Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

'Beschuldigingen van doodslag na bungeejump'

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 1 min
location_on [xx]km
SANTANDER (ANP) - Twee organisatoren van de bungeejump in het noorden van Spanje, die een zeventienjarig Nederlands meisje het leven kostte, wordt doodslag ten laste gelegd. Dat meldde het Spaanse persbureau Europa Press donderdag. Het politieonderzoek naar het ongeval is nog niet afgerond.

Het Nederlands meisje sprong maandag van een brug bij Cabezón de la Sal in de buurt van de stad Santander. Ze maakte een val van ongeveer 40 meter en kwam in de droge bedding van de rivier Ceceja terecht. Het meisje overleefde de val niet.

Volgens de Belgische reisorganisatie FlowTrack Travel, die een lokaal bedrijf had ingeschakeld voor het uitstapje, is miscommunicatie het meisje noodlottig geworden. ,,Een medewerker van het bedrijf zei, terwijl hij nog niet klaar was haar vast te maken, ,,maak je geen zorgen, gewoon springen''.

03 mei '24 ( 9:32)

Mogelijk regenpak mee naar dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Het wordt komend weekend licht wisselvallig weer. Volgens Weeronline is er op beide dagen kans op buien bij temperaturen van 15 tot 18 graden.

03 mei '24 ( 9:26)

Compensatie van 10 euro na chaotisch Loveland valt niet bij iedereen goed

De organisatie van het festival Loveland van Oranje biedt bezoekers 10 euro korting op de editie van volgend jaar, omdat er tijdens Koningsdag dit jaar lange wachttijden waren. Ook was er chaos bij het betreden van het festivalterrein. Een woordvoerder laat weten dat de organisatie dit betreurt. "Daarom willen wij al onze bezoekers graag 10 euro korting bieden op Loveland van Oranje Festival 2025." Het Parool meldt dat bezoekers van het festival de compensatie dan weer betreuren. Sommige mensen hebben voor honderd euro aan munten gekocht en kunnen daar nu niets meer mee.

03 mei '24 ( 8:59)

Tong Tong Fair in Den Haag gaat niet door vanwege financiële perikelen

De Tong Tong Fair in Den Haag gaat dit jaar niet door in verband met geldproblemen. De 64e editie van het Indische cultuurfestival zou vanaf 24 mei plaatsvinden.

03 mei '24 ( 8:49)

Geen concert Burna Boy in Johan Cruijff ArenA door 'onvoorziene omstandigheden'

Het concert van Burna Boy in de Johan Cruijff ArenA op 9 juni van dit jaar gaat niet door. Dat meldt organisator Bon Bon Entertainment op de website. De show is geannuleerd vanwege "onvoorziene omstandigheden die ervoor zorgen dat we onze hoge standaarden voor evenementen niet kunnen waarborgen".

02 mei '24 (13:47)

NVWA onderzoekt maag- en darmklachten na Koningsdag in Berkel en Rodenrijs

Volgens de GGD Rotterdam-Rijnmond hebben meerdere mensen overgegeven en diarree gekregen na een bezoek aan Koningsdag in Berkel en Rodenrijs. Wat de bron van de mogelijk besmetting is? Dat zoekt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) uit, meldt de Telegraaf.

02 mei '24 (13:18)

Contract MotoGP met TT van Assen met vijf jaar verlengd

De TT van Assen heeft het contract met de MotoGP met vijf jaar verlengd. Het circuit in Drenthe is nu tot en met 2031 verzekerd van de koningsklasse van de motorsport dankzij een nieuwe overeenkomst met rechtenhouder Dorna.

02 mei '24 (11:48)

Appelpop maakt reeks nieuwe namen bekend

Roxy Dekker, Froukje en Roxeanne Hazes treden dit jaar op tijdens Appelpop. De organisatie van het gratis festival in Tiel maakte donderdag weer een reeks nieuwe namen bekend, waardoor er nu zeventien acts bekend zijn voor de aankomende editie op 13 en 14 september.

02 mei '24 (10:52)

Blokkenschema Down The Rabbit Hole 2024 eindelijk online

Ga jij juli naar Down The Rabbit Hole en wil je je festivalschema alvast invullen? Dat kan vanaf nu. Het blokkenschema van het festival staat eindelijk online. Leg snel vast of je naar Action Bronson of Psychedelic Porn Crumpets gaat of maak de keuze tussen Yard Act of Naomi Sharon. Het blokkenschema is in PDF beschikbaar maar ook op je telefoon te downloaden. Dit meldt Festileaks. 

02 mei '24 ( 8:30)

Bevrijdingsfestivals in zwaar weer ondanks steun overheid

Gratis bevrijdingsfestivals hebben het financieel zwaar, ook al is het Rijk dit jaar voor het eerst bijgesprongen met een bedrag van 1 miljoen euro. Dat blijkt uit een rondgang van het ANP langs verschillende festivals.

01 mei '24 (13:15)

Il Divo eind oktober in Ziggo Dome

Het kwartet Il Divo staat op 31 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het optreden staat in het teken van het 20-jarig bestaan van de groep. De kaartverkoop gaat woensdag van start.