Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Reisbranche: niet alleen vaccinatiebewijs, ook testen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De reisbranche is groot voorstander van een vaccinatiebewijs, maar wil ook dat reizigers getest blijven worden op het coronavirus. "Je kunt mensen die zich niet willen laten vaccineren, ook niet ontzeggen dat ze op vakantie mogen", zegt ANVR-voorzitter Frank Oostdam, die vreest dat vaccinatiebewijzen alleen leiden tot uitsluiting.

Volgens de Gezondheidsraad mogen bedrijven en instellingen, zoals zorginstellingen, scholen, horecabedrijven en evenementenorganisatoren, wettelijk gezien om een vaccinatiebewijs vragen voor de toegang tot voorzieningen. Dat mag dan niet leiden tot uitsluiting van groepen, discriminatie of schending van de privacyregels.

Branchevereniging ANVR zegt dat als er steeds meer mensen gevaccineerd zijn, de neiging om naar het buitenland te gaan groot wordt. Oostdam hoopt dat er heel strikt vast wordt gehouden aan het huidige testbeleid in de reisbranche, met daarbovenop een vaccinatiebewijs.

Reizen afgeraden

De overheid raadt reizen naar het buitenland af tot eind maart. Voor noodzakelijke reizen moeten Nederlandse reizigers momenteel een negatieve coronatest kunnen laten zien en moeten ze vier uur voor vertrek een sneltest laten doen.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt het advies van de Gezondheidsraad verder te bestuderen. Alle opties om verantwoord open te kunnen gaan zijn volgens de organisatie welkom. KHN benadrukt dat de focus nu ligt op een "fatsoenlijk heropeningsplan en een structurele verbetering van de routekaart".

Winkeliersvereniging INretail laat weten dat een vaccinatiebewijs voor winkels in de non-foodsector niet relevant is omdat de winkels nog dicht zijn. Ook concertorganisator Mojo, bekend van grote festivals zoals Lowlands, loopt nog niet op de zaken vooruit en zegt af te wachten wat de overheid over een vaccinatiebewijs beslist. Pretpark de Efteling zegt dat het gezien de voorlopige sluiting nog te vroeg is om iets over een vaccinatiebewijs te melden.

Door: ANP

21 juni '24 ( 8:55)

'Swift-effect' ook te merken door busbedrijf FlixBus: toename boekingen

Busbedrijf FlixBus ziet in aanloop naar het concert van Taylor Swift in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA een klein "Taylor Swift-effect", met een toename van 8 tot 13 procent in het aantal boekingen rond de concertdagen vergeleken met een normale periode. Ook de Twentse busvervoerder Brookhuis merkt dat er veel vraag is naar vervoer van en naar Amsterdam. Het busbedrijf brengt van 4 tot en met 6 juli ruim tweehonderd Taylor Swift-fans van en naar het concert van de popster. Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij, laat het bedrijf donderdag weten.

20 juni '24 ( 9:10)

Koopjedeal.nl stopt week na boete van ACM

Aanbiedingenwebsite koopjedeal.nl kondigt aan ermee te stoppen. Dat schrijft de site, ruim een week nadat bekend is geworden dat het bedrijf achter koopjedeal.nl een boete moet betalen vanwege nepkortingen.

20 juni '24 ( 8:30)

Komst van Taylor Swift zorgt voor 'Swiftonomics' en geeft lokale ondernemers een boost

De komst van popster Taylor Swift naar een drie keer uitverkochte Amsterdamse Johan Cruijff ArenA begin volgende maand kan de lokale economie een korte, maar merkbare boost geven. Maar economen zeggen dat de impact op de omvangrijke Nederlandse economie beperkt is, omdat mensen op andere uitgaven zullen besparen en doordat bijvoorbeeld de opbrengsten uit de ticketverkoop naar de Amerikaanse onderneming van Swift wegvloeien.

18 juni '24 (11:02)

Gemeente Veere spekt kas met toeristenbelasting

Het blijkt dat de toeristenbelasting die gemeentes ontvangen voor verblijfsgasten in hun gemeente erg lucratief kan zijn. PZC meldt dat de gemeente Veere in 2023 meer dan 10 miljoen euro aan toeristenbelasting heeft kunnen incasseren. Dat is bijna een miljoen meer dan in het jaar ervoor.

17 juni '24 (10:35)

Subsidieregeling recreatie Zuid-Holland opengesteld

De subsidieregeling voor recreatie in de provincie Zuid-Holland is sinds vorige week opengesteld. Deze is bedoeld voor projecten die bijdragen aan het uitbreiden en verbeteren van recreatiemogelijkheden in de provincie, het beter bereikbaar maken van recreatiegebieden en het stimuleren van aantrekkelijke, beleefbare, veilige en duurzame waterrecreatie. In totaal is er 2.250.000 euro beschikbaar voor de Kwaliteitsimpuls, meldt provincie Zuid-Holland.

17 juni '24 ( 8:55)

Radio Drenthe laat in zomermaanden AI-stem nieuwsbulletins lezen

Radio Drenthe laat in de zomer de nieuwsbulletins op zaterdag en zondag voorlezen door een kunstmatige stem. Dat meldt RTV Drenthe. Na de zomer wordt besloten of de omroep verder gaat met de AI-stem.

14 juni '24 (13:26)

Gelderland verwacht meer toeristen deze zomer

De provincie Gelderland is positief gesteld over de het toerisme deze zomer. Vooral campings en vakantiehuisjes lijken populair te zijn, meldt Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

14 juni '24 (10:05)

ANWB verzelfstandigt touroperating activiteiten

Fox gaat zelfstanding verder. Gert-Jan Bressers (algemeen directeur) en Richard Broekhoven (financieel directeur) nemen het bedrijfsonderdeel Touroperating middels een management buy-out over van de ANWB. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Fox Reizen en blijft voor de ANWB de ledenreizen ontwikkelen en uitvoeren, meldt ANWB.

13 juni '24 (15:04)

Dineren in de wolken op 190 meter: dat kan bijna in Nederland

Dit najaar opent in Rotterdam het hoogste restaurant van de Benelux. Op een hoogte van 190 meter komt een restaurant en cocktailbar in de Zalmhaventoren. Met zijn 215 meter is deze toren de hoogste in Nederland en de hele Benelux. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op niet alleen Rotterdam, maar ook op een groot deel van de Randstad.

13 juni '24 (10:55)

Slecht weer zorgt voor veel lastminute vakantieboekingen

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.