Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Boswachter mishandeld na aanspreken ruiter in Mook

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Boswachter mishandeld na aanspreken ruiter in Mook
Een boswachter is zondagmiddag mishandeld door een ruiter in de bossen bij het Noord-Limburgse dorp Mook. Dat gebeurde toen de boswachter de ruiter erop aansprak dat hij zich buiten de ruiterpaden bevond.

Het incident gebeurde in het bosgebied aan de Groesbeekseweg, eigendom van Natuurmonumenten. Volgens Burgernet zat de ongeveer 60-jarige ruiter op een bruin paard.

De boswachter was in uniform in het bosgebied zijn werk aan het doen, zei diens leidinggevende van Natuurmonumenten zondag in een toelichting. Hij sprak de ruiter volgens hem op correcte wijze aan dat deze zich buiten de toegestane route voor ruiters bevond. De ruiter zou daarop gezegd hebben dat hij daar niks mee te maken had en zelf uitmaakt wat hij deed, om vervolgens de boswachter een klap in zijn gezicht te geven. Daarna maakte de ruiter zich uit de voeten. De politie heeft nog naar hem gezocht, maar van hem was geen spoor meer te bekennen, aldus de leidinggevende.

Aangifte

"Dit gaat alle perken te buiten", aldus de leidinggevende. "Dit accepteren we niet, we gaan aangifte doen." Het is volgens hem de eerste keer dat in deze regio een boswachter klappen krijgt. "Boswachters worden wel vaker bedreigd, steeds meer mensen hebben een kort lontje. Vaak gaat het om loslopende honden. Er wordt gescholden en gedreigd, zoals onlangs iemand ermee dreigde een boswachter morsdood te slaan."

"Het is tekenend voor de hufterigheid waarmee we vaker geconfronteerd worden. De boswachters doen gewoon hun werk." Volgens hem gaat het goed met de boswachter. "Buiten wat kneuzingen en zwellingen in het gelaat heeft hij er gelukkig niets aan overgehouden."

Door: ANP

01 december '23 ( 9:12)

Onzekerheid over marathon Winterswijk vanwege dooi

De hoop op een marathon op natuurijs in Winterswijk is afgenomen, omdat het in de nacht van donderdag op vrijdag heeft gedooid. Dat zei ijsmeester Auke Spijkstra in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland van WNL.

30 november '23 (10:01)

Nieuwe eurobiljetten met rivieren, vogels en cultuur

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nieuwe eurobiljetten uitgeven waarin de "Europese cultuur, rivieren en vogels" centraal komen te staan. Deze onderwerpen spreken volgens een enquête onder burgers uit de eurozone het meest tot de verbeelding.

30 november '23 (10:00)

Marathon op natuurijs in Winterswijk nog niet mogelijk

Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

29 november '23 (11:20)

Hoop op marathon onder ijsverenigingen, maar blijven realistisch

Met de voorspellingen kan het zomaar eens gebeuren dat we dit weekend de schaatsen weer uit het vet kunnen halen. Er is vorst op komst en dat betekent dat ijsbanen weer volstromen met water. Wel houden ijsverenigingen een slag om de arm, meldt RTV Noord.

29 november '23 ( 9:45)

Meteorologische winter start vrijdag met vrieskou

Vrijdag start de meteorologische winter met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden 's nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weeronline.

28 november '23 (10:21)

Haags strand bezaaid met zeesterren en piemelschelpen

Zondag hebben wandelaars een opmerkelijke hoeveelheid aangespoelde zeesterren en otterschelpen (zogenoemde piemelschelpen) aangetroffen op het strand. Deze zijn gevonden op het strand ter hoogte van Duindorp. Het stormachtige weer is waarschijnlijk de oorzaak geweest, meldt Omroep West.

27 november '23 (11:15)

Vrijwilligers planten 200.000 bloembollen in Zwolle

Zo’n twintig vrijwilligers hebben keihard hun best gedaan. Zij gaan de komende dagen 200.000 bloembollen planten bij landgoed Soeslo, net buiten Zwolle. Het doel is om de biodiversiteit en het culturele karakter in het gebied te versterken. Het is een initiatief van Landschap Overijssel, meldt RTV Oost.

27 november '23 (11:02)

Als particulier een stukje bos kopen

Mensen kopen geregeld een stukje bos. Dat doen zij als belegging, maar ook om de natuur te redden en te proberen deze in stand te houden. Inmiddels hebben particulieren al evenveel oppervlakte bos in bezit als bijna alle landgoederen van Staatsbosbeheer, meldt Omroep Gelderland.

24 november '23 (15:17)

Van Gogh-fietsroute in Drenthe genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2024

Vijf routes in Europa zijn genomineerd voor de Fietsroute van het Jaar 2024. Dit jaar zijn de genomineerde fietsroutes de Cykelleden Skane in Zweden, Lech Radweg in Duitsland en Oostenrijk, Unionsleden in Zweden en Noorwegen, La Vélobuissoniere in Frankrijk en de Van Gogh-route in Drenthe. Zij maken alle vijf kans op de eretitel, meldt fiets- en wandelspecialist Hicle. 

24 november '23 (10:19)

Honderden boswachters naar Den Haag

Boswachters van Natuurmonumenten gaan vandaag met tweehonderd mensen naar het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Daar gaan zij de politieke leiders oproepen om beter voor de natuur te zorgen. In een manifest beschrijven de boswachters hoe de natuur in Nederland gesteld is. Daar zijn zij niet al te positief over, meldt RTV Drenthe.