Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kosten vakantie flink opgedreven in boekingsproces

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 11 min
location_on [xx]km
Tijdens het boeken van vakanties wordt vaak nog onnodig veel geld uitgegeven. Dat concludeert Reisverzekering.nl. Veel vakantiegangers betalen voor zaken die ze eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Bovendien kan dezelfde reis op een ander moment vaak veel goedkoper geboekt worden. Reisverzekering.nl maakte een overzicht van de belangrijkste zaken die de prijs van een vakantie flink opdrijven.

Vroegboekkortingen
Elk jaar kun je bij reisbureaus je vakantie extra voordelig boeken als je deze vroeg in het jaar al vastlegt: de zogenaamde vroegboekkorting. Reisbureaus bieden dit soort acties aan om vakantiegangers een verblijf in hun favoriete accomodatie of op hun favoriete vakantiebestemming te kunnen garanderen. Deze vroegboekkortingen zijn aantrekkelijk, maar zijn zeker niet altijd de goedkoopste opties. Sophie van der Zee van Reisverzekering.nl licht toe: “Het kan zomaar zijn dat dezelfde reis later in het jaar voor een lagere prijs te boeken is. Wanneer je echter gebonden bent aan bepaalde data waarop je op vakantie wilt of specifieke voorkeur hebt voor de plaats van bestemming of de accommodatie, dan kan het wel verstandig zijn om gebruik te maken van deze vroegboekkortingen. Ben je flexibeler, wacht dan nog even en houd de diverse aanbiedingen goed in de gaten”.

Doordeweeks versus in het weekend
Voor een aantal zaken geldt dat het goedkoper is om dit op een doordeweekse dag te plannen dan in het weekend. Het boeken van een vakantie is bijvoorbeeld vaak goedkoper wanneer je dat op een dinsdag of woensdag doet. Omdat veel mensen in het weekend hun vakantie boeken zijn de prijzen ook duurder. Dat geldt overigens ook voor de dagen waarop je van en naar je vakantiebestemming vliegt. Chartervluchten zijn doordeweeks goedkoper dan in het weekend. Bovendien zijn vluchten midden in de nacht ook goedkoper dan vluchten overdag.

Vergelijk ook de prijzen voor stedentrips in het weekend en doordeweeks. Een verblijf in bijvoorbeeld Las Vegas in het weekend is doorgaans veel duurder dan een overnachting doordeweeks. Met een beetje flexibiliteit en handig plannen bespaar je zo honderden euro’s.

Reisverzekering bij reisbureau
Bij het online boeken van een vakantie staan er vaak nog allerhande extra opties automatisch geselecteerd. Kijk altijd goed wat je nodig hebt en wat niet, want het is zonde om te betalen voor iets wat je niet nodig hebt. Bij de extra opties wordt doorgaans ook een reisverzekering en annuleringsverzekering aangeboden. Wanneer je al een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering hebt, heb je deze uiteraard niet nodig. “Let sowieso op met het afsluiten van een reisverzekering direct bij de reisaanbieder. Reisbureaus hebben vaak een contract met één reisverzekeraar en bieden bovendien vaak een uitgebreid pakket aan. De keuze voor een reisverzekering kan dan niet worden afgestemd op de individuele wensen en de kans is groot dat je die uitgebreide dekking helemaal niet nodig hebt.” aldus Van der Zee van Reisverzekering.nl.
Vaak wordt er bij het boeken van je vakantie een kortlopende reisverzekering aangeboden, terwijl in veel gevallen een doorlopende reisverzekering goedkoper is. Wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat en telkens een kortlopende reisverzekering afsluit, betaal je namelijk elke keer opnieuw poliskosten. “Vergelijk dus altijd de verschillende mogelijkheden en sluit niet zomaar een reisverzekering af bij de reisaanbieder waar je je vakantie boekt.” is de belangrijkste tip van Van der Zee van Reisverzekering.nl.

Laatste kamers op boekingssites
Van der Zee geeft nog meer besparingstips. “Laat je ook niet opjagen door tijdelijk aanbod op boekingssites.” Soms tonen boekingssites onterecht dat er nog slechts enkele kamers in een bepaalde accommodatie beschikbaar zijn. Dit wordt ingezet om vakantiegangers te overtuigen snel hun vakantie te boeken. Onlangs bleek dat het regelmatig voorkomt dat er op hetzelfde moment in hetzelfde hotel via andere boekingssites nog wel kamers beschikbaar zijn.

