Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Esbeekse carnavalswagen met Peter Gillis wint hoofprijs

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 2 min
location_on [xx]km
Esbeekse carnavalswagen met Peter Gillis wint hoofprijs
De afgelopen tijd is Peter Gillis één van de meest besproken Nederlanders geworden. Dat hij bekend is in het land, blijkt ook tijdens carnaval. Daarnaast kan de zelfspot hem ook niet worden verweten. Zeker niet toen hij dit weekend in Ommel was, waar carnavalsvierders een grote carnavalswagen met een levensgrote pop van de vakantiemagnaat hebben gemaakt. Die won ook nog eens de hoofdprijs voor aanwezige carnavalswagens, meldt Omroep Brabant.

Elk jaar doet onder andere K&B, Knetterspetters & BendeBetoeterT, mee aan de optochten in Esbeek en Hilvarenbeek. Dit jaar hebben zij flink uitgepakt. De pop van Peter Gillis op de paradewagen is levensgroot én levensecht. Daar kon ook Gillis zelf om lachen, die zaterdag aanwezig was bij de optocht in Esbeek: “Wat een topvolk!”

Idee

Met de carnavalswagen wil de groep twee thema’s met elkaar verbinden. De groep kwam met het ludieke idee omdat vakantiepark Prinsenmeer in Ommel van Peter Gillis in december moest sluiten. Daardoor is er dus ‘geen prins meer’. Eerste deel van het idee. Daarnaast was er tijdens de bouw van de wagens de kans dat er voor het eerst een vrouw prins zou worden uitgeroepen. Dat leidde tot het idee om een carnavalswagen te maken met Peter Gillis.

Carnavalswagen

Inmiddels is er wel een prins gekozen in Haaikneuterrijk, zoals Esbeek tijdens carnaval heet. Wel ging de groep door met de grap. Ook vertelt lid van K&B Jannes van Dommelen dat er wél een jeugdprinses is gekozen.

Er hebben zo’n twintig mensen gewerkt aan de carnavalswagen. 

29 februari '24 ( 8:42)

Lied Eurovisie Songfestival Joost Klein vanmiddag gepresenteerd

Joost Klein presenteert donderdag het nummer waarmee hij in mei naar het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö gaat. De zanger en rapper laat zijn lied Europapa voor het eerst horen tijdens een speciale middaguitzending van De Avondshow met Arjen Lubach.

29 februari '24 ( 8:36)

Cigarettes After Sex geeft grootste show in Nederland tot nu toe

De band Cigarettes After Sex geeft binnenkort zijn grootste show in Nederland tot nu toe. De Amerikaanse groep staat op 28 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 8 maart om 10.00 uur.

28 februari '24 (12:19)

Eerste special guest Heroes Dutch Comic Con bekend

De eerste special guest die is aangekondigd voor de aankomende zomereditie van Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht is David Tennant. De Schotse acteur is op zaterdag 22 en zondag 23 juni bij het popcultuurevenement aanwezig, maakte de organisatie woensdag bekend.

27 februari '24 (12:04)

Eerste aankondigingen Mysteryland: Oliver Heldens, Charlotte de Witte en Yellow Claw

Onder anderen Oliver Heldens, Charlotte de Witte en Yellow Claw zijn de eerste aangekondigde acts die op de line-up van Mysteryland staan deze zomer. Het dancefestival vindt van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september plaats op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer.

27 februari '24 (11:33)

Shows Toppers botsen met mogelijke play-offs Ajax

Ajax moet een ander onderkomen zoeken als er aan het einde van het seizoen play-offs om Europees voetbal moeten worden gespeeld. In de Johan Cruijff ArenA vinden eind mei de concerten van De Toppers plaats, en die kunnen dat niet zomaar verplaatsen, laat de manager van de groep weten.

27 februari '24 ( 9:35)

Oudste poppodium in Rotterdam ondergaat metamorfose

Het bekende Rotterdamse poppodium Baroeg in het Spinozapark wordt na 43 jaar volledig op de schop genomen. Het wordt een drastische verbouwing, die je eigenlijk niet eens een verbouwing kunt noemen. Het volledige pand wordt afgebroken en heropgebouwd, met een nieuw uiterlijk. Hiermee moet het oude poppodium toekomstbestendig worden. Aanvang van de afbraak is in de zomer, meldt RTV Rijnmond.

27 februari '24 ( 8:51)

Tijdens finale Songfestival organiseert Leeuwarden groot feest

In Leeuwarden wordt op 11 mei een groot evenement georganiseerd rondom de finale van het Eurovisie Songfestival. Op het plein Oldehoofsterkerkhof wordt de uitzending live uitgezonden en zijn er verschillende optredens, is maandag bekendgemaakt.

27 februari '24 ( 8:47)

Rechter: gemeente Amsterdam moet geluidsoverlast Paradiso opnieuw meten

De gemeente Amsterdam moet opnieuw metingen doen naar geluidsoverlast van het poppodium Paradiso, oordeelde de rechter maandag. Drie omwonenden hadden een zaak aangespannen om geluidsoverlast door publiek op straat, door laden en lossen en door muziek. De geluidsmetingen die de gemeente hiernaar heeft gedaan zijn onnauwkeurig en moeten opnieuw, aldus de rechter.

26 februari '24 (15:05)

Japanse band Otoboke Beaver naar Paradiso

De Japanse garagepunkband Otoboke Beaver komt komende zomer voor een concert naar Nederland. Dat heeft platenlabel Damnably Records laten weten aan de fans op het muziekplatform Bandcamp.

26 februari '24 (12:01)

Armin van Buuren 'ongelooflijk blij' met eerste editie A State of Trance in Rotterdam

Armin van Buuren kijkt met plezier terug op de eerste editie van zijn evenement A State of Trance in Rotterdam. De dj zegt maandag in een persbericht dat het een "speciaal" weekend was.