Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kampeerprogramma Camp-to-Go maakt eerste buitenlandse bestemming bekend

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Kampeerprogramma Camp-to-Go TV gaat in het tweede seizoen de grens over en kiest voor Denemarken als vakantiebestemming. Vanaf zaterdag 26 februari is op RTL 4 in vier afleveringen te zien hoe kampeerliefhebbers de Deense regio’s Himmerland en Sønderjylland verkennen. Het is de eerste buitenlandse bestemming voor Camp-to-Go TV, een samenwerking tussen branchevereniging Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en VisitDenmark. Dit meldt VisitDenmark. 

KCI nam in 2020 het initiatief voor een eigen tv-productie op RTL 4. Inmiddels heeft Camp-to-Go TV een tweede seizoen gekregen en mochten acht gezinnen en stellen op vakantie naar Denemarken om een nieuw kampeermiddel uit te proberen. Voor sommige deelnemers was het de eerste kampeervakantie, anderen waren al meer ervaren. Naast het kamperen ontdekten zij de diversiteit van de omgeving, waarbij zij zich actief vermaakten in de natuur.

Deense regio's 

“De vier Deense afleveringen van Camp-to-Go TV zijn echte pareltjes geworden. Mede door de samenwerking met VisitDenmark maakten we met onze kandidaten hele leuke uitstapjes in de buurt van mooie campings. Er was door het aanbod van de Deense regio’s volop keuze voor de kandidaten om bijzondere ervaringen op te doen, dat geeft het programma direct meer diepgang”, aldus Hans Louwers van Camp-to-Go TV.

Hét kampeerland 

Ook ‘Mr. Camping’ en kampeerexpert Sander Janson ontdekt als tv-presentator samen met de gezinnen en stellen de campingfaciliteiten en activiteiten in de omgeving. Volgens Janson is Denemarken hét kampeerland bij uitstek voor wie op zoek is naar rust, ruimte en natuur: “Ik ben al jaren fan. Denemarken heeft prachtige stranden, hoge duinen, stille fjorden en vriendelijke mensen. Een heerlijk land om te kamperen. En als je van de paden afwijkt kom je op de leukste plekjes.”

Vikingliefhebbers 

In de regio Himmerland, ten noordoosten van Jutland, staan de campings Hobro City Camping en Mariager Camping & Hytter centraal. Door het vele water in de omgeving, is de regio geschikt voor activiteiten op en in het water. De kust aan het Kattegat is kalm en kindvriendelijk, terwijl het water in de Limfjord regelmatig wordt blootgesteld aan weerselementen vanuit het westen. Himmerland heeft daarnaast een rijke geschiedenis. Er kan gezocht worden naar fossielen en voor Vikingliefhebbers is er het Vikingkasteel Fyrkat.

Sønderjylland, ook wel bekend onder de naam Zuid-Jutland, ligt vlak boven de Duits-Deense grens, op slechts 600 kilometer van Utrecht. Aan beide kanten van de regio vind je de zee; aan de oostkant de Oostzee en aan de westkant de Noordzee. Frigård Camping en Gammelbro Camping zijn beide gelegen aan de oostkant.

Duurzaamheid 

Met ruim 400 campings is Denemarken een kampeerland bij uitstek. Het eilandenrijk met 444 eilanden ligt op zo’n zes uur rijden vanaf Utrecht. Er is volop ruimte met een kustlijn van 7.300 kilometer. Gemiddeld worden er 400.000 Nederlandse kampeerovernachtingen in Denemarken geregistreerd. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de Deense levensstijl. Deense campings die in het bijzonder inzetten op duurzaamheid dragen het label ‘Green Stay’. Dit certificaat geeft aan dat deze campings extra aandacht vestigen op de impact die zij hebben op het milieu en klimaat.

Door: Nationale Recreatiegids 
Beeld: VisitDenmark 

12 april '24 (13:39)

Weinig toiletten op Noord-Hollandse stranden: ‘Mensen poepen in de duinen’

Neem naast een handdoek en een schep ook een emmertje mee als je naar een strand in Noord-Holland gaat. Er zijn namelijk veel te weinig openbaar toegankelijke wc’s op de stranden langs de Noordzee. Dat zegt de Toiletalliantie van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Het leidt tot vieze gevolgen. “Mensen plassen of poepen in zee of in de duinen”, meldt NH Nieuws.

