Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Amsterdam Marketing lanceert nieuwe Toeristische Barometer

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vanaf vandaag staat de geheel vernieuwde Toeristische Barometer online. Deze applicatie is ontwikkeld door Amsterdam Marketing en geeft op een laagdrempelige manier een beeld van de actuele toeristische situatie in Amsterdam. De barometer is bedoeld voor iedereen die op de hoogte dient te zijn van de laatste toeristische ontwikkelingen in de stad. Op de website (amsterdam.toeristischebarometer.nl) staan verschillende manieren om in een paar klikken een gepersonaliseerde benchmarkanalyse te maken. Verschillende Europese bestemmingen maken inmiddels gebruik van deze technologie. 

Benchmarkanalyses op maat
De Toeristische Barometer Amsterdam is opgebouwd uit dertien indicatoren, waaronder het aantal hotelovernachtingen, de inkomende buitenlandse passagiers op Schiphol, het aantal bezoekers in de belangrijkste musea en attracties van Amsterdam of het aantal deelnemersdagen in corporate en non-corporate internationale bijeenkomsten. Met de vernieuwde barometer maakt een geïnteresseerde gemakkelijk cross-sectorale vergelijkingen. Zo kunnen vergelijkingen gemaakt worden tussen landen, steden, sectoren of musea. Op deze manier biedt de barometer benchmarkanalyses op maat.

 

Adaptief design
Het nieuwe design van de barometer biedt mogelijkheden om grafieken op diverse manieren weer te geven. Naast lijngrafieken behoren nu ook dynamische staafdiagrammen of donut charts tot de weergavemogelijkheden. Hiermee kan de bezoeker van de website eenvoudig zien hoe verschillende steden zich ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van museumbezoek of hotelovernachtingen. Ook is de barometer nu optimaal te gebruiken voor mobiele apparaten. 

 

Doelgroep
De barometer is bedoeld voor iedereen die op de hoogte dient te zijn van de toeristische ontwikkelingen in Amsterdam om verantwoorde beslissingen te kunnen nemen en strategisch beleid te kunnen ontwikkelen. Voor economische beslissers in het toeristisch bedrijfsleven, bij de overheid en maatschappelijke organisaties, die geïnformeerd willen blijven over toerisme. Voor partners van Amsterdam Marketing is de uitgebreide site gratis te bekijken. Voor overige geïnteresseerden is een beknopte analyse met actuele data over Amsterdam inzichtelijk.

© Nationale Recreatiegids
 

29 februari '24 ( 8:42)

Lied Eurovisie Songfestival Joost Klein vanmiddag gepresenteerd

Joost Klein presenteert donderdag het nummer waarmee hij in mei naar het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö gaat. De zanger en rapper laat zijn lied Europapa voor het eerst horen tijdens een speciale middaguitzending van De Avondshow met Arjen Lubach.

29 februari '24 ( 8:36)

Cigarettes After Sex geeft grootste show in Nederland tot nu toe

De band Cigarettes After Sex geeft binnenkort zijn grootste show in Nederland tot nu toe. De Amerikaanse groep staat op 28 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 8 maart om 10.00 uur.

28 februari '24 (12:19)

Eerste special guest Heroes Dutch Comic Con bekend

De eerste special guest die is aangekondigd voor de aankomende zomereditie van Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht is David Tennant. De Schotse acteur is op zaterdag 22 en zondag 23 juni bij het popcultuurevenement aanwezig, maakte de organisatie woensdag bekend.

27 februari '24 (12:04)

Eerste aankondigingen Mysteryland: Oliver Heldens, Charlotte de Witte en Yellow Claw

Onder anderen Oliver Heldens, Charlotte de Witte en Yellow Claw zijn de eerste aangekondigde acts die op de line-up van Mysteryland staan deze zomer. Het dancefestival vindt van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september plaats op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer.

27 februari '24 (11:33)

Shows Toppers botsen met mogelijke play-offs Ajax

Ajax moet een ander onderkomen zoeken als er aan het einde van het seizoen play-offs om Europees voetbal moeten worden gespeeld. In de Johan Cruijff ArenA vinden eind mei de concerten van De Toppers plaats, en die kunnen dat niet zomaar verplaatsen, laat de manager van de groep weten.

27 februari '24 ( 9:35)

Oudste poppodium in Rotterdam ondergaat metamorfose

Het bekende Rotterdamse poppodium Baroeg in het Spinozapark wordt na 43 jaar volledig op de schop genomen. Het wordt een drastische verbouwing, die je eigenlijk niet eens een verbouwing kunt noemen. Het volledige pand wordt afgebroken en heropgebouwd, met een nieuw uiterlijk. Hiermee moet het oude poppodium toekomstbestendig worden. Aanvang van de afbraak is in de zomer, meldt RTV Rijnmond.

27 februari '24 ( 8:51)

Tijdens finale Songfestival organiseert Leeuwarden groot feest

In Leeuwarden wordt op 11 mei een groot evenement georganiseerd rondom de finale van het Eurovisie Songfestival. Op het plein Oldehoofsterkerkhof wordt de uitzending live uitgezonden en zijn er verschillende optredens, is maandag bekendgemaakt.

27 februari '24 ( 8:47)

Rechter: gemeente Amsterdam moet geluidsoverlast Paradiso opnieuw meten

De gemeente Amsterdam moet opnieuw metingen doen naar geluidsoverlast van het poppodium Paradiso, oordeelde de rechter maandag. Drie omwonenden hadden een zaak aangespannen om geluidsoverlast door publiek op straat, door laden en lossen en door muziek. De geluidsmetingen die de gemeente hiernaar heeft gedaan zijn onnauwkeurig en moeten opnieuw, aldus de rechter.

26 februari '24 (15:05)

Japanse band Otoboke Beaver naar Paradiso

De Japanse garagepunkband Otoboke Beaver komt komende zomer voor een concert naar Nederland. Dat heeft platenlabel Damnably Records laten weten aan de fans op het muziekplatform Bandcamp.

26 februari '24 (12:01)

Armin van Buuren 'ongelooflijk blij' met eerste editie A State of Trance in Rotterdam

Armin van Buuren kijkt met plezier terug op de eerste editie van zijn evenement A State of Trance in Rotterdam. De dj zegt maandag in een persbericht dat het een "speciaal" weekend was.