Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

10 leuke activiteiten voor het aankomende Pinksterweekend

Door Nationale Recreatiegids / Fleur Zomer
schedule 16 min
location_on [xx]km
vriendengroep omhelzing
Het Pinksterweekend is een perfecte gelegenheid om eropuit te gaan en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten, culturele uitstapjes of gewoon lekker ontspannen, Nederland heeft voor elk wat wils. Hier zijn 10 leuke activiteiten om te ondernemen tijdens het Pinksterweekend.

1. Wandelen en fietsen in de natuur 

Verken de prachtige natuur van Nederland door een fietstocht te maken door de bloeiende tulpenvelden in de Bollenstreek. Of wandel langs de uitgestrekte duinen van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en geniet van het adembenemende uitzicht over de Noordzee.

2. Bezoek aan historische steden 

Breng een dag door in de historische stad Utrecht en beklim de 465 treden van de Domtoren voor een panoramisch uitzicht over de stad. Bezoek vervolgens het Centraal Museum om meer te leren over de rijke geschiedenis van Utrecht. Niet alleen Utrecht heeft een brede historie, maar ook Leiden gaat terug in de tijd met alle musea. In het Pilgrim Museum maak je een reis naar de veertiende-eeuw. Woningen van de Pilgrims zijn tentoongesteld om de geschiedenis van die Leidse periode te bewonderen (1608-1620).

3. Dagje pretpark 

Beleef een dag vol avontuur en plezier in de Efteling, waar je kunt genieten van spannende attracties zoals de Baron 1898 en de Python. Sluit de dag af met een betoverende rit in de Droomvlucht en geniet van een heerlijke pannenkoek in het Efteling Hotel. Bang om de kids kwijt te raken? Bij Attractiepark Slagharen ben je dichter bij elkaar. Naast alle attracties kun je ook lekker zwemmen in Aqua Mexicana. Wat je ook van plan bent, het Wilde Westen beleef je in Slagharen.

4. Stranddag 

Geniet van een ontspannen dag aan het strand van Scheveningen, waar je kunt zonnebaden, zwemmen in de zee en een verfrissend drankje kunt drinken op een van de vele strandtenten. Maak een romantische strandwandeling bij zonsondergang en bewonder de kleurrijke lucht boven de Noordzee. Wil je minder de drukte opzoeken? Dan is Schoorl aan Zee in Bergen perfect voor jou. Het strand van Schoorl aan Zee is zowel in de zomer als buiten het seizoen ideaal voor rustzoekers én nog niet zo bekend onder de Nederlanders!

5. Culinair genieten 

Ga op culinaire ontdekkingstocht in Maastricht en proef de lokale specialiteiten zoals Limburgse vlaai en streekbieren in een gezellig café op het Vrijthof. Bezoek ook de markt op het Onze Lieve Vrouweplein en geniet van verse streekproducten en ambachtelijke lekkernijen.

6. Festivals en evenementen 

Breng een bezoek aan Dutch Craft Beer Festival als jij je rond Enschede bevindt dit weekend. 15 brouwers staan daar met bijzondere speciaalbieren, er zijn diverse eettentjes en ook nog eens leuke muziek. Liever een festival bezoeken waar eten centraal staat? Ga dan naar festival TREK in Utrecht. Dit is het grootste rondreizende eetfestival van Nederland! Liever lekker met de voetjes van de vloer, dat kan ook. Ga naar het Op Dreef Festival in Limburg of het toffe jazzfestival (Jazz in Duketown) in Den Bosch.

7. Boottocht door de grachten 

Verken de historische grachten van Amsterdam tijdens een ontspannen rondvaart door de stad. Bewonder de prachtige grachtenpanden, historische bruggen en iconische bezienswaardigheden zoals het Anne Frank Huis en het Van Gogh Museum vanaf het water. Liever een rustigere stad bekijken vanaf het water in plaats van onze drukke hoofdstad? In Zwolle is er ook een ruim aanbod aan boottochten en kun je zelfs sups huren om zelf op pad te gaan!

8. Bezoek aan kinderboerderijen en dierenparken 

Neem de kinderen mee naar de kinderboerderij in het Vondelpark in Amsterdam, waar ze kunnen knuffelen met de dieren en ponyritjes kunnen maken. Bezoek ook Dierenpark Amersfoort, waar je oog in oog kunt staan met leeuwen, olifanten en giraffen tijdens een spannende safari.

9.Cultuur en kunst 

Ontdek de bruisende kunstscene van Rotterdam tijdens een bezoek aan de Kunsthal, waar je kunt genieten van wisselende tentoonstellingen en kunstwerken van internationale kunstenaars. Bezoek ook de Markthal en bewonder de kleurrijke muurschilderingen en culinaire hoogstandjes van over de hele wereld. Zin in een weekend weg met de Pinksteren? Dat kun je perfect combineren met een bezoek aan het lokale Museum MORE in Gorssel.

10.Actieve outdoor activiteiten 

Ga kanoën in de Biesbosch, het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa, en verken de kronkelende kreken en moerassen van dit unieke natuurgebied. Huur een mountainbike en verken de heuvelachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug, waar je kunt genieten van spectaculaire uitzichten en uitdagende mountainbikeroutes.

