Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Praat met elkaar over zelfdoding, is boodschap Nederlandse band John Coffey op Pinkpop

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
john coffey band
De Nederlandse band John Coffey heeft zaterdag op Pinkpop hun publiek opgeroepen om vooral met iemand te gaan praten als zij het leven ooit niet meer zien zitten. Zij deden dat naar aanleiding van het zelfverkozen overlijden van een fan, eerder dit jaar. Deze man, Niels, werd in 2015 wereldberoemd nadat hij op Pinkpop een biertje gooide en John Coffey-frontman David Achter de Molen deze al crowdwalkend ving en opdronk.

Gitarist Christoffer van Teijlingen nam zaterdag in de tent van het Limburgse festival het woord om te vertellen over het overlijden. Van Teijlingen vertelde dat de band in april een berichtje kreeg van Niels' vrouw waarin zij vertelde dat haar man zichzelf van het leven had beroofd. "Het is niet dat wij hier een oplossing voor hebben, maar ik hoop dat als je ooit in zo'n fakking diep dal zit, dat je ergens een partner vindt en praat", zei Van Teijlingen. "Of stuur ons een bericht, als dat makkelijker is", vervolgde hij.

De gitarist riep de mensen in de tent vervolgens op "om het leven van Niels te vieren, en het leven van elkaar te vieren". Hij vroeg het publiek om zich in twee helften te verdelen en in plaats van een op festivals bekende 'wall of death" een 'wall of life' te vormen. Waar rockliefhebbers in een 'wall of death' na een teken van de band op elkaar inspringen, werd het nu gevraagd om elkaar te knuffelen. "Er is altijd een uitweg en het leven is beter met jou erin dan zonder. Weet dat", zei Van Teijlingen. "Hou van elkaar", besloot hij.

24 juli '24 (12:24)

Mega Piraten Festijn in Oldebroek viert dit jaar 20-jarig bestaan

Het Mega Piraten Festijn keert dit jaar op 30 augustus terug naar Oldebroek. Dit jaar een speciale editie: het feest bestaat 20 jaar. Op het programma staan bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Jan Smit, Boer Harm, Marco Schuitmaker en Jannes. De voorverkoop is al begonnen.

24 juli '24 (10:42)

Deadpool & Wolverine-fans vroeg bij Pathé Spuimarkt voor première

Bij het première-event van de nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine bij Pathé Spuimarkt in Den Haag stond woensdagochtend al vroeg een lange rij mensen te wachten. Volgens een woordvoerster van Disney hadden bezoekers zich om 07.30 uur al verzameld voor de bioscoop om de film als eerste in Nederland te zien.

24 juli '24 (10:11)

Ook Guy Sebastian treedt op tijdens Het Grote Songfestivalfeest

De Australische zanger Guy Sebastian treedt eind dit jaar op tijdens Het Grote Songfestivalfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft de organisatie van het evenement woensdag bekendgemaakt.

24 juli '24 ( 8:43)

Organisatie Milkshake komt met nieuw, meerdaags campingfestival

De organisatie achter het populaire jaarlijkse queerfestival Milkshake werkt aan een nieuw, meerdaags campingfestival. Het driedaagse evenement gaat Strawberry Starlight heten en niet plaatsvinden in Amsterdam zoals Milkshake. De inzet is dat de eerste editie in de zomer van 2025 plaatsvindt, maakte Milkshake-directeur Marieke Samallo woensdag bekend.

23 juli '24 (11:20)

Kaartverkoop soloshow Sabrina Carpenter in Ziggo Dome start vrijdag

Sabrina Carpenter komt met haar eigen show naar Amsterdam. De Amerikaanse zangeres staat op zondag 23 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 26 juli om 10.00 uur.

23 juli '24 ( 8:52)

Mogelijk miljoenenboete Tomorrowland voor gebruik wegwerpbekers

Het Belgische festival Tomorrowland riskeert een miljoenenboete voor het gebruik van wegwerpbekers. Een milieutoezichthouder heeft afgelopen weekend een controle op het festival uitgevoerd. Die concludeerde dat niet overal herbruikbare bekers beschikbaar zijn, meldt persbureau Belga. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro.

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.