Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Groninger Museum opent nieuwe museumwinkel

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Op vrijdag 8 november werd de nieuwe museumwinkel van het Groninger Museum geopend. De winkel  wordt gerund door CEDON Museumshops. CEDON heeft meerdere vestigingen in musea in Duitsland, waaronder het  Joods Museum Berlijn, de Staatsgalerie Stuttgart en de Hypo-Kunsthalle in München. Daarnaast heeft CEDON een designshop op de luchthaven van München en in het centrum van Hamburg. De vestiging in het Groninger Museum is de eerste vestiging in Nederland.

De museumwinkel beslaat ruim 80m2 en heeft een gevarieerd en breed aanbod aan (kunst)boeken, design en luxe cadeau-artikelen, geschikt voor iedere portemonnee.  In samenwerking met het museum wordt een assortiment samengesteld dat past bij de tentoonstellingen. Met deze uitbreiding komt het museum aan de wensen van de bezoekers tegemoet. 

Expertise
Het runnen van de museumwinkel is geen museale kerntaak, de expertise ligt vaak elders. Door het uitbesteden van de winkel aan CEDON is continuïteit gewaarborgd en de kennis, het assortiment en de financiële weerbaarheid zijn aanwezig om van de museumwinkel in het museum een succes te maken.

Het Groninger Museum is verheugd met de samenwerking met CEDON. Andreas Blühm, algemeen directeur: “Een winkel is meer dan de commerciële afdeling van een museum. Het is ook deel van de educatieve missie. In een goede winkel kunnen de bezoekers zelf de keuzes maken en met kaartjes en souvenirs bij wijze van spreken een eigen verzameling samenstellen.”

Vanwege de feestelijke opening zijn er kortingsacties in de winkel.

Inrichting
Het winkelinterieur is ontworpen en gerealiseerd door Vorm Martini uit Groningen. Hierbij is het karakteristieke Mendini-gevoel in diverse interieurelementen gecombineerd met een strakke en moderne stijl die een perfecte basis biedt voor het assortiment van deze nieuwe museumshop.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de nieuwe museumwinkel.

Openingstijden museumwinkel
Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.  De winkel is toegankelijk zonder entreebewijs voor het museum.

© Nationale Recreatiegids

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.