Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Opbouw Oerol begon te vroeg: provincie fluit organisator terug

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 3 min
location_on [xx]km
Opbouw Oerol begon te vroeg: provincie fluit ze terug / Foto: "Oerol 2012" door Robert de Bock
De provincie Friesland heeft de organisator van het Oerol-festival op Terschelling gevraagd te stoppen met de opbouw van het festivaldecor op sommige locaties. Er zou onduidelijkheid zijn over het bouwen op een paar locaties die zich in natuurgebieden bevinden, meldt Omroep Friesland.

Op sommige plekken was al begonnen met de opbouw voor het festival omdat er anders tijdnood zou zijn. Maar dat is gisteravond toch gestaakt. Daarnaast mogen medewerkers ook vandaag niet naar de locaties.

Gedeputeerde Matthijs de Vries stelt dat ze dachten dat het duidelijk was dat er op 1 juni kon worden begonnen met de opbouw. “Blijkbaar is er de afgelopen dagen toch onduidelijkheid ontstaan.”

Na de melding van het eiland is er direct contact opgenomen met de organisator. Die respecteert de oproep van de provincie en is gestopt met de opbouw. Volgens de Vogelwacht helaas al te laat: het festival vindt deels plaats in een vogelbroedgebied, maar daar zitten nog broedende vogels, die nu verstoord zijn.

Tijdnood

De reden waarom de organisator al begon met de opbouw is omdat zij anders in tijdnood zouden komen. Dat wordt nu dus tegengehouden. Vanaf zaterdag mogen ze weer door met bouwen, want vanaf dan hebben ze een vergunning voor de locaties waar de bouw nu is stopgezet.

Geen consequenties

Er hangen geen consequenties of boetes boven het hoofd van Oerol. Omdat zij het besluit van de provincie respecteren is besloten om het festival niet te vervolgen. De beide partijen gaan met elkaar om de tafel zitten om te kijken hoe dit de volgende editie kan worden voorkomen.

Het Oerol-festival is het grootste locatietheaterfestival van Europa. Het festival begint om 7 juni.

24 juli '24 (12:24)

Mega Piraten Festijn in Oldebroek viert dit jaar 20-jarig bestaan

Het Mega Piraten Festijn keert dit jaar op 30 augustus terug naar Oldebroek. Dit jaar een speciale editie: het feest bestaat 20 jaar. Op het programma staan bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Jan Smit, Boer Harm, Marco Schuitmaker en Jannes. De voorverkoop is al begonnen.

24 juli '24 (10:42)

Deadpool & Wolverine-fans vroeg bij Pathé Spuimarkt voor première

Bij het première-event van de nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine bij Pathé Spuimarkt in Den Haag stond woensdagochtend al vroeg een lange rij mensen te wachten. Volgens een woordvoerster van Disney hadden bezoekers zich om 07.30 uur al verzameld voor de bioscoop om de film als eerste in Nederland te zien.

24 juli '24 (10:11)

Ook Guy Sebastian treedt op tijdens Het Grote Songfestivalfeest

De Australische zanger Guy Sebastian treedt eind dit jaar op tijdens Het Grote Songfestivalfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft de organisatie van het evenement woensdag bekendgemaakt.

24 juli '24 ( 8:43)

Organisatie Milkshake komt met nieuw, meerdaags campingfestival

De organisatie achter het populaire jaarlijkse queerfestival Milkshake werkt aan een nieuw, meerdaags campingfestival. Het driedaagse evenement gaat Strawberry Starlight heten en niet plaatsvinden in Amsterdam zoals Milkshake. De inzet is dat de eerste editie in de zomer van 2025 plaatsvindt, maakte Milkshake-directeur Marieke Samallo woensdag bekend.

23 juli '24 (11:20)

Kaartverkoop soloshow Sabrina Carpenter in Ziggo Dome start vrijdag

Sabrina Carpenter komt met haar eigen show naar Amsterdam. De Amerikaanse zangeres staat op zondag 23 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 26 juli om 10.00 uur.

23 juli '24 ( 8:52)

Mogelijk miljoenenboete Tomorrowland voor gebruik wegwerpbekers

Het Belgische festival Tomorrowland riskeert een miljoenenboete voor het gebruik van wegwerpbekers. Een milieutoezichthouder heeft afgelopen weekend een controle op het festival uitgevoerd. Die concludeerde dat niet overal herbruikbare bekers beschikbaar zijn, meldt persbureau Belga. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro.

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.