Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Grote actie tégen erotisch centrum in Amsterdam

Door Nationale Recreatiegids
schedule 10 min
location_on [xx]km
Grote actie tégen erotisch centrum in Amsterdam
Een groot aantal Amsterdamse bedrijven, onderwijs- en culturele instellingen, bewonersverenigingen en belangengroepen hebben de krachten gebundeld in de gemeenschappelijke campagne ‘Vóór een leefbare binnenstad, tégen het erotisch centrum’. De gemeente Amsterdam wil een groot erotisch centrum aan de rand van de stad vestigen, dat een groot deel van het Wallengebied moet gaan vervangen. Dat meldt Koolhoven en Partners.

Een bonte verzameling bedrijven, instellingen en verenigingen die elkaar gevonden heeft in hun verzet tegen de vestiging van een erotisch centrum, zijn door de hele stad verspreid en zijn actief in vrijwel alle sectoren van de samenleving. Zij onderschrijven allemaal een pleidooi dat is opgesteld voor een leefbare binnenstad en tegen een erotisch centrum. Het pleidooi wordt vandaag gepubliceerd op de website www.tekentegen.nl.

Twee betrokken Amsterdammers voeren onbezoldigd de campagne, ieder met hun eigen deskundigheid én visie als het gaat om de problematiek in de binnenstad en specifiek het Wallengebied. Zij zien de huidige plannen van de gemeente niet als de oplossing voor de overlast op de Wallen en daarom zijn zij ertegen.

Postercampagne

Met een grootschalige postercampagne in de stad worden alle Amsterdammers opgeroepen om dit pleidooi te ondertekenen. Een QR-code op de meer dan 6.000 posters leidt naar de betreffende website. Op de website staan ook de logo’s van een groeiend aantal bedrijven, instellingen en verenigingen die het pleidooi onderschrijven.

De twee Amsterdammers zijn Mariska Majoor (eigenaar ‘Koekje uit Amsterdam’, oprichter van het Prostitutie Informatie Centrum, auteur van de diverse boeken over de Wallen) en Theodoor van Boven (eigenaar Condomerie, bestuurslid BIZ Warmoesstraat, actief lid bewonersvereniging Blaauwlakenblok). Als boegbeelden vinden zij het belangrijk dat de stem van de stad gehoord wordt. Dat is het geval nu het pleidooi uit alle hoeken van de Amsterdamse samenleving steun krijgt. Van Boven: “Het is bijzonder dat zóveel zeer verschillende partijen ons ondersteunen met een gemeenschappelijk protest tegen de plannen voor een erotisch centrum.” 

DNA van de stad

Deze campagne gaat volgens de twee om het DNA van de stad. “De geest van de Wallen moet terugkomen”, aldus Majoor. “Als je erotisch entertainment en raambordelen weghaalt uit de Wallen, dan verander je een heel groot stuk van de cultuur en historie van de binnenstad. Dat moet de stad niet willen. Daarbij is erotiek niet het probleem en het weghalen ervan zeer zeker niet de oplossing om drukte en overlast te voorkomen.”

De Wallen

“Het gebied is Amsterdams erfgoed. Dat maakt het tot zo’n bijzondere buurt waar wij allemaal willen zijn”, zeggen zij. “De plannen van de gemeente voor een erotisch centrum gaan voorbij aan de oorsprong van de overlast in de binnenstad. Problemen moeten worden opgelost bij de kern en op zo’n manier dat iedereen tevreden is. De inwoners van Amsterdam moeten worden gehoord en serieus worden genomen. Deze campagne leidt hopelijk tot iets moois en vooral tot een beter leefklimaat in het Wallengebied en een betere positie van sekswerkers. Dat is onze inzet en dát willen we bereiken.

De komende weken krijgen alle Amsterdammers de gelegenheid het pleidooi te ondertekenen. Plan is om het daarna aan te bieden aan de burgemeester van Amsterdam voor het zomerreces.

Door: Nationale Recreatiegids

23 mei '24 (15:24)

Einde tijdperk: geen 'Leukste uitje van Nederland' verkiezing meer

De ANWB stopt met de jaarlijkse verkiezing van het 'Leukste Uitje van Nederland'. Dit besluit is genomen na een periode van meer dan tien jaar waarin deze verkiezing een begrip was in de recreatiesector, zo meldt Pretwerk.

