Bedorven vlees, poepbacterie in barbecuevlees
,,Zorgwekkend'', vindt de organisatie. ,,Jaarlijks lopen naar schatting 200.000 mensen een voedselinfectie op van het eten van vlees, en vaak tijdens het barbecueën omdat dat vlees niet goed genoeg verhit wordt.'' Omdat het om een steekproef gaat, maakt Wakker Dier niet bekend van welke supermarktketens een barbecuepakket is onderzocht.
Vorig jaar heeft Wakker Dier eenzelfde steekproef gehouden. Toen was ook bij drie van de zeven onderzochte vleesschotels al een bedervingsproces begonnen.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt toezicht op de hygiëne bij supermarkten door middel van steekproeven. Uit de resultaten van vorig jaar blijkt dat bijvoorbeeld de ketens Albert Heijn, Jumbo en Ekoplaza zijn ingedeeld in 'toezichtcategorie oranje' (normaal toezicht) en Plus, C1000 en Dekamarkt in categorie groen (verminderd toezicht). Hierbij wordt breder gekeken dan alleen naar vleesproducten.