Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 11 min
location_on [xx]km
Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)
Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

Een cadeau is een mooi gebaar om te laten zien dat je van je vader houdt, maar met een leuke activiteit kun je de dag nóg memorabeler maken. Dat kan op allerlei manieren: een buitenactiviteit of iets wat je vanuit het comfort van je huis doet, een creatief project of een dagje uit. Hieronder geven wij jou een aantal tips om je ouwe een prachtige dag te geven.

Breng een ontbijt op bed

Een goede dag begint met een goede start ervan. Met een lekker ontbijt begin je de dag altijd een stuk beter. En om je pa eens flink te verwennen, mag hij daar zondag van genieten terwijl hij nog lekker in zijn bed ligt. Maak zijn favoriete ontbijt, vergezeld door een kopje koffie of een glas jus d’orange. Tip: doe er een handgeschreven kaartje bij. gegarandeerd dat hij dit enorm waardeert!

Organiseer een barbecue

Wat vindt een vader leuker dan eten grillen op de barbecue. Als het weer het toestaat, kun je een gezellige barbecue in de achtertuin organiseren. Vraag ook opa en oma, want hoe meer zielen, hoe meer vreugde. En ze kunnen je een handje helpen met het voorbereiden van jouw pa’s favoriete gerechten. Als je een zak marshmallows koopt kun je die na de barbecue op de grill roosteren!

Een alternatief, voor wanneer het een regenachtige zondag wordt, is om lekker met zijn allen te gourmetten. Dat kun je nog steeds met de hele familie doen, maar blijf je tenminste wel droog.

Bouw samen aan een creatief project

Is jouw vader een echte DIY’er? Dan is het een leuk idee om samen een creatief project te starten. Denk aan het bouwen van een vogelhuisje, of een modelvliegtuig. Bedenk waar jouw vader graag mee bezig is en begin samen aan iets dat daarbij aansluit. Zo maak je samen met hem een cadeau dat hij nooit zal vergeten.

Ga samen naar de bios

Er draaien allerlei leuke films in de bioscoop op het moment, dus er zit er vast en zeker ook eentje bij die waar jouw vader enorm van kan genieten. Een aantal tips: Kingdom of the Planet of the Apes, Furiosa: A Mad Max Saga, Hit Man of als je een leuke familiefilm zoekt is Kung Fu Panda ook een uitstekende optie.

Filmavond thuis

Of plof in plaats van in de bioscoopstoel lekker op de bank thuis met een leuke film op de televisie. Maak het extra speciaal door zelf de popcorn te maken, of een goede bak met nacho’s in elkaar te flansen. Biertje (als je dat mag drinken) in de hand en genieten maar!

Bezoek een leuke expositie

Als jouw vader meer de kunstliefhebber is, dan kan het ook een leuk idee zijn om samen naar een museum te gaan. Een aantal aanraders: het Biermuseum heeft ter ere van Vaderdag een speciale bierproeverij. Aan het einde van het bezoek krijgt vaderlief een heerlijke fles speciaal bier ‘Spaanse Kogel’. Ook mag hij twee bierglazen uitzoeken.

Wanneer je met papa en de (jongere) kids een leuk museum wilt bezoeken, dan heeft het Doe Museum ook een speciale Vaderdag-actie. Daar moeten jullie samen een kunstwerk dat uit het museum is verdwenen opsporen. Een LEGO bouwopdracht geeft de aanwijzing om de kunstroof op te lossen én je krijgt het bouwwerk ook nog eens gratis mee.

Maak een wandeling door de natuur

Wat is er leuker om te doen op een zondag dan een bezoekje brengen aan het bos voor een heerlijke wandeling? Een voorwaarde is natuurlijk wel dat het weer het toestaat, maar als dat het geval is dan is dit een perfecte manier om samen Vaderdag door te brengen. Zoek naar een leuke wandelroute bij jou in de buurt, door www.wandelnet.nl te raadplegen of door te kijken naar een leuke wandelroute van www.ivn.nl!

Spelletjesavond

Is jouw pa een echte spelletjesmaniak? Dan is het natuurlijk ook een idee om samen een spelletjesavond te houden. Een potje Monopoly, of lekker casual een spelletje 30 Seconds. De keuze is reuze.

Wat je zondag ook doet, het gaat erom dat je een leuke dag hebt met jouw vader. De dag draait om het vieren van de band tussen vader en kind en het maken van leuke herinneringen. Wij wensen je in ieder geval veel plezier!

