Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Backstreet Boys hebben zin in Nederlands optreden

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
(Novum) - De Backstreet Boys vinden het geweldig om volgend jaar weer op te treden in Nederland. "We vinden het altijd fantastisch om naar Nederland te komen", zei Howie Dorough voor de camera van Novum Nieuws. Maandag werd bekend dat de boyband, die anderhalve week geleden nog in de Qube in Amsterdam stond, op 24 maart in Ahoy komt zingen.

"We vieren dat we twintig jaar bij elkaar zijn en dat doen we graag met onze fans", zegt Kevin Richardson. De boyband, die in 1993 werd opgericht, is van plan zowel oude hits als nieuwe nummers in de show te verwerken.

Het laatste album van de Backstreet Boys, In a World Like This, verscheen in augustus en stond in Nederland op één in de Album Top 100. "Dat is fantastisch", vindt Richardson. "Het is ook een volwassener album", vult Dorough aan.

Het zou de Amerikanen niets verbazen als de terugkeer van Richardson in de groep ervoor heeft gezorgd dat de plaat goed scoorde in Nederland. De zanger vertrok in 2006, maar kwam vorig jaar weer terug. "Het heeft er wellicht mee te maken", aldus Richardson. "Ik kan me voorstellen dat mensen het fijn vinden om ons weer met z'n allen bij elkaar te zien."

De 42-jarige Richardson voelt zich inmiddels weer als een vis in het water in de band. "Het voelt goed en ik heb het naar mijn zin. Een van de redenen dat ik destijds vertrok, was dat ik het niet meer leuk vond." Tijdens zijn afwezigheid miste hij een hoop aspecten van de Backstreet Boys. "Het kost heel veel energie om een album te maken. Je moet het opnemen en promoten en daarna ga je toeren. Dat kost energie, tijd en toewijding. Je moet jezelf honderd procent geven. Ik miste de jongens en het muziek maken, maar niet de stress."

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.