Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Breda wint Toeristenbelasting Award 2013

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Maandag 25 november heeft wethouder Cees Meeuwis tijdens de Nationale Netwerklunch in Gorinchem de landelijke Toeristenbelasting Award 2013 in ontvangst genomen. Pleasureworld reikt deze prijs uit aan de gemeente die de beste invulling heeft gegeven aan de inzet van toeristenbelasting. Breda wint de award omdat een aanzienlijk deel van de opbrengst van deze belasting terugvloeit naar de toeristensector, zodat daarmee de toeristische mogelijkheden en kansen voor de stad optimaal benut kunnen worden.

Sinds april 2012 heft de Gemeente Breda toeristenbelasting en sinds juli van dit jaar wordt een aanzienlijk deel van de opbrengst ondergebracht in een toeristisch fonds. Met dat fonds kunnen huidige en toekomstige toeristische mogelijkheden van de stad versterkt worden en kunnen belangrijke toeristische projecten zoals het Bruisend Waterplein worden gefinancierd.
De gemeente heeft een meerjarenovereenkomst met de stichting afgesloten. Daarmee krijgt de stichting de kans om vanuit haar eigen  kennis en kunde langere tijd te werken aan de versterking van toeristisch Breda. Met als doel meer overnachtingen, meer bezoekers, een langere verblijfsduur, meer bestedingen en herhalingsbezoeken.

Cees Meeuwis, wethouder Economische Zaken: “Meningen over het heffen van toeristenbelasting verschillen. Tegenstanders vinden het ongastvrij en voor vele ondernemers is het een doorn in het oog dat de opbrengsten vaak in de algemene middelen van een gemeente verdwijnen. Aan de andere kant kunnen we met dat geld weer heel veel doen om een bezoek aan Breda nóg aantrekkelijker te maken. Daarom hebben wij ervoor gekozen toeristenbelasting te heffen en die voor een aanzienlijk deel terug te geven aan de toeristische en recreatieve sector. Om daarmee investeringen te kunnen doen voor en door de sector. Natuurlijk hebben we er zelf ook baat bij wanneer er meer bezoekers komen, die bezoekers langer blijven, meer besteden én terugkomen. Het winnen van deze award vind ik een mooi compliment én een bevestiging dat we de opbrengsten van de toeristenbelasting goed inzetten.”

De award wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt door Pleisureworld, een communicatienetwerk van leisure- en recreatieondernemers. De eerste award werd vorig jaar uitgereikt aan de gemeente Borsele.

Foto: Pleisureworld

© Nationale Recreatiegids

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.