Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Reisorganisatie uit Heerhugowaard wint Amerikaanse Oscar voor de Reiswereld

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Doets Reizen uit Heerhugowaard heeft in Los Angeles voor de zesde maal een prestigieuze Chairman’s Circle Honors Award gewonnen. De prijs staat ook wel bekend als de Amerikaanse Oscar voor de Reiswereld. Doets Reizen zich nu tot de vijftig beste Amerikaspecialisten van de wereld rekenen. Dit meldt Doets Reizen. 
De prijs werd afgelopen weekend uitgereikt door Brand USA, de koepel van toerismebureaus in de Verenigde Staten, tijdens de International Pow Wow; het jaarlijkse congres van de Amerikaanse reiswereld. In 2013, 2015, 2016, 2017 en 2018 viel Doets ook al in de prijzen. Een bijzondere prestatie voor de Noord-Hollandse ondernemening, dat zich een positie heeft weten te verwerven tussen grote reisorganisaties uit landen met een veel grotere thuismarkt, zoals China, India, Brazilië en India. Geen enkele andere Nederlandse reisorganisatie slaagde er tot nu toe in een vergelijkbare positie in Amerika te verwerven.
 

Erkenning

 
Elske Doets, eigenaar en directeur van Doets Reizen, toonde zich zeer verheugd met Amerikaanse erkenning. "Al voor de zesde keer, daar ben ik wel een beetje beduusd over, want het wordt ieder jaar moeilijker," zegt Elske Doets vanuit Los Angeles. "Maar de prijs vooral van belang voor onze reizigers. Het geeft ons de bekendheid om op de best mogelijke locaties accomodaties in te kopen, waardoor we onze reizigers op plekken kunnen brengen, waar anderen niet meer terecht kunnen."
 

Transitie

 
Het bedrijf van Doets zit midden in een transitie. Ooit richtte haar vader Jan Doets America Tours op, voor reizen naar alleen de Verenigde Staten en Canada. Sinds 1 maart 2019 gaat de onderneming als Doets Reizen door het leven. Binnenkort wil de reisorganisatie ook reizen naar andere werelddelen dan Noord-Amerika gaan aanbieden. Het leidinggeven gaat Elske Doets goed af: in 2017 werd ze verkozen tot Zakenvrouw van het Jaar.
 
Door: Nationale Recreatiegids
20 juni '24 ( 9:10)

Koopjedeal.nl stopt week na boete van ACM

Aanbiedingenwebsite koopjedeal.nl kondigt aan ermee te stoppen. Dat schrijft de site, ruim een week nadat bekend is geworden dat het bedrijf achter koopjedeal.nl een boete moet betalen vanwege nepkortingen.

20 juni '24 ( 8:30)

Komst van Taylor Swift zorgt voor 'Swiftonomics' en geeft lokale ondernemers een boost

De komst van popster Taylor Swift naar een drie keer uitverkochte Amsterdamse Johan Cruijff ArenA begin volgende maand kan de lokale economie een korte, maar merkbare boost geven. Maar economen zeggen dat de impact op de omvangrijke Nederlandse economie beperkt is, omdat mensen op andere uitgaven zullen besparen en doordat bijvoorbeeld de opbrengsten uit de ticketverkoop naar de Amerikaanse onderneming van Swift wegvloeien.

18 juni '24 (11:02)

Gemeente Veere spekt kas met toeristenbelasting

Het blijkt dat de toeristenbelasting die gemeentes ontvangen voor verblijfsgasten in hun gemeente erg lucratief kan zijn. PZC meldt dat de gemeente Veere in 2023 meer dan 10 miljoen euro aan toeristenbelasting heeft kunnen incasseren. Dat is bijna een miljoen meer dan in het jaar ervoor.

17 juni '24 (10:35)

Subsidieregeling recreatie Zuid-Holland opengesteld

De subsidieregeling voor recreatie in de provincie Zuid-Holland is sinds vorige week opengesteld. Deze is bedoeld voor projecten die bijdragen aan het uitbreiden en verbeteren van recreatiemogelijkheden in de provincie, het beter bereikbaar maken van recreatiegebieden en het stimuleren van aantrekkelijke, beleefbare, veilige en duurzame waterrecreatie. In totaal is er 2.250.000 euro beschikbaar voor de Kwaliteitsimpuls, meldt provincie Zuid-Holland.

17 juni '24 ( 8:55)

Radio Drenthe laat in zomermaanden AI-stem nieuwsbulletins lezen

Radio Drenthe laat in de zomer de nieuwsbulletins op zaterdag en zondag voorlezen door een kunstmatige stem. Dat meldt RTV Drenthe. Na de zomer wordt besloten of de omroep verder gaat met de AI-stem.

14 juni '24 (13:26)

Gelderland verwacht meer toeristen deze zomer

De provincie Gelderland is positief gesteld over de het toerisme deze zomer. Vooral campings en vakantiehuisjes lijken populair te zijn, meldt Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

14 juni '24 (10:05)

ANWB verzelfstandigt touroperating activiteiten

Fox gaat zelfstanding verder. Gert-Jan Bressers (algemeen directeur) en Richard Broekhoven (financieel directeur) nemen het bedrijfsonderdeel Touroperating middels een management buy-out over van de ANWB. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Fox Reizen en blijft voor de ANWB de ledenreizen ontwikkelen en uitvoeren, meldt ANWB.

13 juni '24 (15:04)

Dineren in de wolken op 190 meter: dat kan bijna in Nederland

Dit najaar opent in Rotterdam het hoogste restaurant van de Benelux. Op een hoogte van 190 meter komt een restaurant en cocktailbar in de Zalmhaventoren. Met zijn 215 meter is deze toren de hoogste in Nederland en de hele Benelux. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op niet alleen Rotterdam, maar ook op een groot deel van de Randstad.

13 juni '24 (10:55)

Slecht weer zorgt voor veel lastminute vakantieboekingen

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

12 juni '24 (14:20)

Omstanderstraining grensoverschrijdend gedrag van FNV Recreatie

FNV Recreatie wil ondernemers, werkgevers en werknemers in de recreatiesector een handje helpen bij het signaleren en het liefst voorkomen van ongewenst gedrag op de werkvloer. Daarvoor biedt FNV via de Stichting van de Arbeid omstanderstrainingen aan, meldt de branchevereniging.