23 oktober '24 (15:00)

Marathon van Amsterdam volgend jaar 30.000 deelnemers

Volgend jaar kunnen er aan de marathon van Amsterdam 30.000 hardlopers meedoen. Dit jaar liepen 22.500 deelnemers de klassieke afstand van 42,195 kilometer. Ook komt er in 2025, ter ere van de 750e verjaardag van de hoofdstad, een nieuwe afstand bij: 7,5 kilometer.

23 oktober '24 (13:20)

Veertien bevrijdingsfestivals nu verenigd in 1 organisatie: Stichting Bevrijdingsfestivals Nederland

De veertien Bevrijdingsfestivals zijn vanaf woensdag verenigd in één organisatie: de Stichting Bevrijdingsfestivals Nederland. De veertien spreken vanaf nu met één mond, met onder andere de ministeries en met andere landelijke organisaties die zich bezighouden met het herdenken en vieren van 4 en 5 mei.

23 oktober '24 (11:10)

Reeks kerstconcerten in kerken door Herman van Veen dit jaar

Herman van Veen doet in december een korte reeks kerstconcerten in kerken. Het 79-jarige theatericoon geeft in december vijf speciale optredens onder de noemer Een kerstconcert. Dat heeft Theaterbureau De Mannen woensdag bekendgemaakt. Van Veen treedt tijdens de show op met een groot aantal gastartiesten, zoals Sara Leemans, Gaëtane Bouchez, Esmée Pieters, Saranya Schaap en Edith Leerkes.

22 oktober '24 (14:50)

Andrea Bocelli geeft in 2026 optreden in Nederland

Andrea Bocelli geeft in 2026 weer een optreden in Nederland. Op 29 maart 2026 staat de Italiaanse tenor in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO bekend. De kaartverkoop voor het concert begint vrijdag.

22 oktober '24 (11:47)

In Heilige Nicolaas geeft Halsema startsein viering 750-jarig jubileum Amsterdam

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema geeft zondag het startsein voor de viering van het 750-jarig jubileum van Amsterdam. Ze doet dit met een toespraak in de basiliek van de Heilige Nicolaas tijdens een eucharistieviering.

22 oktober '24 (11:32)

Britse popgroep Sugababes geeft concert in AFAS Live

De Britse popgroep Sugababes geeft op woensdag 23 april 2025 een concert in AFAS Live in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO dinsdag bekend.

22 oktober '24 (10:14)

Herzien evenementenbeleid Amsterdam pas in 2027 van kracht

In 2025 zou in Amsterdam een nieuw evenementenbeleid worden geïntroduceerd, maar vanwege gebrekkige participatie met omwonenden, kritiek van de ombudsman en matig vergunningsproces is deze pas vanaf 2027 van kracht. Het beleid in 2026 introduceren is namelijk ook geen optie, aangezien de gemeenteraad er in oktober 2025 nog een blik op werpt. Waarom een nieuw beleid? Het doel is om het aanbod meer te variëren, beter te spreiden en ervoor te zorgen dat festivals meer binden met de stad en haar inwoners. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

21 oktober '24 (12:02)

Amsterdam 750 jaar: René Froger en Billy Dans brengen nieuwe single De Stad uit

Zanger René Froger en tekstschrijver Billy Dans brengen met hun nieuwe single De Stad een ode aan Amsterdam, dat volgend jaar 750 jaar bestaat. Het nummer wordt op woensdag 23 oktober gelanceerd.

21 oktober '24 (11:00)

Sonja Barend Award voor beste tv-interview vanavond uitgereikt

De Sonja Barend Award wordt maandagavond uitgereikt. De prijs gaat jaarlijks naar het beste televisie-interview van het afgelopen jaar. Negen televisiemakers maken kans. De uitreiking is in talkshow Bar laat vanaf 22.35 uur, door Sonja Barend zelf.

21 oktober '24 (10:47)

Milennials kunnen hun hart ophalen in Ziggo Dome; deze artiesten staan er in 2025

Alanis Morissette, Limp Bizkit en Green Day komen volgend jaar naar Nederland om een concert te geven in de Ziggo Dome. Limp Bizkit treedt op woensdag 26 maart op, de Canadese zangeres Morissette geeft op woensdag 25 juni een optreden in Amsterdam en Green Day staat op woensdag 2 juli op het podium van de Ziggo Dome.