Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuwe Cao Recreatie en Fonds Cao Recreatie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
De Vereniging van Recreatieondernemers Nederland (RECRON) heeft met de vakbonden een nieuwe CAO Recreatie en Fonds CAO Recreatie kunnen afspreken. De leden van RECRON hebben inmiddels met grote meerderheid ingestemd met deze nieuwe CAO's. Dit meldt RECRON.
In de CAO Recreatie worden de arbeidsvoorwaarden afgesproken, waaronder loon. De bepaling met betrekking tot de seizoenscontracten - maximaal negen maanden en na minimaal drie maanden weer in dienst treden wanneer er sprake is van een seizoensbedrijf – wordt ongewijzigd voortgezet.
 
De Fonds CAO gaat over arbeidsmarktbeleid en leren en ontwikkelen. Nieuw is dat de verblijfsrecreatie een platform gaat aanbieden aan alle werknemers en ondernemers met digitale leermodules, die zowel vakgericht zijn als gericht zijn op bredere ontwikkeling.
 

Belangrijkste kenmerken

 
 
CAO Recreatie: 1 januari 2019 tot en met 31 december 2020. 
Fonds CAO Recreatie: 1 juli 2019 tot en met 31 december 2020.
 
 
Met ingang van 1 juli 2019 met 2 %
Met ingang van  1 oktober 2019 met 1 %
Met ingang van 1 juli 2020 met 1,5 %
Met ingang van 1 oktober 2020 met 1,25 %
 
RECRON laat verder weten dat er weer CAO-boekjes gedrukt zullen worden, en dat er in de loop van het jaar ook weer een CAO-app zal worden gelanceerd. Hierin wordt naast de formele tekst ook uitleg en verduidelijking wordt gegeven. Daarnaast worden de loontabellen binnenkort gepubliceerd.
 
Voor meer informatie kan het pdf-bestand Nieuwe CAO Recreatie en Fonds CAO – mei 2019 (drie pagina’s) worden gedownload. NB: downloaden van het bestand start direct na het klikken op de link. 
 
Door: Nationale Recreatiegids
 
20 juni '24 ( 9:10)

Koopjedeal.nl stopt week na boete van ACM

Aanbiedingenwebsite koopjedeal.nl kondigt aan ermee te stoppen. Dat schrijft de site, ruim een week nadat bekend is geworden dat het bedrijf achter koopjedeal.nl een boete moet betalen vanwege nepkortingen.

20 juni '24 ( 8:30)

Komst van Taylor Swift zorgt voor 'Swiftonomics' en geeft lokale ondernemers een boost

De komst van popster Taylor Swift naar een drie keer uitverkochte Amsterdamse Johan Cruijff ArenA begin volgende maand kan de lokale economie een korte, maar merkbare boost geven. Maar economen zeggen dat de impact op de omvangrijke Nederlandse economie beperkt is, omdat mensen op andere uitgaven zullen besparen en doordat bijvoorbeeld de opbrengsten uit de ticketverkoop naar de Amerikaanse onderneming van Swift wegvloeien.

18 juni '24 (11:02)

Gemeente Veere spekt kas met toeristenbelasting

Het blijkt dat de toeristenbelasting die gemeentes ontvangen voor verblijfsgasten in hun gemeente erg lucratief kan zijn. PZC meldt dat de gemeente Veere in 2023 meer dan 10 miljoen euro aan toeristenbelasting heeft kunnen incasseren. Dat is bijna een miljoen meer dan in het jaar ervoor.

17 juni '24 (10:35)

Subsidieregeling recreatie Zuid-Holland opengesteld

De subsidieregeling voor recreatie in de provincie Zuid-Holland is sinds vorige week opengesteld. Deze is bedoeld voor projecten die bijdragen aan het uitbreiden en verbeteren van recreatiemogelijkheden in de provincie, het beter bereikbaar maken van recreatiegebieden en het stimuleren van aantrekkelijke, beleefbare, veilige en duurzame waterrecreatie. In totaal is er 2.250.000 euro beschikbaar voor de Kwaliteitsimpuls, meldt provincie Zuid-Holland.

17 juni '24 ( 8:55)

Radio Drenthe laat in zomermaanden AI-stem nieuwsbulletins lezen

Radio Drenthe laat in de zomer de nieuwsbulletins op zaterdag en zondag voorlezen door een kunstmatige stem. Dat meldt RTV Drenthe. Na de zomer wordt besloten of de omroep verder gaat met de AI-stem.

14 juni '24 (13:26)

Gelderland verwacht meer toeristen deze zomer

De provincie Gelderland is positief gesteld over de het toerisme deze zomer. Vooral campings en vakantiehuisjes lijken populair te zijn, meldt Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

14 juni '24 (10:05)

ANWB verzelfstandigt touroperating activiteiten

Fox gaat zelfstanding verder. Gert-Jan Bressers (algemeen directeur) en Richard Broekhoven (financieel directeur) nemen het bedrijfsonderdeel Touroperating middels een management buy-out over van de ANWB. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Fox Reizen en blijft voor de ANWB de ledenreizen ontwikkelen en uitvoeren, meldt ANWB.

13 juni '24 (15:04)

Dineren in de wolken op 190 meter: dat kan bijna in Nederland

Dit najaar opent in Rotterdam het hoogste restaurant van de Benelux. Op een hoogte van 190 meter komt een restaurant en cocktailbar in de Zalmhaventoren. Met zijn 215 meter is deze toren de hoogste in Nederland en de hele Benelux. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op niet alleen Rotterdam, maar ook op een groot deel van de Randstad.

13 juni '24 (10:55)

Slecht weer zorgt voor veel lastminute vakantieboekingen

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

12 juni '24 (14:20)

Omstanderstraining grensoverschrijdend gedrag van FNV Recreatie

FNV Recreatie wil ondernemers, werkgevers en werknemers in de recreatiesector een handje helpen bij het signaleren en het liefst voorkomen van ongewenst gedrag op de werkvloer. Daarvoor biedt FNV via de Stichting van de Arbeid omstanderstrainingen aan, meldt de branchevereniging.