Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Problemen bij opening vrije inschrijving Nijmeegse Vierdaagse

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Problemen bij opening vrije inschrijving Nijmeegse Vierdaagse
De vrije inschrijving voor de 105e Vierdaagse in Nijmegen is maandag met veel problemen van start gegaan. Het digitale inschrijfportaal ging om 10.00 uur open, maar de toestroom van wandelliefhebbers was zo groot dat de website steeds uit de lucht vloog. Pas na 16.00 uur waren de problemen verholpen, aldus een woordvoerder, en konden wandelliefhebbers de inschrijfmodule weer rechtstreeks bereiken.

Als wandelaars de website maandag wisten te openen, moesten ze daar online in een wachtrij gaan staan en aansluiten bij ruim 20.000 anderen die volgens de site ook al in de rij stonden. "Gewoon blijven wachten, je wordt na ongeveer een uur doorgestuurd naar de inschrijfmodule", liet de organisatie van de Vierdaagse weten. Toen de module weer gewoon toegankelijk was, waren de plaatsen voor individueel lopende Nederlandse militairen op.

Open inschrijving

De Vierdaagse werkt dit jaar voor het eerst zonder loting voor een startbewijs. Vanaf medio januari konden lopers die al eerder een Vierdaagse voltooiden en jongeren van 12 tot 18 jaar zich inschrijven. Dat heeft 32.606 inschrijvingen opgeleverd, aldus Stichting De 4Daagse. Er zijn in totaal 47.000 startbewijzen. Voor het resterende aantal startkaarten kan vanaf maandag ingeschreven worden. Wie zich aanmeldt krijgt direct na betaling van 109 euro inschrijfgeld te horen dat er een startbewijs klaarligt, totdat het maximale aantal startkaarten is bereikt. De vrije inschrijving is mogelijk tot half juni, maar veel wandelliefhebbers wilden niet langer wachten, zo bleek maandag.

Corona

Het was sinds 2009 nodig om te loten voor een startbewijs. Dit jaar is dat om verschillende redenen veranderd. Vorig jaar was de eerste Vierdaagse na de coronapandemie voor het eerst niet volgeboekt. Er schreven zich 42.174 mensen in, van wie er 34.934 de finish haalden.

Door: ANP

30 mei '24 (11:35)

Dagje op pad naar een dorp? Dit zijn de 10 populairste dorpen van Nederland

Mensen ontwijken steeds vaker de drukte van grote steden en zoeken liever de rust van dorpen en de natuur op. Blijf je in Nederland en zoek jij naar een rustig dagje uit of weekendje weg? Dit zijn de populairste dorpen van ons land, meldt Holidu.

29 mei '24 (10:58)

Natuurvriendelijke boeren in Zeeland kunnen rekenen op financiële bijdrage

Boer jij in de buurt van de Kop van Schouwen of de Manteling bij Oostkapelle en wil je jouw land natuurvriendelijker maken? Dan kun je een financiële bijdrage van de provincie verwachten. Zeeland stelt de komende zes jaar namelijk een subsidie van 1,2 miljoen euro beschikbaar voor boeren die natuurvriendelijker willen boeren, meldt Omroep Zeeland.

28 mei '24 (14:39)

Zeeland stelt 1,2 miljoen euro extra subsidie beschikbaar voor natuurherstel

De provincie Zeeland stelt 1,2 miljoen euro beschikbaar voor agrarisch natuurbeheer langs de natuurgebieden Manteling op Walcheren en de Kop van Schouwen. In beide duingebieden is de natuur de afgelopen jaren verslechterd. De Ecologische Autoriteit meldde begin dit jaar dat de gebieden te maken hebben met verzuring en vermesting door onder meer te veel stikstof en verdroging.

28 mei '24 (11:26)

Tegenwoordig shop je auto’s in het bos

Waarom een dure auto kopen bij een autodealer als je ook gewoon in het bos kunt shoppen? Ben je nog op zoek naar een nieuwe bolide, stuur boswachter Erik dan een berichtje. Hij heeft nog wel een BMW voor de klusser liggen, voor een prikkie. Die werd namelijk pardoes in het bos gedumpt, meldt Brabants Dagblad.

27 mei '24 (11:04)

Groot Saeftingh breidt wandelnetwerk uit met nieuwe routes

Grenspark Groot Saeftinghe in Zeeland heeft haar netwerk van wandelroutes uitgebreid. Wandelaars kunnen nu vijf nieuwe routes bewandelen, die allemaal vanuit een dorp in de regio starten. Afgelopen zaterdag 25 mei was de opening van de eerste route. Deze telt negen kilometers en loopt van Ossenisse naar Zeedorp, meldt Omroep Zeeland.

24 mei '24 (12:56)

Wanneer Sallandse Heuvelrug te druk is dit een alternatief in de buurt

Met de Sallandse Heuvelrug en de Weerribben-Wieden kent de provincie Overijssel twee nationale parken. Maar de een is veel populairder dan de andere. Vandaag, tijdens de Dag van het Nationaal Park, wordt de natuur extra onder de aandacht gebracht. Ook de onontdekte natuur, zoals die in het Twentse Reggedal. Het is een uitstekend alternatief voor wanneer de Sallandse Heuvelrug te druk is, meldt RTV Oost.

24 mei '24 (10:56)

Drenthe breidt natuurgebied uit met 220 hectare

Dat je in Drenthe goed kunt wandelen en fietsen door de natuur, dat was al wel langer bekend. Daar wil de provincie aan toevoegen: natuurreservaat Bargerveen wordt uitgebreid met 220 hectare. Het plan voor de uitbreiding van het natuurgebied ten zuidoosten van de gemeente Emmen lag er al langer, maar wordt nu definitief uitgevoerd, meldt RTV Drenthe.

24 mei '24 ( 9:11)

KNMI: vrijdag en zaterdag in heel Nederland kans op onweersbuien

Vrijdag en zaterdag wordt het weer om binnen te recreëren. Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien die vanaf vrijdagmiddag ons land binnentrekken. Daarbij kan in korte tijd veel neerslag vallen en mogelijk ook hagel. In het hele land geldt tot en met zaterdag code geel.

23 mei '24 (11:34)

Nieuwe wandelroute Deventer gaat langs veertien mijmerplekken

Stilstaan tijdens je wandeling. Wellicht niet iets waar je direct aan denkt als je met het doel om kilometers te maken op pad gaat. Maar de nieuwe wandelroute door de binnenstad van Deventer dwingt je juist even stil te staan en je te laten inspireren. Langs veertien plekken op de route vind je op ‘mijmerplekken’ gedichten van dichters uit de stad. Dit meldt RTV Oost. 

22 mei '24 ( 9:09)

Dashboard voor biodiversiteit geeft kijk op status Nederlandse natuur

Natuurorganisaties hebben een onlinedashboard ontwikkeld dat in één oogopslag laat zien hoe het gesteld is met de soortenrijkdom in Nederland. Ze gaan erop monitoren "of Nederland op weg is de doelen voor biodiversiteitsherstel in 2030 te behalen". Bij de lancering van het dashboard, op de Internationale Dag van de Biodiversiteit, kleuren de verschillende indicatoren oranje of rood. Oranje betekent dat extra inspanningen nodig zijn, rood wil zeggen dat een doel "steeds verder uit zicht" raakt.