Kortom, het Pinksterweekend biedt volop mogelijkheden om te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of culturele ervaringen, Nederland heeft voor ieder wat wils. Maak van het Pinksterweekend een onvergetelijke ervaring en ontdek de vele prachtige bestemmingen die ons land te bieden heeft.

26 juli '24 (10:09)

Flevoland stelt subsidie beschikbaar voor vergroten betrokkenheid bij natuur

Organisaties zonder winstoogmerk die zich willen inzetten voor het vergroten van de betrokkenheid van Flevolanders bij de natuur en biodiversiteit kunnen vanaf 1 augustus een subsidieaanvraag bij de provincie doen. Dat meldt provincie Flevoland. De organisaties die hiermee in aanmerking komen moeten nu ook al dergelijke werkzaamheden verrichten.

26 juli '24 ( 9:59)

Dorpsvereniging Giethoorn vreest dat piekdagen te druk worden

Inwoners van Giethoorn vrezen dat het op de piekdagen waarop duizenden toeristen het pittoreske dorp bezoeken te druk wordt en de veiligheid daardoor in het geding komt. Op die dagen zijn er amper verkeersregelaars en is het ook moeilijker voor de hulpdiensten om in actie te komen, zegt penningmeester Bert Meijerink van de Vereniging Dorpsbelangen Giethoorn 't Gieters Belang. Op de drukste dagen komen tussen de 20.000 en 30.000 toeristen naar de Overijsselse plaats, zegt Meijerink.

25 juli '24 (13:05)

Eigenaar Ruud Koppens verkoopt ETF Ride Systems en gaat met pensioen

Ruud Koppens, eigenaar van ETF Ride Systems, is per 1 juli 2024 met pensioen gegaan. Hij heeft 26 jaar lang leiding gegeven aan het bedrijf dat dark rides ontwikkelt, maar heeft het stokje doorgegeven aan een particuliere familiegroep die actief is in de amusementsindustrie. Dit meldt ETF Ride Systems.

25 juli '24 ( 8:30)

'Duidelijke toename' verkoop treintickets naar Parijs door Olympische Spelen

De NS ziet "een duidelijke toename" in de verkoop van treintickets naar Parijs. Daar beginnen vrijdag de Olympische Spelen. Voor de laatste week van de Spelen zijn tot nu toe zelfs bijna twee keer zoveel treintickets naar de Franse hoofdstad geboekt als vorig jaar voor dezelfde boekingsperiode, meldt de vervoerder.

24 juli '24 (11:55)

Ondernemers in 'wolvengebied' Leusden zien gasten wegblijven

Ondernemers in de gemeente Leusden hebben sinds de afsluiting van landgoed Den Treek te maken met annuleringen en een fors teruglopend aantal bezoekers. Een deel van het omvangrijke natuurgebied is sinds donderdag dicht, na twee recente incidenten met een wolf. "We missen nu de passanten; wandelaars en fietsers die spontaan op het terras aanschuiven", zegt Kees Haalboom, eigenaar van pannenkoekenhuis Bergzicht. Hij heeft al bij de gemeente en de provincie Utrecht aangeklopt voor mogelijke compensatie voor gemiste inkomsten.

24 juli '24 (11:42)

Ondernemer boos omdat zijn speelparadijs in Etten-Leur nog niet klaar is

In Etten-Leur wil een ondernemer een speelparadijs neerzetten aan de Hoge Neerstraat, waar voorheen een partycentrum stond. Daar zit hij al lange tijd voor om de tafel met de gemeente. Tijdens een van die gesprekken kon hij zijn frustraties moeilijk voor zich houden. Het hele proces duurt erg lang volgens hem, meldt BN de Stem.

23 juli '24 ( 8:30)

ANWB: automobilisten kunnen beste hele zomer Parijs mijden

De ANWB roept Nederlandse automobilisten op de hele zomer de wegen rondom Parijs te mijden. Ook al zijn de Olympische Spelen nog niet begonnen, volgt de organisatie daarmee het dringende advies van de Franse politie.

19 juli '24 (13:21)

Reisbranche: storing kon niet op slechter moment komen

De wereldwijde computerstoring die voor flinke verstoringen zorgt in de luchtvaart "kon niet op een slechter moment komen". Dat zegt reisbranchevereniging ANVR. "Dit is een van de drukste weken van het jaar, midden in de zomervakantie. De consequenties zijn nog veel groter dan op een doordeweekse dag op een ander moment in het jaar", zegt directeur Frank Radstake.

18 juli '24 (12:57)

HISWA te Water: veel bezoekers en standhouders verwacht

De watersportbeurs HISWA te Water is dit jaar van 28 augustus tot en met 1 september 2024 in Batavia Haven in Lelystad. Op de beurs staan allerlei standhouders in de watersport en komen liefhebbers van de sport wederom een kijkje nemen. De organisatie hoopt dit jaar net zoveel boten en bezoekers te kunnen trekken als vorig jaar. Dit meldt HISWA te Water.

18 juli '24 ( 9:10)

ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.