12 april '24 (11:18)

Gemeente Arnhem druk in de weer met klimaat en vergroenen

De gemeente Arnhem is druk bezig om zijn steentje bij te dragen aan de verduurzaming en vergroening van het land. Om daad bij woord te zetten is de gemeente de afgelopen tijd druk bezig geweest met het verkennen en uitvoeren van manieren om te vergroenen. Zo worden er in de haven van Arnhem de komende tijd 17 bomen geplant en wordt er 1221 vierkante meter extra groen aangebracht. Daarnaast opende de gemeente de nieuwe doorfietsroute van Arnhem naar Velp, meldt de gemeente.

12 april '24 (10:12)

'Laat geldpotjes van gemeenten voor groene tuin niet liggen'

Veel mensen kunnen een beroep doen op de geldpotjes van gemeenten om hun tuin te vergroenen. Nederlanders met woningen, waarvan de tuinen volop zijn betegeld en het in de zomer snikheet is, of waar de tuin na een plensbui onder water staat, kunnen er goed aan doen om de subsidies van hun gemeenten te checken. Uit onderzoek van verzekeraar Centraal Beheer blijkt namelijk dat ruim de helft van de gemeenten in ons land hiervoor geldpotjes heeft. IVN Natuureducatie roept mensen daarom op om in actie te komen: voor de eigen gezondheid, maar natuurlijk ook voor de flora en fauna in tuinen.

11 april '24 (11:29)

Wandelnetwerken vaak gebruikt en scoren vooral in Drenthe goed

Uit onderzoek van Stichting Wandelnet blijkt dat wandelnetwerken vaak worden gebruikt door wandelaars. Ruim 70 procent van de 3.000 ondervraagden uit de provincies Drenthe, Overijssel, Utrecht en regio’s Noord- en Midden Limburg en Zuid-Limburg loopt weleens op een route van een wandelnetwerk. In Drenthe zijn ze vooral enthousiast over de duidelijkheid en vindbaarheid van de bewegwijzering. Gemiddeld scoren de wandelnetwerken een 8,0. Dit meldt Wandelnet.

09 april '24 ( 8:54)

Limburg hoopt fietstoerisme te spreiden met extra route Gold Race

Limburg hoopt de grote hoeveelheid fietstoeristen in het zuiden van de provincie wat beter te spreiden door het aantal routes van de Amstel Gold Race uit te breiden. Drie delen van het parcours van de Nederlandse wielerklassieker, die komende zondag weer wordt verreden, zijn al jarenlang met bordjes aangegeven zodat ook amateurwielrenners ze kunnen rijden. Daar is nu een extra route bij gekomen, die wat noordelijker ligt.

09 april '24 ( 8:48)

Hinder voor treinreizigers in meivakantie om werkzaamheden

De stations Amsterdam Centraal, Zwolle en Tilburg zijn tijdens de meivakantie slecht te bereiken per trein, of zelfs onbereikbaar. Dit komt door werkzaamheden op het spoor, melden NS en ProRail maandag.

08 april '24 (10:55)

Startbewijzen Bossche Vestingloop liepen hard dit jaar

Een primeurtje voor de Bossche Vestingloop: voor het eerst in achttien edities zijn alle tienduizend startbewijzen vergeven voor het evenement op 26 mei. Dat meldt Brabants Dagblad.

08 april '24 ( 9:41)

Saharazand kleurt Nederlandse hemel rood en oranje

Mensen die gisteravond buiten waren of vanuit hun huis de lucht in keken, zagen dat een prachtige rood-oranje gloed de hemel in het land kleurde. Dit werd veroorzaakt door overwaaiend Saharazand in de lucht. Daardoor was er een heldere gloed in de lucht.

05 april '24 (12:59)

Drenthe heeft ambitie om wandelprovincie van Nederland te worden

Drenthe wil naast fietsprovincie ook wandelprovincie worden. Om dat doel te halen heeft de provincie een wandelnetwerk aangelegd dat volledig op elkaar aansluit. Hiermee kun je in theorie een wandeling maken door Drenthe van in totaal 11.000 kilometer lang, meldt Dagblad van het Noorden.

03 april '24 (13:28)

Camping en natuurgebied op Vlieland deels onder water door regenval

De afgelopen winter kan worden gekenmerkt als druilerig, met veel neerslag. Vlieland weet dat als geen ander. Het eiland heeft nog steeds te kampen met de gevolgen van een hoog grondwaterpeil. Zo staan niet alleen een aantal fietspaden onder water, maar kampt ook camping Stortemelk met een stortvloed aan water, meldt Omroep Friesland.