Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

RECRON en HISWA beslissen binnenkort over fusie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
De Vereniging van Recreatieondernemers Nederland (RECRON) en de Nederlandsche Vereeniging voor Handel en Industrie op het Gebied van Scheepsbouw en Watersport (HISWA) beslissen binnenkort of ze zullen fuseren tot één ondernemersorganisatie. Volgens beide verenigen zijn de uitdagingen in de sectoren die ze vertegenwoordigen enorm, en is een fusie noodzakelijk. Dit meldt RECRON.

De markt van vrije tijd, watersport en jachtbouw is sterk aan verandering onderhevig. Het is lastig goede vakmensen te vinden, consumenten worden steeds onvoorspelbaarder en het behartigen van de belangen van ondernemers (zowel regionaal als (inter)nationaal)  wordt steeds complexer. Om beide verenigingen beter tegen deze uitdagingen te wapenen wordt een fusie door beide brancheorganisaties als noodzakelijk gezien.

RECRON en HISWA hebben veel gemeenschappelijk en kunnen elkaar goed aanvullen, zo is de gedachte. Beide verenigingen staan binnen hun branche goed bekend: RECRON met name bij de overheid, HISWA vooral bij consumenten. Daarnaast moet het bij elkaar brengen van de verschillende expertises – ruimtelijke ordening, sociaal beleid en ledenservice (RECRON) en marketing, promotie, productontwikkeling en waterbeleid (HISWA) – de clubs beter bestand maken voor de toekomst. Ook moet de fusie de totale kosten van beide organisaties naar beneden brengen, zodat er meer ruimte ontstaat voor een betere dienstverlening voor de leden (na de fusie 2.500 in totaal). Zij zouden voor dezelfde contributie meer expertise en service moeten terugkrijgen.

Naar verwachting worden er begin december knopen doorgehakt: dan wordt er op de algemene ledenvergaderingen van de verenigingen gestemd over de fusie.  

Door: redactie Nationale Recreatiegids

18 juni '24 (11:02)

Gemeente Veere spekt kas met toeristenbelasting

Het blijkt dat de toeristenbelasting die gemeentes ontvangen voor verblijfsgasten in hun gemeente erg lucratief kan zijn. PZC meldt dat de gemeente Veere in 2023 meer dan 10 miljoen euro aan toeristenbelasting heeft kunnen incasseren. Dat is bijna een miljoen meer dan in het jaar ervoor.

17 juni '24 (10:35)

Subsidieregeling recreatie Zuid-Holland opengesteld

De subsidieregeling voor recreatie in de provincie Zuid-Holland is sinds vorige week opengesteld. Deze is bedoeld voor projecten die bijdragen aan het uitbreiden en verbeteren van recreatiemogelijkheden in de provincie, het beter bereikbaar maken van recreatiegebieden en het stimuleren van aantrekkelijke, beleefbare, veilige en duurzame waterrecreatie. In totaal is er 2.250.000 euro beschikbaar voor de Kwaliteitsimpuls, meldt provincie Zuid-Holland.

17 juni '24 ( 8:55)

Radio Drenthe laat in zomermaanden AI-stem nieuwsbulletins lezen

Radio Drenthe laat in de zomer de nieuwsbulletins op zaterdag en zondag voorlezen door een kunstmatige stem. Dat meldt RTV Drenthe. Na de zomer wordt besloten of de omroep verder gaat met de AI-stem.

14 juni '24 (13:26)

Gelderland verwacht meer toeristen deze zomer

De provincie Gelderland is positief gesteld over de het toerisme deze zomer. Vooral campings en vakantiehuisjes lijken populair te zijn, meldt Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

14 juni '24 (10:05)

ANWB verzelfstandigt touroperating activiteiten

Fox gaat zelfstanding verder. Gert-Jan Bressers (algemeen directeur) en Richard Broekhoven (financieel directeur) nemen het bedrijfsonderdeel Touroperating middels een management buy-out over van de ANWB. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Fox Reizen en blijft voor de ANWB de ledenreizen ontwikkelen en uitvoeren, meldt ANWB.

13 juni '24 (15:04)

Dineren in de wolken op 190 meter: dat kan bijna in Nederland

Dit najaar opent in Rotterdam het hoogste restaurant van de Benelux. Op een hoogte van 190 meter komt een restaurant en cocktailbar in de Zalmhaventoren. Met zijn 215 meter is deze toren de hoogste in Nederland en de hele Benelux. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op niet alleen Rotterdam, maar ook op een groot deel van de Randstad.

13 juni '24 (10:55)

Slecht weer zorgt voor veel lastminute vakantieboekingen

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

12 juni '24 (14:20)

Omstanderstraining grensoverschrijdend gedrag van FNV Recreatie

FNV Recreatie wil ondernemers, werkgevers en werknemers in de recreatiesector een handje helpen bij het signaleren en het liefst voorkomen van ongewenst gedrag op de werkvloer. Daarvoor biedt FNV via de Stichting van de Arbeid omstanderstrainingen aan, meldt de branchevereniging.

06 juni '24 ( 8:50)

Onderweg naar Schiphol met de trein? Reken op vertraging en drukte

Van en naar Schiphol Airport rijden veel minder treinen door een kapotte bovenleiding. ProRail werkt eraan. De verstoring duurt naar verwachting tot ongeveer 12.00 uur.

06 juni '24 ( 8:33)

Concertbezoekers moeten rekening houden met langere reistijd

Fans die woensdagavond met de trein naar de concerten van KANE en AC/DC in Amsterdam gaan, moeten rekening houden met een langere reistijd. Aanleiding is een eerdere storing, waarschuwen concertorganisator MOJO en de NS.