloten vanwege incident met wolf

In korte tijd zijn er meerdere incidenten geweest met een wolf in de gemeente Leusden. Mogelijk omdat de wolven welpen hebben. In ieder geval concludeert de provincie Utrecht dat het gaat om ‘zeer beschermend gedrag’. Daarom besluit Utrecht dat een deel van het recreatiegebied op Landgoed Den Treek af te sluiten voor recreanten en bezoekers. Dat geldt tot in ieder geval 15 augustus.