Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Meer buitenlandse toeristen naar Nederland tijdens Kerstperiode

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Meer buitenlandse toeristen naar Nederland tijdens Kerstperiode
De internationale boekingen voor de kerstperiode van dit jaar zijn aanzienlijk gestegen: een stijging van 66 procent. De meest opvallende stijgingen zijn die van het aantal boekingen vanuit Duitsland (71 procent) en een toename van 37 procent meer boekingen vanuit België. Deze boekingen werden ook eerder gedaan dan voorgaande jaren, gemiddeld vier maanden van tevoren in plaats van drie maanden. Deze conclusies zijn getrokken naar aanleiding van een onderzoek van Belvilla by OYO. Dit meldt Hospitality Management.

Belvilla by OYO ziet het aantal boekingen voor Nederlandse hotels tijdens de Kerstperiode toenemen. Deze conclusies blijken uit boekingsdata van de vakantiehuizengigant. 70 procent van de boekingen voor Kerst vanuit ons land betreffen een buitenlandse locatie.

Internationale boekingen stijgen

Veel Nederlanders boeken hun hotel in het buitenland tijdens Kerst. Maar het omgekeerde is ook van sprake: de internationale boekingen in Nederland rond Kerst zijn met 66 procent gestegen. Er is een stijging van 71 procent onder Duitse toeristen en een toename van 37 procent van bezoekers uit België. Zij reserveren gemiddeld ook een maand eerder dan voorheen, vier maanden in plaats van drie.

Het niveau van boekingen rond deze periode zit op hetzelfde niveau als vorig jaar rond deze tijd en is tweemaal het niveau van 2020. Daarmee is het aantal boekingen weer op hetzelfde niveau als in 2019.

Zeker zijn van een hotel

Niet alleen de toeristen die naar Nederland komen maken hun boekingen eerder. Ook Nederlanders willen zeker zijn van een overnachting in een hotel. Daarom reserveerden zij dit jaar hun hotel vijf maanden van tevoren. Afgelopen jaar was dit vier maanden. Het aantal verblijven van elf dagen is gestegen met 31 procent; het aantal verblijven van zeven dagen met 19 procent. Deze stijgingen zijn beide ten opzichte van vorig jaar.

Door: Nationale Recreatiegids

23 februari '24 (10:50)

Ondernemers opgelet: tweede editie kennisevenement Embrace in maart

Op 19 maart is het tijd voor de tweede editie van het kennisevenement Embrace. Booking Expert organiseert dit event voor professionals uit de recreatiesector. Tijdens het evenement zijn diverse lezingen en kennissessies met onder andere Richard van Hooijdonk, Iris Stolwijk en Richard Ottens. Het evenement vindt plaats bij Burgers’ Zoo in Arnhem. Ondernemers uit de recreatiesector kunnen zich gratis aanmelden, meldt Recreatief Totaal.

22 februari '24 ( 8:35)

NS kampte woensdag met grote storing in reisinformatie systeem

De NS kampt met een grote technische storing in alle systemen voor de reisinformatie over het treinverkeer. Zowel op de vertrekborden op de stations als in de reisplanner wordt verouderde informatie weergegeven, zegt een woordvoerder van de NS.

16 februari '24 ( 9:41)

HISWA-RECRON en vakbonden bereiken akkoord Cao Recreatie

FNV Recreatie, CNV Vakmensen en HISWA-RECRON zijn eruit. Er is een onderhandelingsresultaat bereikt over het nieuwe tweejarige cao. Op 1 januari 2024 gaat deze in en de cao loopt tot en met 31 december 2025. HISWA-RECRON meldt dat de werkgevers blij zijn dat er nu een onderhandelingsresultaat ligt.

15 februari '24 (11:10)

Luxe hotel en vakantiepark bij recreatiegebied Nijstad? Gemeente buigt zich over plannen

Recreatiegebied Nijstad in Hogeveen krijgt er misschien een luxe hotel en vakantiepark bij. De gemeente heeft de plannen hiervoor openbaar gemaakt. Omwonenden hebben hun zorgen inmiddels geuit over de verwachte extra verkeersdrukte rondom het gebied. De initiatiefnemers van het hotel en vakantiepark zijn hiervan op de hoogte gesteld. De gemeente Hoogeveen moet nog toestemming geven voor de plannen. Dit meldt RTV Drenthe.

15 februari '24 (10:20)

Op pad met een nieuw gekochte Babboe bakfiets niet meer mogelijk

Babboe moet voorlopig stoppen met het verkopen van zijn bakfietsen, op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Die heeft honderden meldingen gekregen dat frames waren gebroken tijdens het fietsen. Babboe zou geen goed onderzoek hebben gedaan en geen maatregelen hebben genomen.

14 februari '24 (14:18)

Stikstofberekening festivals geen automatisch onderdeel meer van Omgevingswet

Vanaf 1 januari is de nieuwe Omgevingswet van kracht. Daarin valt op dat organisatoren van festivals hierdoor hun stikstofuitstoot niet meer hoeven te laten doorrekenen voor het aanvragen van een vergunning. Dat is besloten om te voorkomen dat provincies een streep zouden zetten door evenementen. De verwachting is dat vooral organisatoren van kleinere evenementen hier meer en meer tegenaan zullen lopen, aldus DLV Advies.

14 februari '24 ( 9:06)

Dit zijn verrassend leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is voor veel mensen een mooi moment om eropuit te gaan. Of je nu naar een dagje buiten in het klimbos zoekt of op een regenachtige dag binnen cultuursnuiven met de kids in het museum, je kunt altijd iets doen dat perfect bij jouw interesse past. Of stap out of the box en doe iets waar je normaal gesproken niet aan zou denken. In dit artikel helpen we je jouw creatieve hersenkronkels aan te wakkeren met ideeën voor een verrassend leuk uitje in de voorjaarsvakantie.

13 februari '24 ( 9:35)

Economische groei en reislust positief voor TUI

Reisconcern TUI heeft vooralsnog weinig last van de hoge inflatie en afkoelende economie. De vraag naar vakanties bij het van oorsprong Duitse bedrijf blijft groeien. Per boeking besteedden klanten in het afgelopen kwartaal ook meer aan bijvoorbeeld hun wintersportvakantie.

12 februari '24 (14:42)

Onderzoek wangedrag in muziekbranche lijkt al effect te hebben

Het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag in de muziekbranche lijkt iets in gang te hebben gezet. Dat zegt Annabel Heijen, voorzitter van Taskforce GO!, tegen het ANP. Zo worden nu meer gesprekken gevoerd over sociale veiligheid en is er veel interesse in het promotiemateriaal en de workshops van de werkgroep voor het bevorderen van sociale veiligheid. De voorzitter benadrukt "niet honderd procent" zicht te hebben op wat er gebeurt binnen organisaties in de branche.

12 februari '24 ( 9:19)

Reisbranche: meer Nederlanders trekken erop uit in voorjaarsvakantie

Nederlanders trekken er in de voorjaarsvakantie, die dit weekend al is begonnen voor de regio zuid, vaker op uit. Reisorganisaties noteren in hun boekingen namelijk flinke plussen vergeleken met vorig jaar. Dat betekent dat veel mensen hun vakantieplannen niet laten verstoren door de hoge inflatie en zwakkere economie.