Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zaterdag volle cafés door EK kwartfinale, omzet blijft achter

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
ek voetbal kijken in stad
De cafés die zich richten op de EK-wedstrijden van Oranje verwachten zaterdag rond de kwartfinale tegen Turkije helemaal vol te zitten. Dat was bij eerdere duels van het Nederlands elftal al nagenoeg het geval, maar het groeiende belang van de wedstrijden en het gunstige tijdstip op de zaterdag om 21.00 uur zorgen naar verwachting voor extra drukte. Dat blijkt uit een rondgang van het ANP.

Wel is het zo dat de cafés doorgaans op een zaterdagavond ook al aardig vol zitten. Tot veel extra inkomsten zal dit nieuwe Oranje-feest dan ook niet leiden, verwachten het Utrechtse 't Neutje en Samson in Nijmegen.

"Afgelopen dinsdag (tegen Roemenië) was er zeker extra omzet, in ieder geval tijdens de wedstrijd. Maar voor en na de wedstrijd was het juist weer rustig, dus per saldo was het niet eens zo'n verschil. En zaterdag is het sowieso druk, dus ik verwacht geen extra omzet", legt 't Neutje-eigenaar Eddy Schouten uit.

Bomvol

De Drie Gezusters in Groningen rekent zaterdagavond op 2800 mensen, net als op een normale zaterdag. "En vol is vol. Dus als je mij vraagt of ik de wedstrijd liever op een dinsdag had gezien, is het antwoord natuurlijk ja", zegt general manager Norbert van Ommen van Guijlik, die de eerste etage tot een 'Oranje-keet' heeft omgebouwd. "Compleet in het oranje, met biertafels en muziek. Ik verwacht dat mensen lekker vroeg zullen komen, wat eten, en dat we er dan één groot feest van gaan maken."

Mooie Boules, het bedrijf achter vijf bars onder meer gericht op jeu de boules, rekent wel op extra omzet door het tonen van het duel met Turkije. De vestigingen in Amsterdam, Delft, Haarlem, Eindhoven en Rotterdam worden zaterdag met in totaal zo'n 4000 mensen helemaal vol verwacht, tegenover de zo'n 2500 mensen die de achtste finale tegen Roemenië trok. "We verwachten de drukste EK-avond tot nu toe", laat het bedrijf weten.

Voor het Haagse O'Casey's Irish pub zijn EK's en WK's de "kers op de taart" qua omzet. "Wij zitten als internationale pub vanaf dag één bomvol. Het maakt niet uit welk land, het is altijd druk. Uiteraard als Nederland speelt is het echt gekkenhuis en gaat het dak eraf met circa 350 man binnen. Zaterdag zitten we om 18.00 uur eerst vol voor Engeland - Zwitserland en dan weer vol voor Nederland", laat eigenaar John Gulay weten.

23 juli '24 ( 8:30)

ANWB: automobilisten kunnen beste hele zomer Parijs mijden

De ANWB roept Nederlandse automobilisten op de hele zomer de wegen rondom Parijs te mijden. Ook al zijn de Olympische Spelen nog niet begonnen, volgt de organisatie daarmee het dringende advies van de Franse politie.

19 juli '24 (13:21)

Reisbranche: storing kon niet op slechter moment komen

De wereldwijde computerstoring die voor flinke verstoringen zorgt in de luchtvaart "kon niet op een slechter moment komen". Dat zegt reisbranchevereniging ANVR. "Dit is een van de drukste weken van het jaar, midden in de zomervakantie. De consequenties zijn nog veel groter dan op een doordeweekse dag op een ander moment in het jaar", zegt directeur Frank Radstake.

18 juli '24 (12:57)

HISWA te Water: veel bezoekers en standhouders verwacht

De watersportbeurs HISWA te Water is dit jaar van 28 augustus tot en met 1 september 2024 in Batavia Haven in Lelystad. Op de beurs staan allerlei standhouders in de watersport en komen liefhebbers van de sport wederom een kijkje nemen. De organisatie hoopt dit jaar net zoveel boten en bezoekers te kunnen trekken als vorig jaar. Dit meldt HISWA te Water.

18 juli '24 ( 9:10)

ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.

17 juli '24 ( 8:43)

Nederlandse export fietsen in zeven jaar tijd verdubbeld

Fietsen zijn een steeds groter exportproduct geworden voor Nederland. In een periode van zeven jaar is de exportwaarde van fietsen ruim verdubbeld, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

16 juli '24 (12:16)

Beoogde verhoging toeristenbelasting Ermelo maakt ondernemers niet blij

Het wordt vanaf volgend jaar waarschijnlijk een stukje duurder om te overnachten in Ermelo. Er moeten meer inkomsten komen via de toeristen- en forensenbelasting in de gemeente, zo’n 800.000 euro extra. Dat zal naar alle verwachting betekenen dat onder andere de toeristenbelasting verhoogd wordt. Niet iedereen kan het besluit begrijpen, meldt de Stentor.

15 juli '24 (14:33)

Loonstijging in cao's neemt voor het eerst in maanden iets toe

De gemiddelde loonstijging in nieuwe cao-afspraken is in juni voor het eerst in maanden weer wat toegenomen. AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van Nederlandse werkgevers, denkt wel dat het om een "incidentele fluctuatie" gaat. De onderliggende trend blijft dalend, is de indruk.

11 juli '24 (11:10)

‘Extremere weersomstandigheden bieden kansen voor Nederlandse recreatieondernemers’

Vorige week bracht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) de Vakantie Sentiment Monitor uit. Daarin werden een aantal conclusies getrokken, waaronder de keuze van Nederlanders om vakantie in eigen land te vieren vanwege extreme weersomstandigheden. HISWA-RECRON ziet daarin kansen voor ondernemers in Nederland, meldt de branchevereniging.

10 juli '24 ( 9:18)

Budgetmaatschappijen vervuilen minder dan traditionele vliegmaatschappijen

Wie binnen Europa wil vliegen – als je dat überhaupt al wilt – is het beste uit met een budgetmaatschappij. Niet alleen zijn deze over het algemeen een stukje goedkoper dan de traditionele maatschappijen, ze zijn ook efficiënter en dus minder vervuilend. Dat concludeert de Consumentenbond na eigen onderzoek. Naast efficiëntie vervoeren zij vaak ook minder overstappers en vliegen ze met zuinigere toestellen, meldt de Consumentenbond. 

09 juli '24 ( 9:52)

‘Gebruik tijdens vakantie geen openbare wifi en start smartphone elke dag opnieuw op’

Het is erg verleidelijk om een openbaar wifi-netwerk te gebruiken wanneer je op vakantie geen internet hebt. Die vind je overal: in cafés, op vliegvelden of in winkelcentra. Toch is het verstandig om deze niet of zo min mogelijk te gebruiken. Het kan zomaar voorkomen dat een cybercriminelen hiermee jouw persoonlijke gegevens proberen te stelen. Veel openbare wifi-netwerken zijn onbeveiligd en gebruiken geen versleuteling. Dat maakt het gemakkelijk voor criminelen om gegevens die mensen ontvangen en versturen te onderscheppen, meldt softwarebedrijf Visma.