Creditcard
Wees verder terughoudend in het gebruik van een creditcard. Het boeken van een vakantie is vaak duurder wanneer je deze met creditcard betaalt dan wanneer je dit via bijvoorbeeld iDeal doet. Ook op de plaats van bestemming kun je beter niet te veel gebruik maken van je creditcard. Dat geldt overigens ook voor je pinpas, voor elke transactie die je doet, betaal je een toeslag. Bij een creditcard is die vaak nog hoger dan bij een pinpas. Je kunt daarom beter regelmatig contant geld pinnen en dit gebruiken voor je uitgaven op de plaats van bestemming.

(advertorial)

Bron: Reisversekering.nl

03 mei '24 ( 9:32)

Mogelijk regenpak mee naar dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Het wordt komend weekend licht wisselvallig weer. Volgens Weeronline is er op beide dagen kans op buien bij temperaturen van 15 tot 18 graden.

03 mei '24 ( 9:26)

Compensatie van 10 euro na chaotisch Loveland valt niet bij iedereen goed

De organisatie van het festival Loveland van Oranje biedt bezoekers 10 euro korting op de editie van volgend jaar, omdat er tijdens Koningsdag dit jaar lange wachttijden waren. Ook was er chaos bij het betreden van het festivalterrein. Een woordvoerder laat weten dat de organisatie dit betreurt. "Daarom willen wij al onze bezoekers graag 10 euro korting bieden op Loveland van Oranje Festival 2025." Het Parool meldt dat bezoekers van het festival de compensatie dan weer betreuren. Sommige mensen hebben voor honderd euro aan munten gekocht en kunnen daar nu niets meer mee.

03 mei '24 ( 8:59)

Tong Tong Fair in Den Haag gaat niet door vanwege financiële perikelen

De Tong Tong Fair in Den Haag gaat dit jaar niet door in verband met geldproblemen. De 64e editie van het Indische cultuurfestival zou vanaf 24 mei plaatsvinden.

03 mei '24 ( 8:49)

Geen concert Burna Boy in Johan Cruijff ArenA door 'onvoorziene omstandigheden'

Het concert van Burna Boy in de Johan Cruijff ArenA op 9 juni van dit jaar gaat niet door. Dat meldt organisator Bon Bon Entertainment op de website. De show is geannuleerd vanwege "onvoorziene omstandigheden die ervoor zorgen dat we onze hoge standaarden voor evenementen niet kunnen waarborgen".

02 mei '24 (13:47)

NVWA onderzoekt maag- en darmklachten na Koningsdag in Berkel en Rodenrijs

Volgens de GGD Rotterdam-Rijnmond hebben meerdere mensen overgegeven en diarree gekregen na een bezoek aan Koningsdag in Berkel en Rodenrijs. Wat de bron van de mogelijk besmetting is? Dat zoekt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) uit, meldt de Telegraaf.

02 mei '24 (13:18)

Contract MotoGP met TT van Assen met vijf jaar verlengd

De TT van Assen heeft het contract met de MotoGP met vijf jaar verlengd. Het circuit in Drenthe is nu tot en met 2031 verzekerd van de koningsklasse van de motorsport dankzij een nieuwe overeenkomst met rechtenhouder Dorna.

02 mei '24 (11:48)

Appelpop maakt reeks nieuwe namen bekend

Roxy Dekker, Froukje en Roxeanne Hazes treden dit jaar op tijdens Appelpop. De organisatie van het gratis festival in Tiel maakte donderdag weer een reeks nieuwe namen bekend, waardoor er nu zeventien acts bekend zijn voor de aankomende editie op 13 en 14 september.

02 mei '24 (10:52)

Blokkenschema Down The Rabbit Hole 2024 eindelijk online

Ga jij juli naar Down The Rabbit Hole en wil je je festivalschema alvast invullen? Dat kan vanaf nu. Het blokkenschema van het festival staat eindelijk online. Leg snel vast of je naar Action Bronson of Psychedelic Porn Crumpets gaat of maak de keuze tussen Yard Act of Naomi Sharon. Het blokkenschema is in PDF beschikbaar maar ook op je telefoon te downloaden. Dit meldt Festileaks. 

02 mei '24 ( 8:30)

Bevrijdingsfestivals in zwaar weer ondanks steun overheid

Gratis bevrijdingsfestivals hebben het financieel zwaar, ook al is het Rijk dit jaar voor het eerst bijgesprongen met een bedrag van 1 miljoen euro. Dat blijkt uit een rondgang van het ANP langs verschillende festivals.

01 mei '24 (13:15)

Il Divo eind oktober in Ziggo Dome

Het kwartet Il Divo staat op 31 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het optreden staat in het teken van het 20-jarig bestaan van de groep. De kaartverkoop gaat woensdag van start.