Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Komt er een einde aan ‘de grootste jaarmarkt van Nederland’?

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Komt er een einde aan ‘de grootste jaarmarkt van Nederland’?
Jaarlijks komen er meer dan 100.000 mensen naar deze jaarmarkt. Maar door de oplopende kosten dreigt de Alphense Jaarmarkt ermee te stoppen. Het bestuur wil het geen wanhoopskreet noemen, maar benadrukt wel dat de toekomst van de jaarmarkt onzeker is. De stichting die de markt organiseert heeft besloten om dit jaar geen vergunning aan te vragen, want die zou het evenement te weinig steunen op financieel gebied, meldt Omroep West.

Bestuurslid Perry Kasbergen stelt dat er te weinig subsidie naar het evenement gaat. Volgens het bestuurslid komt de gemeente elk jaar met nieuwe eisen, waardoor het niet meer mogelijk is om een evenement van dit formaat neer te zetten. Dat betreurt hij, maar stelt dat het noodzakelijk is omdat de kosten niet meer gedekt kunnen worden.

Exacte bedragen kan of wil hij niet noemen, maar het zou gaan om enkele tienduizenden euro’s. Dat zijn onder andere kosten voor beveiliging, hekken en bewegwijzering. “Alles wordt elk jaar duurder. Financieel is het op deze manier niet meer verantwoord.”

Grens bereikt

Voorheen werden de extra kosten gedekt door de huurprijs voor een standplaats op de jaarmarkt te verhogen. Maar volgens Kasbergen is de grens nu bereikt. Er kan niet meer worden gevraagd voor een standplaats. Daarom hoopt de organisatie nu dat de gemeente ‘water bij de wijn kan doen’ en ‘inziet dat het evenement nuttig is voor de stad en inwoners’. Kasbergen heeft nog hoop, maar is niet erg positief ingesteld.

In een reactie stelt de gemeente dat er al contact is geweest tussen de verantwoordelijk wethouder en het bestuur van de stichting. Hieruit zou blijken dat de gemeente ‘er alles aan doet’ om de Jaarmarkt ook dit jaar weer door te laten gaan.

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.

11 april '24 (15:19)

DI-RECT, Jonna Fraser en Waylon ook te zien op Zwarte Cross

Waylon, Jonna Fraser, DI-RECT en Living Colour zijn donderdag toegevoegd aan de line-up van Zwarte Cross. De organisatie maakte 51 nieuwe namen bekend die optreden tijdens het muziekfestival in Lichtenvoorde.

11 april '24 (10:21)

Dit zijn de presentatoren van Het Grote Songfestivalfeest

Cornald Maas en Edsilia Rombley presenteren in december de vierde editie van Het Grote Songfestivalfeest. Net als vorig jaar praten zij het evenement in de Ziggo Dome aan elkaar, is donderdag bekendgemaakt.

11 april '24 ( 8:55)

Grootste concert tot nu toe voor Rolf Sanchez

Rolf Sanchez treedt op 14 december op in AFAS Live in Amsterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Nederlandse zanger tot nu toe.

11 april '24 ( 8:45)

Gastoptreden van Danny Vera bij Groots met een Zachte G

Danny Vera is een van de gastoptredens tijdens de 2024-reeks van Guus Meeuwis' concerttraditie Groots met een Zachte G. Dat vertelde Meeuwis in RTL Boulevard.

11 april '24 ( 8:30)

Inschrijven voor marathon Amsterdam niet meer mogelijk: uitverkocht

Inschrijven voor de marathon van Amsterdam in oktober is al niet meer mogelijk. De 48e editie van het evenement is al uitverkocht en dat is volgens de organisatie eerder dan ooit. Vooral de hele marathon is dit jaar populair, met een recordaantal inschrijvingen van 22.500 hardlopers.