Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Queens of the Stone Age laat fans rocken

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
(Novum) - Rockfans gingen dinsdagavond uit hun dak in de Ziggo Dome. Voornamelijk mannen, maar ook veel vrouwen waren naar Amsterdam afgereisd voor een concert van de Amerikaanse band Queens of the Stone Age.

Aan het begin van het concert dimden de lichten, waarop Singing in the Rain door de zaal klonk, een verwijzing naar de filmklassieker A Clockwork Orange en tegelijkertijd naar de titel van het laatste Queens of the Stone Age-album, ...Like Clockwork. Een grote klok tikte de laatste seconden af voordat bandleider Josh Homme en zijn mannen hun eerste akkoorden aansloegen.

Toen de wijzer nul aanwees, vond een explosie plaats van hossende fans en vliegende bekertjes bier. De band opende namelijk met het opzwepende nummer You Think I Ain't Worth a Dollar But I Feel Like a Millionaire van het album Songs for the Deaf uit 2002. Daarna speelden de rockers No One Knows, hun grootste hit ooit.

Na de oude successen was het tijd voor nieuwer werk. Van ...Like Clockwork klonken onder meer My God Is the Sun, Smooth Sailing en I Sat by the Ocean. Het publiek leek alleen los te gaan op oudere hits zoals Burn the Witch of het bluesachtige Make it With Chu. Dit veranderde toen If I Had a Tail door de Ziggo Dome galmde. Dat nieuwe nummer kon na afloop rekenen op enthousiast gefluit en gejuich.

Na een langgerekte versie van Better Living trough Chemistry sloten de Queens of the Stone Age af met Go with the Flow, waarna al snel nog een toegift volgde. Josh Homme nam plaats achter de piano en speelde The Vampyre of Time and Memory, waarbij hij zijn publiek verraste met zijn gevoelige stem. Daarna knalde de tien jaar oude hit First it Giveth door de zaal.

Het hardst tot het laatst bewaren, dat leek het credo van The Queens of the Stone Age. De mannen sloten af met A Song for the Dead, dat kan worden omschreven als raggende gitaren en beukende drums.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.

19 februari '24 (11:13)

The Waterboys en Birdy komen in mei naar Zuiderpark Live

The Waterboys en Birdy zijn toegevoegd aan de line-up van de Haagse festivalreeks Zuiderpark Live. De Britse rockband staat op zaterdag 18 mei in het park. De eveneens Britse singer-songwriter Birdy betreedt het podium op 11 juli. Kaarten voor de concertreeks gaan vrijdagochtend in de verkoop.

19 februari '24 (10:54)

Bryan Adams in oktober te zien in Rotterdam Ahoy

Bryan Adams geeft op vrijdag 4 oktober een concert in Rotterdam Ahoy. De Canadese zanger doet de havenstad aan met zijn So Happy It Hurts-tour, meldt concertorganisator MOJO maandag. Kaarten voor de show zijn vanaf vrijdagochtend te koop.

16 februari '24 ( 8:41)

Voorjaarsvakantie van start in noorden en midden van Nederland

De voorjaarsvakantie begint vrijdagmiddag voor scholen in het midden en het noorden van het land. Onder die regio's vallen de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, een groot deel van Gelderland en een enkele gemeente in Noord-Brabant.