22 mei '24 (12:06)

Onderzoek: winkelstraten Nederland dit voorjaar veel drukker

De winkelstraten in Nederland zijn dit voorjaar veel drukker dan voorgaande jaren. Dat stelt onderzoeksbureau Locatus, dat elk halfjaar de straten opgaat om het aantal passanten in winkelgebieden te tellen.

22 mei '24 (11:40)

Zo is gemeente Schouwen-Duiveland bezig met toerisme

In de provincie Zeeland is toerisme een belangrijke economische factor. Zo ook in de gemeente Schouwen-Duiveland. Toch staat het toerisme in de provincie, meldt Omroep Zeeland, onder druk. Bewoners van de gemeente Noord-Beveland staan niet te springen over de uitbreiding van Roompot. Schouwen-Duiveland merkt daar dan weer minder van, blijkt uit het tweejaarlijks symposium in de Grote of Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven over het vervolg van toerisme in de gemeente.

16 mei '24 (13:34)

10 leuke activiteiten voor het aankomende Pinksterweekend

Het Pinksterweekend is een perfecte gelegenheid om eropuit te gaan en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten, culturele uitstapjes of gewoon lekker ontspannen, Nederland heeft voor elk wat wils. Hier zijn 10 leuke activiteiten om te ondernemen tijdens het Pinksterweekend.

16 mei '24 (13:15)

Corendon lanceert eigen vluchten naar Bonaire

Reisorganisatie Corendon introduceert een nieuwe route naar het Caribische eiland Bonaire. Met deze toevoeging aan hun aanbod van bestemmingen brengt Corendon reizigers rechtstreeks vanuit Nederland naar dit tropische paradijs, zo meldt TravelPro.

16 mei '24 ( 8:41)

Mogelijk een 'recordzomer' voor Easyjet door stijgende vraag naar vliegvakanties

EasyJet verwacht flink te profiteren van de sterke vraag naar vliegreizen in het zomerseizoen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de halfjaarresultaten over haar gebroken boekjaar. EasyJet gaat daardoor uit van een "sterke winstgroei". Over de afgelopen zes maanden noteerde de airline nog wel rode cijfers, al viel dat verlies mee in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

15 mei '24 (13:18)

Lange files voorspeld in verband met Pinksterweekend

Ga jij vrijdag de weg op? Let dan goed op! Mensen die vrijdagmiddag de weg op gaan moeten rekening houden met veel files omdat het lange pinksterweekend dan start, meldt de ANWB. Veel mensen gaan voor het lange weekend naar een camping of vakantiepark. Ook op maandag, tweede pinksterdag, kan het druk worden op de weg omdat vakantiegangers dan weer naar huis gaan.

15 mei '24 ( 9:21)

Overgrote meerderheid klanten wil opnieuw boeken via vakantieplatform

Een klein 90 procent van klanten van vakantieplatformen zijn van plan in de komende drie jaar via hetzelfde platform te boeken. In de afgelopen drie jaar boekten klanten gemiddeld 3,3 keer bij eenzelfde partij, blijkt uit de Nationale Benchmark Vakantieplatformen. Dit is een onderzoek van Multiscope onder ruim 6.000 Nederlanders, meldt de organisatie.

14 mei '24 ( 8:56)

Vakantiegeld Nederlanders gaat niet altijd naar vakantie

Een op de tien Nederlanders gebruikt het vakantiegeld niet om op vakantie te gaan, maar om vaste lasten te betalen. Vooral jongeren gebruiken hun vakantiegeld om kosten te betalen, meldt prijsvergelijker Pricewise. Van deze groep lost 14 procent er achterstanden of schulden mee af, net als 14,3 procent van de 40- tot 49-jarigen.

08 mei '24 ( 8:52)

Ook Corendon-reiziger gaat betalen voor rolkoffer als handbagage

Corendon gaat vanaf woensdag kosten in rekening brengen bij reizigers die grote stukken handbagage meenemen. Dat bevestigt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij na berichtgeving van De Telegraaf. Voor bagage die groter is dan een kleine rugzak, zoals een rolkoffer, betalen mensen voortaan minimaal 15 euro per enkele reis.