Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Freek Vonk 'bevallen' van gezonde larf uit been

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Freek Vonk 'bevallen' van gezonde larf uit been
De larf die bijna drie maanden in het been van bioloog Freek Vonk leefde, is eruit gekropen. Op Instagram deelt Vonk dinsdagochtend dat Kwak, zoals hij het beestje eerder al noemde, in de nacht van maandag op dinsdag in goede gezondheid ter wereld is gekomen.

"Holy moly….. IK… BEN… BEVALLEN!!", schrijft Vonk bij een foto van een close-up van een larf. "Afgelopen nacht om 03:30 besloot Kwak de Larf, na bijna drie maanden in mijn been geleefd te hebben, eindelijk ter wereld te komen… Het was in één woord: WEERGALOOS!!" De programmamaker heeft de 'bevalling' gefilmd, maar de video is nog in montage en zal later volgen, meldt hij.

Vonk laat weten dat hij het "als man zijnde" een "krankzinnig maar super fascinerend gezicht" vond "om uit je eigen lichaam nieuw leven geboren te zien worden", deelt hij. "Voor mij was dit echt létterlijk het ‘wonder van de geboorte'... Het maakt niet uit hoé ik er naar kijk, Kwak de Larf is mijn eigen vlees en bloed!", aldus Vonk. "En check dat knappe koppie dan!! Hij lijkt toch sprekend op zijn vader?", grapt hij.

Andere twee larven

Vorige week donderdag deelde de tv-bioloog al dat de derde en laatste larf in zijn been, hij had er eerder drie, zich steeds vaker even liet zien. In de video die hij toen deelde was te zien dat de larf een gaatje in zijn been had gemaakt waardoor hij zo nu en dan even te zien was. Een teken dat hij bijna klaar was om eruit te komen, aldus de 40-jarige Vonk.

De twee andere larven die Vonk eerder in zijn been had, genaamd Kwik en Kwek, waren begin juni overleden. De bioloog trok die toen met zijn blote hand uit zijn been en deelde de beelden daarvan via social media. De drie larven waren afkomstig uit Costa Rica. Het was al de tweede keer dat zich larven in het lichaam van Vonk nestelden. In 2016 nam hij ze mee uit Belize. Die drie noemde hij Knabbel, Babbel en Schnabbel.

28 mei '24 (14:39)

Zeeland stelt 1,2 miljoen euro extra subsidie beschikbaar voor natuurherstel

De provincie Zeeland stelt 1,2 miljoen euro beschikbaar voor agrarisch natuurbeheer langs de natuurgebieden Manteling op Walcheren en de Kop van Schouwen. In beide duingebieden is de natuur de afgelopen jaren verslechterd. De Ecologische Autoriteit meldde begin dit jaar dat de gebieden te maken hebben met verzuring en vermesting door onder meer te veel stikstof en verdroging.

28 mei '24 (11:26)

Tegenwoordig shop je auto’s in het bos

Waarom een dure auto kopen bij een autodealer als je ook gewoon in het bos kunt shoppen? Ben je nog op zoek naar een nieuwe bolide, stuur boswachter Erik dan een berichtje. Hij heeft nog wel een BMW voor de klusser liggen, voor een prikkie. Die werd namelijk pardoes in het bos gedumpt, meldt Brabants Dagblad.

27 mei '24 (11:04)

Groot Saeftingh breidt wandelnetwerk uit met nieuwe routes

Grenspark Groot Saeftinghe in Zeeland heeft haar netwerk van wandelroutes uitgebreid. Wandelaars kunnen nu vijf nieuwe routes bewandelen, die allemaal vanuit een dorp in de regio starten. Afgelopen zaterdag 25 mei was de opening van de eerste route. Deze telt negen kilometers en loopt van Ossenisse naar Zeedorp, meldt Omroep Zeeland.

24 mei '24 (12:56)

Wanneer Sallandse Heuvelrug te druk is dit een alternatief in de buurt

Met de Sallandse Heuvelrug en de Weerribben-Wieden kent de provincie Overijssel twee nationale parken. Maar de een is veel populairder dan de andere. Vandaag, tijdens de Dag van het Nationaal Park, wordt de natuur extra onder de aandacht gebracht. Ook de onontdekte natuur, zoals die in het Twentse Reggedal. Het is een uitstekend alternatief voor wanneer de Sallandse Heuvelrug te druk is, meldt RTV Oost.

24 mei '24 (10:56)

Drenthe breidt natuurgebied uit met 220 hectare

Dat je in Drenthe goed kunt wandelen en fietsen door de natuur, dat was al wel langer bekend. Daar wil de provincie aan toevoegen: natuurreservaat Bargerveen wordt uitgebreid met 220 hectare. Het plan voor de uitbreiding van het natuurgebied ten zuidoosten van de gemeente Emmen lag er al langer, maar wordt nu definitief uitgevoerd, meldt RTV Drenthe.

24 mei '24 ( 9:11)

KNMI: vrijdag en zaterdag in heel Nederland kans op onweersbuien

Vrijdag en zaterdag wordt het weer om binnen te recreëren. Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien die vanaf vrijdagmiddag ons land binnentrekken. Daarbij kan in korte tijd veel neerslag vallen en mogelijk ook hagel. In het hele land geldt tot en met zaterdag code geel.

23 mei '24 (11:34)

Nieuwe wandelroute Deventer gaat langs veertien mijmerplekken

Stilstaan tijdens je wandeling. Wellicht niet iets waar je direct aan denkt als je met het doel om kilometers te maken op pad gaat. Maar de nieuwe wandelroute door de binnenstad van Deventer dwingt je juist even stil te staan en je te laten inspireren. Langs veertien plekken op de route vind je op ‘mijmerplekken’ gedichten van dichters uit de stad. Dit meldt RTV Oost. 

22 mei '24 ( 9:09)

Dashboard voor biodiversiteit geeft kijk op status Nederlandse natuur

Natuurorganisaties hebben een onlinedashboard ontwikkeld dat in één oogopslag laat zien hoe het gesteld is met de soortenrijkdom in Nederland. Ze gaan erop monitoren "of Nederland op weg is de doelen voor biodiversiteitsherstel in 2030 te behalen". Bij de lancering van het dashboard, op de Internationale Dag van de Biodiversiteit, kleuren de verschillende indicatoren oranje of rood. Oranje betekent dat extra inspanningen nodig zijn, rood wil zeggen dat een doel "steeds verder uit zicht" raakt.

21 mei '24 (15:25)

Staatsbosbeheer: vaker dumpingen drugsafval en op meer plekken in het land

Staatsbosbeheer ziet dat het dumpen van drugsafval zich meer verspreidt over het land. Eerder gebeurde dit vooral in het zuiden, maar nu hebben ook andere provincies vaker te maken met grote dumpingen, zegt een woordvoerster van de bos- en natuurbeheerder naar aanleiding van nieuwe cijfers van de politie.

21 mei '24 (14:06)

Drielandentrein rijdt vanaf 9 juni: 'Biedt mogelijkheden voor recreatie en toerisme'

Vanaf 9 juni kunnen reizigers gemakkelijker met de trein naar België en Duitsland. De drielandentrein gaat vanaf die datum officieel en conform dienstregeling rijden, meldt provincie Limburg.