Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Festivals merken gevolgen van regenachtige periode

Door ANP
schedule 5 min
location_on [xx]km
Festivals merken gevolgen van regenachtige periode
Nederlandse festivals merken de gevolgen van de hevige regenval van de afgelopen tijd. Festivalorganisatoren laten desgevraagd aan het ANP weten dat terreinen en campinggebieden veelal drassig zijn geworden, maar dat ze alles in het werk stellen het probleem op te lossen zodat bezoekers er zo weinig mogelijk van merken.

Delen van het festivalterrein en backstage- en campinggebieden van het festival Vestrock in Hulst, dat op vrijdag en zaterdag plaatsvindt, zijn drassig geworden. "Ook de vluchtwegen zijn hierdoor aangetast, wat de veiligheid van onze bezoekers in het gedrang zou kunnen brengen", laat een woordvoerder van Vestrock weten. Om die reden heeft de organisatie een aantal maatregelen genomen. Het gaat onder meer om extra rijplaten en het verspreiden van houtsnippers op natte plekken.

De organisatie van Dauwpop in Hellendoorn heeft wel last gehad van het weer van de afgelopen tijd, maar het festivalterrein en het campingterrein liggen er momenteel "prima" bij. "Wij kunnen gewoon draaien", laat het festival weten. Wel adviseert de organisatie bezoekers van het festival op vrijdag en zaterdag om met het openbaar vervoer te komen, voor het geval verdere regenval voor problemen zorgt rond het parkeerterrein.

Intents

Eerder werd al bekend dat het festival Intents in Oisterwijk een deel van de camping moest sluiten om wateroverlast. De organisatie deed een oproep aan een deel van de campingbezoekers om hun ticket te annuleren in ruil voor compensatie. Rick Liebregts laat namens het festival weten dat er goed gehoor wordt gegeven aan de oproep. "We zijn hard op weg om ons streefgetal van 5000 te halen". Volgens hem zijn de bezoekers "allang blij dat het festival doorgaat en dat er een ruime compensatie plaatsvindt."

Amsterdam Open Air, dat plaatsvindt op zaterdag en zondag, heeft vooralsnog weinig last van de regen. "Het terrein ligt er goed bij. Dat was inderdaad wel nat en drassig in de afgelopen week bij de opbouw, maar het publiek zal daar komend weekend niets van merken", laat Niels de Geus van Amsterdam Open Air weten.

Pinkpop, dat dit jaar plaatsvindt van 21 tot en met 23 juni, zit momenteel in de opbouwende fase. Volgens een woordvoerder gaat alles naar behoren. "De regen die is gevallen heeft nu geen grote gevolgen voor de productionele voorbereidingen. Het festival blijft de weersituatie nauwlettend in de gaten houden. Ook laat de woordvoerder weten dat er altijd een draaiboek klaarligt in het geval van extreem weer tijdens het festival.

12 juli '24 ( 8:53)

Hans Klok en Armin van Buuren openen nieuw podium Zwarte Cross

Het nieuwe hoofdpodium van festival Zwarte Cross wordt op 18 juli geopend met een speciale show. Illusionist Hans Klok, dj Armin van Buuren en operazanger Awn Maarof zorgen voor een "unieke" opening, aldus de organisatie.

12 juli '24 ( 8:43)

NS waarschuwt bezoekers P!nk: geen treinverkeer door aanrijding

Door een aanrijding is er donderdagavond weinig tot geen treinverkeer mogelijk op het traject van Amsterdam naar Utrecht. De NS waarschuwt treinreizigers die bij het concert van P!nk in de Johan Cruijff ArenA zijn dat er onvoldoende treincapaciteit beschikbaar is om iedereen thuis te brengen. "Zoek een alternatief vervoermiddel", aldus de vervoerder.

11 juli '24 (12:33)

Festivalweer: buien op vrijdag en zaterdag, zondag zonniger

Festivalgangers moeten vrijdag en zaterdag rekening houden met buien. Zondag wordt zonniger, meldt Weeronline.

10 juli '24 (12:01)

RAI in Amsterdam gedeeltelijk ontruimd na melding over verdacht pakketje

Een deel van de RAI in Amsterdam is woensdagochtend ontruimd nadat er een melding van een verdacht pakketje was binnengekomen bij de politie. Er wordt nu onderzoek gedaan, laat een woordvoerder van de politie weten.

10 juli '24 (11:39)

Swift-concerten in Amsterdam deden lokale economie goed

Drie keer trad de superster Taylor Swift afgelopen week op in de Amsterdamse Johan Cruiff Arena. Niet alleen de evenementenlocatie profiteerde van de komst van haar. Volgens economen bracht ze een flinke financiële boost mee voor de hoofdstad, meldt het Parool.

09 juli '24 (10:45)

Yves Berendse treedt volgend jaar niet één, maar twee keer op in Ziggo Dome

Yves Berendse geeft volgend jaar nog een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome. De zanger treedt ook op 27 juni op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend.

09 juli '24 ( 9:10)

Danny Vera geeft in november extra show

Danny Vera geeft op 29 november een extra concert in Klokgebouw Eindhoven. De eerder aangekondigde show op 30 november is helemaal uitverkocht. Daarom is er een tweede avond geboekt.

08 juli '24 (10:48)

Extra openbaar vervoer van en naar Nijmeegse Vierdaagse(feesten)

Vervoerders Arriva, Breng en NS zetten rond de Nijmeegse Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten extra bussen en treinen in van en naar Nijmegen. De NS rijdt in de vroege ochtend met extra treinen vanuit Den Bosch, Utrecht Centraal en Zwolle, zodat wandelaars op tijd aan de start kunnen verschijnen.

08 juli '24 ( 9:12)

Rock Werchter wil opnieuw kijken naar regels rond herbruikbare bekers

Het Belgische festival Rock Werchter wil dat de regels rond herbruikbare bekers nog eens worden geëvalueerd. Dat zegt Nele Bigaré van Live Nation tegen VRT NWS. Het festival moest deze editie verplicht herbruikbare bekers inzetten, maar volgens de festivalorganisator zijn er betere opties voor grote festivals.

08 juli '24 ( 8:54)

Festival der Liebe keert volgend jaar terug naar Rotterdam

Het Duitstalige evenement Festival der Liebe krijgt volgend jaar tweede editie. De tweede editie van het festival is op 8 maart in Rotterdam Ahoy, zegt mede-organisator Jan Smit op Instagram. De kaartverkoop is al begonnen.