Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vijftien aangiftes van verduistering en diefstal tegen Friesche Jacht Centrale

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar verduistering en diefstal van jachten door de eigenaar van de Friesche Jacht Centrale in Heeg, Egon Brenninkmeijer. Hij hielp booteigenaren tegen een vergoeding bij het verkopen van hun pleziervaartuig; de opbrengsten stak hij vervolgens in eigen zak. Brenninkmeijer zou inmiddels op Bali zitten. Dit meldt de Leewarder Courant.
De Friesche Jacht Centrale werd in 1965 opgericht door Egon Brenninkmeijer. De onderneming exploiteerde een verkoophaven in Heeg (Zuidwest Friesland) en hield zich bezig met de bemiddeling bij de in- en verkoop en het transport van jachten. Inmiddels is de onderneming uit het register van de Kamer van Koophandel geschreven. 
 

Nul op het rekest

 
Brenninkmeijer bleek er een vrij losse zakelijke moraal op na te houden: hij liet jachten 'verdwijnen' en verkocht jachten zonder iets van de opbrengst aan de oorspronkelijke eigenaren te geven. Velen van hen probeerden de afgelopen jaren aangifte te doen van verduistering, maar krijgen nul op het rekest van onder meer de politie in Burgum, Heerenveen en Joure, omdat het volgens hen om civiele zaken zou gaan. Ook een poging door gedupeerden om beslag te laten leggen op de eigendommen van de Friesche Jacht Centrale en het bedrijf failliet te laten verklaren, strandde uiteindelijk.
 

Schot in de zaak

 
Nu lijkt er toch beweging te komen in de zaak. Afgelopen maanden kwamen er steeds meer aangiftes binnen tegen de jachtbemiddelaar uit Heeg. Inmiddels staat de teller op vijftien, en is de officier van justitie samen met de politie een onderzoek gestart om te kijken of er daadwerkelijk sprake is van strafrechtelijk verwijtbaar handelen.
 

Van Heeg naar Bali

 
De advocaat van Brenninkmeijer, Oscar van Oorschot, zegt verrast te zijn door het justitieel onderzoek. Wat Brenninkmeijer er zelf van vindt is niet duidelijk: hij zou volgens een van de gedupeerden momenteel op Bali zitten.
 
Door: Nationale Recreatiegids
 
17 juni '24 ( 8:55)

Radio Drenthe laat in zomermaanden AI-stem nieuwsbulletins lezen

Radio Drenthe laat in de zomer de nieuwsbulletins op zaterdag en zondag voorlezen door een kunstmatige stem. Dat meldt RTV Drenthe. Na de zomer wordt besloten of de omroep verder gaat met de AI-stem.

14 juni '24 (13:26)

Gelderland verwacht meer toeristen deze zomer

De provincie Gelderland is positief gesteld over de het toerisme deze zomer. Vooral campings en vakantiehuisjes lijken populair te zijn, meldt Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

14 juni '24 (10:05)

ANWB verzelfstandigt touroperating activiteiten

Fox gaat zelfstanding verder. Gert-Jan Bressers (algemeen directeur) en Richard Broekhoven (financieel directeur) nemen het bedrijfsonderdeel Touroperating middels een management buy-out over van de ANWB. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Fox Reizen en blijft voor de ANWB de ledenreizen ontwikkelen en uitvoeren, meldt ANWB.

13 juni '24 (15:04)

Dineren in de wolken op 190 meter: dat kan bijna in Nederland

Dit najaar opent in Rotterdam het hoogste restaurant van de Benelux. Op een hoogte van 190 meter komt een restaurant en cocktailbar in de Zalmhaventoren. Met zijn 215 meter is deze toren de hoogste in Nederland en de hele Benelux. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op niet alleen Rotterdam, maar ook op een groot deel van de Randstad.

13 juni '24 (10:55)

Slecht weer zorgt voor veel lastminute vakantieboekingen

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

12 juni '24 (14:20)

Omstanderstraining grensoverschrijdend gedrag van FNV Recreatie

FNV Recreatie wil ondernemers, werkgevers en werknemers in de recreatiesector een handje helpen bij het signaleren en het liefst voorkomen van ongewenst gedrag op de werkvloer. Daarvoor biedt FNV via de Stichting van de Arbeid omstanderstrainingen aan, meldt de branchevereniging.

06 juni '24 ( 8:50)

Onderweg naar Schiphol met de trein? Reken op vertraging en drukte

Van en naar Schiphol Airport rijden veel minder treinen door een kapotte bovenleiding. ProRail werkt eraan. De verstoring duurt naar verwachting tot ongeveer 12.00 uur.

06 juni '24 ( 8:33)

Concertbezoekers moeten rekening houden met langere reistijd

Fans die woensdagavond met de trein naar de concerten van KANE en AC/DC in Amsterdam gaan, moeten rekening houden met een langere reistijd. Aanleiding is een eerdere storing, waarschuwen concertorganisator MOJO en de NS.

05 juni '24 (10:58)

Donald Duck Weekblad zoekt met wedstrijd naar buurman voor stripfiguur

Het Donald Duck Weekblad is op zoek naar een nieuwe buur voor de beroemde stripeend. Het blad organiseert een wedstrijd waarbij iedereen een ontwerp kan insturen van de nieuwe buur voor Donald Duck.

31 mei '24 (10:58)

IVN en Green Key bundelen krachten voor vergroening recreatiesector

De Nederlandse recreatiesector kan groener en duurzamer. Dat vinden IVN Natuureducatie en Stichting KMVK, de organisatie achter het duurzaamheidskeurmerk Green Key. Ze starten de samenwerking met het aanbieden van de ‘Natuurinclusief ondernemen module’, die zij samen hebben opgesteld. Hiermee hopen de organisaties recreatiebedrijven aan te sporen om verder te verduurzamen en te vergroenen, meldt IVN.