Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

Door ANP
schedule 5 min
location_on [xx]km
Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'
René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.

"De opening", zegt Froger resoluut. "Ja, dat moment dat je die zaal binnenkomt en dat de mensen ons weer in vol ornaat zien... Dat is ook het moment waarop wij zelf denken: het gaat weer gebeuren, we kunnen niet meer terug", vult Van der Boom aan. "Het moment dat je weer mag. We kunnen niet wachten", zegt Froger.

Over hoe die opening - die in de afgelopen jaren altijd spectaculair was - eruit komt te zien, willen de heren niets kwijt. Het is voorlopig een mysterie. "Het is mooi dat dat nog steeds zo is", lacht Smit. "Er liepen hier gisteren zeker vijfhonderd mensen en wij hebben de opening toen helemaal gerepeteerd, maar nog steeds weet niemand wat er gaat gebeuren. Zelfs de bandleden niet."

Fysiek zwaar

Hoewel Froger er echt niets over kwijt wil, "ook geen tipje van de sluier", onthult Smit dat het "fysiek de zwaarste opening" is die hij sinds zijn aantreden bij de Toppers in 2017 heeft meegemaakt. "Maar niet de engste", verklapt Van der Boom, die niet van hoogte houdt en nog altijd met angst terugdenkt aan 2013, toen de groep per vliegend tapijt het stadion binnenkwam. "Daar zag ik toen als een berg tegenop."

Mocht het allemaal goed gaan, dan wordt er tijdens Club Tropicana - het thema dit jaar - niet direct geproost met een cocktail. "Wij zijn niet van de generatie die tijdens en voor de show iets gaat drinken", zegt Van der Boom. Volgens Smit is er "nog geen druppel gedronken", en dat gaat volgens Joling "ook niet gebeuren". Het is een groot feest, stelt Froger, "maar het is voor ons ook heel hard werken. Dan wil je zo fris en fit mogelijk zijn."

Bedorven bier

Die ene keer dat ze wél een biertje namen toen een show bijna klaar was, zullen ze niet snel vergeten. Het was tijdens een van de laatste reeksen, tegen het einde, toen er opeens vier biertjes voor de Toppers klaarstonden. "Wij proosten en voor de camera lachen, zegt René opeens: dat is niet meer goed! Maar de mijne was al weg", lacht Van der Boom. "Bleek nog uit een vat van vorig jaar te zijn", reageert Froger lachend. Of de show desondanks wel is afgemaakt? "Tuurlijk!"

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.

17 juni '24 (15:24)

Pinkpop rekent stuk minder bezoekers voor vrijdag en zaterdag

Heb je komend weekend nog niets te doen en wil je een aantal leuke artiesten zien? Er zijn nog genoeg kaartjes te koop voor Pinkpop in Landgraaf. De organisatie merkt op dat de kaartverkoop voor vrijdag en zaterdag achterloopt in vergelijking tot zondag. Ze hebben zelfs nog een campagne lopen om extra kaartjes te verkopen, meldt 1Limburg.

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.

17 juni '24 ( 9:04)

Rock Werchter verduurzaamt festival met zonnepanelen en windmolen op terrein

Rock Werchter gaat een deel van zijn energie halen uit een eigen windturbine. Dat heeft het Belgische festival vrijdag via de eigen website laten weten. Het is volgens de organisatie het eerste festival in Europa dat een eigen windmolen gebruikt.

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.