Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Festival in nacht voor Koningsdag krijgt extra geld van Den Haag

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
Festival in nacht voor Koningsdag krijgt extra geld van Den Haag
Het festival The Life I Live, dat in de nacht voor Koningsdag wordt gehouden in het centrum van Den Haag, krijgt extra geld van de gemeente. Dat moet ervoor zorgen dat het festival dit jaar door kan gaan. "Het is een uitzonderlijk gratis evenement aan de vooravond van een nationale feestdag en het kan niet zo zijn dat Den Haag dit jaar geen Koningsnacht heeft. Dat zou een groot verlies voor de stad zijn", laat de Haagse cultuurwethouder Saskia Bruines donderdag weten.

De organisator had eerder al een bijdrage van 402.325 euro gekregen, maar vond dat te weinig. Het festival zou dan moeten inkrimpen, waardoor de bezoekers zich minder door het centrum zouden verspreiden, en dat zou niet veilig zijn. Daarom krijgt de organisator nu 50.000 euro extra. Volgens de gemeente is die extra bijdrage eenmalig.

Inflatie

Life I Live is de opvolger van de KoninginneNach. Op podia in het Haagse centrum treden artiesten op. Vorig jaar waren dat onder anderen Gotu Jim, Merol en Sor. Het festival is vernoemd naar een lied van de Haagse band Q65 uit 1966.

Het festival duurde aanvankelijk een nacht, maar vanaf 2017 kwam er een tweede nacht bij. In 2020 en 2021 ging Life I Live niet door als gevolg van de coronapandemie. In 2022 kon het evenement wel weer worden gehouden, maar was het alleen in de nacht voor Koningsdag. Daarvoor kreeg de organisator 420.000 euro. Vorig jaar was er 320.000 euro beschikbaar, waar later nog eens 65.000 euro bij kwam omdat de inflatie zo hoog was. Volgens wethouder Bruines was dat niet genoeg en moest de organisator zelf ook 50.000 euro in het festival steken.

29 februari '24 ( 8:42)

Lied Eurovisie Songfestival Joost Klein vanmiddag gepresenteerd

Joost Klein presenteert donderdag het nummer waarmee hij in mei naar het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö gaat. De zanger en rapper laat zijn lied Europapa voor het eerst horen tijdens een speciale middaguitzending van De Avondshow met Arjen Lubach.

29 februari '24 ( 8:36)

Cigarettes After Sex geeft grootste show in Nederland tot nu toe

De band Cigarettes After Sex geeft binnenkort zijn grootste show in Nederland tot nu toe. De Amerikaanse groep staat op 28 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 8 maart om 10.00 uur.

28 februari '24 (12:19)

Eerste special guest Heroes Dutch Comic Con bekend

De eerste special guest die is aangekondigd voor de aankomende zomereditie van Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht is David Tennant. De Schotse acteur is op zaterdag 22 en zondag 23 juni bij het popcultuurevenement aanwezig, maakte de organisatie woensdag bekend.

27 februari '24 (12:04)

Eerste aankondigingen Mysteryland: Oliver Heldens, Charlotte de Witte en Yellow Claw

Onder anderen Oliver Heldens, Charlotte de Witte en Yellow Claw zijn de eerste aangekondigde acts die op de line-up van Mysteryland staan deze zomer. Het dancefestival vindt van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september plaats op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer.

27 februari '24 (11:33)

Shows Toppers botsen met mogelijke play-offs Ajax

Ajax moet een ander onderkomen zoeken als er aan het einde van het seizoen play-offs om Europees voetbal moeten worden gespeeld. In de Johan Cruijff ArenA vinden eind mei de concerten van De Toppers plaats, en die kunnen dat niet zomaar verplaatsen, laat de manager van de groep weten.

27 februari '24 ( 9:35)

Oudste poppodium in Rotterdam ondergaat metamorfose

Het bekende Rotterdamse poppodium Baroeg in het Spinozapark wordt na 43 jaar volledig op de schop genomen. Het wordt een drastische verbouwing, die je eigenlijk niet eens een verbouwing kunt noemen. Het volledige pand wordt afgebroken en heropgebouwd, met een nieuw uiterlijk. Hiermee moet het oude poppodium toekomstbestendig worden. Aanvang van de afbraak is in de zomer, meldt RTV Rijnmond.

27 februari '24 ( 8:51)

Tijdens finale Songfestival organiseert Leeuwarden groot feest

In Leeuwarden wordt op 11 mei een groot evenement georganiseerd rondom de finale van het Eurovisie Songfestival. Op het plein Oldehoofsterkerkhof wordt de uitzending live uitgezonden en zijn er verschillende optredens, is maandag bekendgemaakt.

27 februari '24 ( 8:47)

Rechter: gemeente Amsterdam moet geluidsoverlast Paradiso opnieuw meten

De gemeente Amsterdam moet opnieuw metingen doen naar geluidsoverlast van het poppodium Paradiso, oordeelde de rechter maandag. Drie omwonenden hadden een zaak aangespannen om geluidsoverlast door publiek op straat, door laden en lossen en door muziek. De geluidsmetingen die de gemeente hiernaar heeft gedaan zijn onnauwkeurig en moeten opnieuw, aldus de rechter.

26 februari '24 (15:05)

Japanse band Otoboke Beaver naar Paradiso

De Japanse garagepunkband Otoboke Beaver komt komende zomer voor een concert naar Nederland. Dat heeft platenlabel Damnably Records laten weten aan de fans op het muziekplatform Bandcamp.

26 februari '24 (12:01)

Armin van Buuren 'ongelooflijk blij' met eerste editie A State of Trance in Rotterdam

Armin van Buuren kijkt met plezier terug op de eerste editie van zijn evenement A State of Trance in Rotterdam. De dj zegt maandag in een persbericht dat het een "speciaal" weekend was.